Damilarcelona: Măciuca are trei victorii din trei meciuri!

Mihai Andries 25 Sep. 2012, 12:10 Campionat
Damilarcelona:** Măciuca are trei victorii din trei meciuri!

Damila Măciuca s-a deplasat la Bistrița pentru meciul cu FC Maramureș Baia Mare în preziua partidei și, astfel, jucătorii antrenați de Eric Lincar au fost odihniți la ora de debut a partidei. Suporterii care și-ar fi dorit să susțină echipa la acel joc au făcut bine dintr-un anume punct de vedere că au stat acasă: traseul de la Sibiu la Sighișoara și cel de la Reghin la Bistrița a fost un coșmar: zeci de kilometri în lucru, 35 de semafoare la dus și 35 la întoarcere pentru restricționarea circulației pe un sens de mers, gropi, denivelări, utilaje de tot felul și muncitori la drumuri au făcut ca transportul rutier să fie un calvar. Dintr-un alt punct de vedere, cel al jocului prestat de Damila, cei care n-au văzut meciul au ce regreta. Poate pe viitor, și pentru promovarea imaginii echipei și a firmei Damila, conducătorii clubului vor face în așa fel încât să înregistreze meciurile cu comentariu și să fie transmise pe oricare din posturile de televiziune locale. Vâlcenii, repet, care n-au văzut meciul, au ce regreta!

Tiki-taka cu Măciuca în prima repriză

Meciul de la Bistrița era cât pe ce să fie o reeditare a celui de la Lupac, acolo unde Damila s-a impus la „masa verde” pentru că gazdele nu au asigurat asistența medicală. Ambulanța a ajuns la terenul din Bistrița cu mare întârziere și jocul a început cu zece minute mai târziu.
Probabil stresați de teama că meciul nu se joacă, gazdele sunt surprinse la chiar prima fază a meciului, în secunda 30, când se produce un fault în suprafața de pedeapsă și, norma, Damila ar fi trebuit să beneficieze de o lovitură de la 11 metri. Penalty și eliminare ar fi trebuit, dar arbitrilor le-a fost frică să aplice regulamentul în chiar primul minut de joc.
Jucătorii echipei FC Maramureș Baia Mare n-au legat mai mult de trei pase în prima repriză. Damila a controlat „ostilitățile” printr-un joc de posesie aproape perfect, micile nesincronizări apărând, firesc, doar la finalizare. În rest, pe liniile de fund și de mijloc pasele au curs pe trasee precise, jucătorii s-au demarcat și au primit mingi în poziții ce i-au surprins, aproape că i-au năucit pe maramureșeni.
Scorul s-a deschis în minutul 18 cînd, după câteva lovituri de colț fără rezultat ale Damilei, vine o centrare perfectă pentru Ionuț Stoica, fundașul urcat în atac (vezi foto faza golului), și căpitanul de echipă al vâlcenilor a reluat perfect pentru 0-1, scor cu care, de altfel, se va și încheia meciul.

Repriza a doua: în loc de 0-4 putea să fie 1-1 !

Primul sfert de oră al reprizei a doua a fost dominat tot de către vâlceni, însă treptat-treptat FC Maramureș Baia Mare și-a revenit, a pus presiune pe apărarea vâlcenilor și, chiar dacă Damila s-a apărat bine, au existat și unele ocazii ale „gazdelor” dee a egala.
Ocaziile maramureșenilor au fost mai mult pentru „contabilitate”, ca număr, nu ca periculozitate, în schimb, pe contrataca se putea tranșa soarta meciului în cel puțin 4-5 faze în care, singuri cu portarul Olaru, atacanții damilei au ratat cu seninătate. Fotbalul te pedepsește în general, dar de data aceasta a fost îngăduitor cu damila, pentru că ocaziile clare pe care le-au ratat vâlcenii nu s-au răzbunat. În schimb am tremurat cu toții la mingea puternic șutată în bară, când Botaș nu mai putea face nimic și Damila era cât pe ce să fie egalată. S-a terminat 0-1, victorie pentru Damila, echipă care poate fi considerată surpriza plăcută a toamnei în fotbalul românesc grație nu doar celor trei victorii superbe din trei partide grele (două pe propriul teren cu foste grupări de Liga I și o deplasare lungă la Bistrița).

Pentru vâlceni au evoluat: Botaș – Samson, I. Stoica (cpt), Posteucă, Edi Stoica – Lircă, Melcea, Voinea, Iordache – Ad. Popa, Codin. Au mai intrat: Geantă în locul lui Codin, Bălan l-a înlocuit pe Ad. Popa, iar în minutele de prelungire a fost schimbat și Lircă cu Rogozan.

Sursa: VâlceaSport

Mihai Andries 25 Sep. 2012, 12:10 Campionat
Pe aceeași temă