Finanțatorul CSM-ului a făcut publice preferințele sale în privința jucătorilor și antrenorilor care au trecut pe la echipa sa. Dan Nițu nu știe dacă rămâne în fotbal de la vară

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 May. 2016, 09:34 Seria 2
Finanțatorul CSM-ului a făcut publice preferințele sale în privința jucătorilor și antrenorilor care au trecut pe la echipa sa.** Dan Nițu nu știe dacă rămâne în fotbal de la vară

Unul dintre finanțatorii echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Dan Nițu (foto mic, în dreapta), consideră că Nasser Menassel și Florin Matache sunt cei mai buni jucători care au trecut în ultimii ani pe la clubul din Zăvoi.

„Nasser Menassel și Florin Matache au fost cei mai buni fotbaliști care au trecut pe la Vâlcea, de când sunt eu în fotbal. Făceau diferența pe teren și oricare dintre ei doi, putea câștiga un meci de unul singur. Apoi, după ei, pe locul 3, cred că ar fi Enache Câju, dar el a avut ghinionul să fie accidentat. Anii trecuți aveam însă un buget aproape dublu față de cel actual”, a spus Dan Nițu, care este implicat în fotbal de cinci ani. A înființat Damila, cu care, în 2011 și 2012, a obținut două promovări consecutive și a ajuns din Liga a IV-a în Liga a II-a.

În privința antrenorilor, Dan Nițu îl remarcă pe Erik Lincar. „La antrenori, cred că Erik Lincar a fost cel mai bun. El este însă la un nivel foarte înalt și jucătorii nu îl înțeleg. Cred însă că toți antrenorii au fost buni, am adus numai tehnicieni de valoare. Îmi place și noul antrenor, Adrian Dulcea, este tânăr și poate ajunge departe. Noi am vrut să îl aducem acum doi ani ca jucător, să își încheie aici cariera, dar era accidentat”, a mai spus Nițu.

Șeful de la Damila spune că nu a luat încă o decizie în privința viitorului clubului. „Nu știu dacă voi mai rămâne și din vară în fotbal. Ca peste tot, multe depind de alegerile din vară. Eu aș renunța, dar nu vine nimeni în locul meu, găsiți voi un sponsor”, a mai spus fostul senator.

SC Damila SA este deținută de cei trei frați Nițu originari din Măciuca, Dan, Dumitru și Laurențiu. Damila este importator direct și distribuitor autorizat al celor mai renumiți producători de materiale de construcții și produse metalurgice din țară și străinătate. Laurențiu Nițu este actionar majoritar la CSM Râmnicu Vâlcea, iar acționari minoritari sunt Primăria Vâlcea, care contribuie cu suma de 1 miliard de lei vechi lunar și Lucian Munteanu, care este managerul clubului.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 May. 2016, 09:34 Seria 2
Pe aceeași temă