Damila își caută „acasă”

24 Jul. 2012, 10:00 Campionat
Damila își caută

Nou-promovată în Liga a II-a, Damila Măciuca încă își caută un teren pe care să dispute jocurile de pe teren propriu. Pentru că terenul de la Măciuca nu a fost omologat de FRF, patronul Dan Nițu s-a reorientat și dorește să aducă echipa în Zăvoi, dar se lovește de refuzul șefului de la CSM, Cătălin Rufă. Acesta a refuzat, anunțând că, dacă Damila va veni să joace în Zăvoi, își va muta echipa la București.

„Voi mai discuta o dată cu Cătălin Rufă și sper să am mai multă înțelegere din partea lui. Sunt dispus să ofer o sumă frumoasă, doar să mi se permită să joc două meciuri pe lună în Zăvoi. Nu am încurca pe nimeni, pentru că antrenamentele le vom face pe Hidroelectra și la Căzănești”, a spus Dan Nițu.

Conducătorul Damilei a recunoscut că, în caz contrar, va muta echipa în alt județ, deoarece Stadionul Municipal este singurul omologat pentru Liga a II-a.

„Am fost contactat de primari și oameni de fotbal din afara județului, dorindu-se să vin cu echipa și să joc pe stadioanele lor. Nu numai că acolo nu îmi luau chirie, dar ei erau dispuși și să mă ajute cu bani. Eu vreau însă să joc în Zăvoi, pentru publicul vâlcean. Dar, sunt șanse destul de mari să plecăm însă din județ, dacă nu vom rezolva nimic în aceste zile”, a confirmat Nițu. Fanii vâlceni ar fi astfel văduviți de a vedea două echipe în Zăvoi, iar dacă pe Municipal va rămâne doar CSM, așteaptă ca Rufă să facă investiții în lot și echipa să nu lupte din nou pentru evitarea retrogradării. Clubul pare însă la limita supraviețuirii, fără cantonament și fără transferuri.

Altfel, Damila și-ar putea schimba, în curând, denumirea. „Pe mine nu mă interesează să iau singur deciziile, vreau doar să fiu, în continuare, acționar majoritar la echipă. Eu voi reuși, fără probleme, să aduc partea mea de contribuție, mai ales că am relații de colaborare cu firme puternice. Voi căuta soluții să denumesc echipa Chimia Vâlcea, și nu Chimia Rm. Vâlcea, astfel ca ea să aparțină întregului județ și nu numai orașului” a spus șeful Damilei, care a investit serios în această vară, în care a reușit deja nouă transferuri.

Articol scris de Adi GEORGESCU

24 Jul. 2012, 10:00 Campionat
Pe aceeași temă