Dacia Unirea Brăilă continuă la Liga 2 și face schimbări majore. Managerul general venit cu „un proiect ambițios”, noul antrenor și politica transferurilor. „Cu Dumnezeu înainte”

Dacia Unirea Brăila va continua în Liga 2 și în noul sezon care va începe peste trei săptămâni. Cererea de participare în competiție a depus-o astăzi, la ora prânzului, la fel ca Pandurii Târgu Jiu, cealaltă echipă care rămăsese în urmă la acest capitol. Chiar dacă a pornit cu greu pregătirea în această vară, formația care a terminat pe locul 15 în campionatul trecut se reinventează acum.

Clubul de la Dunăre are un nou manager general, în persoana lui Cristian Hossu, iar acesta a adus deja un nou antrenor, pe Gheorghe Barbu, ultima dată pe banca echipei CFR Cluj 2, în trecut fost la Mureșul Deva, „U” Cluj, Unirea Dej sau Unirea Jucu. În plus, s-a numit un director de marketing, Răzvan Tudoroiu, cât și un director de competiții, Adrian Andrei, acesta din urmă fost președinte la CS Făurei.

Hossu: „Vrem să începem un proiect ambițios la Brăila”

Hossu, care până acum era agent de jucători, a bătut palma cu șefii echipei Dacia Unirea la mijlocul acestei săptămâni, atunci când a venit la Brăila și cu primii fotbaliști. Aceștia s-au alăturat lotului reunit de luni, format din jucătorii rămași sub contract, cei reveniți din împrumuturi sau juniori ai clubului, și condus de Laurențiu Ivan și Vasile Darie.

„Am venit cu o echipă nouă în administrație. Vrem să începem un proiect ambițios la Brăila. Dorim să atragem oamenii de afaceri locali și sperăm ca autoritățile locale și suporterii să fie alături de noi”, a spus Cristian Hossu (foto mic) pentru Liga2.ro.

Acesta spune că și lotul de jucători va suferi modificări, pentru a crește nivelul performanțelor. „Vor veni și jucători români și jucători străini. Suntem în negocieri cu mai mulți jucători portughezi și francezi, pe care sperăm să-i aducem. Obiectivul pentru sezonul viitor va fi locurile 5-10. Este un obiectiv ambițios, dar sunt convins că-l putem realiza”, a declarat Hossu, care de la venirea la Brăila s-a întâlnit cu afaceriști locali pentru a-i convinge să sprijine echipa locală.

Vasile Popa: „Inițial, gândul nostru era să ne ducem la Liga a 3-a”

Vicepreședintele clubului, Vasile Popa (foto jos, în stânga), explică ultimele schimbări de la Dacia Unirea. „Ne-am înscris în Liga 2, am depus cererea la ora 12:00. Tot atunci s-a înscris și Pandurii. Cristi Hossu a preluat funcția de manager general. Îi dăm lui mingea, să se ocupe de partea sportivă, în timp ce noi, cei din Consiliul Director, să ne ocupăm de problemele pe care le avem. A venit cu un antrenor, cu Gică Barbu, de la CFR Cluj, echipa a doua. A adus deja un grup de jucători și urmează ca astăzi, mâine, poimâine să sosească în continuare jucători, în așa fel încât, până la începutul campionatului, să definitiveze lotul. Până acum au fost cei doi antrenori din cadrul clubului (n.r. – Ivan și Darie) care s-au ocupat de antrenamente. Și cu Dumnezeu înainte”, a spus, pentru Liga2.ro, cel care a preluat conducerea administrativă a Daciei Unirea, după ce președintele Valentin Avramescu a decis să se retragă pentru moment din activitățile zilnice ale echipei din cauza unor probleme personale.

Vasile Popa a recunoscut că era aproape să urmeze calea pe care a luat-o, neașteptat, CS Afumați, adică să coboare echipa în Liga 3 din cauza incertitudinii. „Inițial, gândul nostru era să ne ducem la Liga a 3-a. Au venit cu valul ăsta de entuziastm băieții ăștia tineri, au venit doar cu gând de Liga a 2-a, și atunci nu puteam să ne retragem. Au venit hotărâți să facă treabă și atunci am decis să le dăm șansa. Hossu a preluat management-ul, se ocupă de tot ce înseamnă administrarea situației actuale, dar asta nu înseamnă că noi am renunțat. Dimpotrivă, noi îl sprijinim”, a mai declarat vicepreședintele Daciei Unirea, care la începutul săptămânii următoare speră să obțină aprobare financiară din partea Consiliului Județean Brăila.

15 jucători la antrenamentul de sâmbătă

Altfel, la antrenamentul de astăzi, de Laurențiu Ivan, au fost prezenți 15 jucători, dintre care șapte sunt aduși de înlocuitorul lui Sorin Frunză, Cristian Hossu.

Din vechiul lot au fost prezenți Gabriel Niță, Tudor Țăranu, George Puia, Raul Vitan sau Leonard Coteț, a revenit și Dragoș Mucuță (ex FC Hermannstadt II), iar în probe se află Silviu Crăciun (Sportul Chiscani), Raul Hofer (ACS Fotbal Comuna Recea), Constantin Noris Ichim (CSM Pașcani), Andrei Ititesc (Sănătatea Cluj), Silviu Oprescu (AFCM Alexandria), Andrei Pleșa (CSM Oltenița) și Silviu Cernăuțeanu (ex Știința Miroslava).

De la începutul săptămânii următoare sunt așteptați alți noi jucători, printre care și foștii componenți ai lotului Brăilei din sezonul recent încheiat, portarul Paul Botaș și mijlocașul Costin Ciucureanu, acesta din urmă aflat în probe la FC Voluntari.

Articol scris de Marius ANGHEL și Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Pro Brăila

Pe aceeași temă