Dacia Unirea a ratat cu nonșalanță în fața Chindiei și a fost pedepsită de dâmbovițeni

Marius ANGHEL 27 Mar. 2017, 12:32 Campionat

Dacia Unirea a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 26-a a Ligii 2, cu 2-0 în fața celor de la Chindia Târgoviște la capătul unei partide viu disputate și cu ocazii de ambele părți. Brăilenii au avut perioade de dominare, însă au fost doar unele sterile, în timp ce echipa din Târgoviște a punctat de două ori, după tot atâtea greșeli individuale ale apărătorilor echipei gazdă.

Prima ocazie de gol a fost irosită de Costel Roșu, care a reluat mingea, cu capul, pe lângă poarta apărată de Meilă. Replica ospeților a fost promptă, însă Liviu Mihai (17) a trimis mingea peste poartă, Honciu (20) a expediat-o în brațele lui Olaru, iar Ispas (33) nu a găsit ținta. Cu opt muinute înainte de finalul primei reprize, Moglan a șutat de la 14 metri pe direcția portarului și, astfel, a irosit o uriașă șansă de gol. La ultima fază a primei reprize, portarul oaspeților a ieșit eronat la minge, balonul a ajuns la Pușcașu, care a șutat de la distanță, însă Dinu a intervenit salvator și a evitat deschiderea scorului.

Repriza a doua s-a derulat după același scenariu, ambele formații au avut pe rând șanse de gol, însă doar oaspeții au fost cei care au marcat. În debutul actului secund Costel Roșu și Neagu și-a trecut din nou numele pe lista ratărilor la gazde, iar Cherchez a șutat, dintr-o poziție foarte bună, exact în brațele lui Olaru.

Chindia Târgoviște a marcat primul gol în minutul 74, prin Liviu Mihai. Dacia Unirea a ripostat, însă fără succes, iar cum ocaziile se răzbună, în penultimul minut de joc, Crinel Stoica a înscris și a stabilit scorul final, 2-0 pentru dâmbovițeni. În urma acestui eșec Dacia Unirea a coborât pe locul al 9-lea în clasament, cu 31 de puncte, în timp ce Chindia a urcat pe locul 6, cu 41 de puncte.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 0-2
L. Mihai 74′, C. Stoica 89′

Bg. Olaru – Gab. Niță, L. Ivan (cpt.), Ghiocel, Stănciulescu – Roșoagă (D. Oprea 37′), Moglan (P. Ioan 88′), Olenic (Iosofache 73′), C. Neagu – C. Roșu, Pușcașu
Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – M. Iordache, Ed. Oprea, Rz. Adăscăliței
Antrenor: Alin Pânzaru

Meilă – Martac, C. Dinu, Ispas, D. Dumitrașcu – Pătru (cpt.)(Pencea 74′), Honciu (Vătavu 89′), L. Mihai, C. Stoica – Cr. Neguț, Cherchez (Parghel 90+1′)
Rezerve neutilizate: Aioani – Ad. Ioniță, Nisipeanu, Ad. Grigore
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Ciprian Iovu și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoșani).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Lucian CRESTEZ

Marius ANGHEL 27 Mar. 2017, 12:32 Campionat
Pe aceeași temă