Damila este noul lider al seriei a II-a!

Mihai Andries 29 Sep. 2012, 17:24 Campionat

Până mâine, când joacă Corona, Damila a trecut în fotoliul de lider al Seriei B2, după victoria concludentă obținută pe teren propriu, la Drăgășani, 3-0 cu FC Bihor. Deși alb-verzii au fost lipsiți de prospețime fizică după jocul de cupă de la Ploiești, aceștia au avut în spate sprijinul celor 1.700 de spectatori și au speculat din plin erorile din defensiva orădenilor. Fundașul stânga Diarra a fost veriga slabă din echipa orădeană, după ce ivorianul a comis două hențuri în careu soldate cu tot atâtea penaltyuri, erori decisive în stabilirea învingătoarei.

În startul meciului, portarul vâlcean Botaș l-a blocat excelent pe Mărkuș, scăpat singur spre poarta Damilei. În finalul unei prime reprize destul de echilibrate, Diarra blochează cu mâna șutul lui Melcea și penaltyul a fost transformat de Voinea. Pentru orădeni, totul s-a terminat în minutul 63, când același neinspirat Diarra a oprit cu mâna o centrare de pe dreapta și penaltyul evident care părea să îi scape centralului Amorăriței a fost semnalizat de asistentul Iliescu. Albert Voinea a dus scorul la 2-0 și soarta punctelor era decisă. Din elan, finalul a fost al gazdelor și după o ratare mare a lui Codin, Melcea ia o acțiune pe cont propriu, înșiră câțiva adversari și îl servește perfect pe atacant, care înscrie cu o execuție de finețe.

Cei 1.700 de suporteri au aplaudat la scenă deschisă trupa lui Lincar, care are punctaj maxim din 4 jocuri și a ajuns la 21 de partide consecutive în campionat fără eșec. Deși are ca obiectiv doar crearea unei echipe competitive, rezultatele pozitive încep să îl facă pe patronul vâlcenilor, Dan Nițu să viseze din ce în ce frumos. „Sunt fericit, mulțumit de joc, felicit echipa, stafful tehnic și spectatorii. Am jucat foarte bine, am controlat meciul, nicio secundă nu am fost în pericol să nu câștigăm, scorul este meritat, sperăm să o ținem tot așa. Obiectivul este locurile 1-6, suntem în grafic, oricine își dorește promovarea, dar nu asta este ținta noastră” a declarat Nițu.
Autor al unei duble în partida de azi, atacantul Albert Voinea a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Damilei. „Eu sunt împrumutat aici de la Pandurii, îmi doresc să ajut, sper să reușim împreună ce ne-am propus, o clasare cât mai bună. Dacă toată lumea își vede de treabă, vin și rezultatele. Nu am primit gol, secretul este un grup unit, care a fost foarte bine sudat de către antrenor. Îmi doresc să reușesc aici, la anul vom vedea, normal îmi doresc să mă întorc la Tg.Jiu și să demonstrez că merit să fiu acolo”.

Articol scris de Adi GEORGESCU

Mihai Andries 29 Sep. 2012, 17:24 Campionat
Pe aceeași temă