„Dacă mai prind un meci ca acesta, dau colțul pe bancă”. Lui Țălnar nu-i vine să creadă ce fundași slabi are la FC Brașov. Ce-i transmite antrenorului UTA-ei

Marius ANGHEL 10 Sep. 2016, 15:02 Campionat

FC Brașov a reușit la cea de-a cincea încercare să câștige un meci cu UTA Bătrâna Doamnă. S-a întâmplat vineri seară, în etapa a 6-a a Ligii 2, atunci când „stegarii” s-au impus dramatic în prelungiri, scor 3-2, cu toate că în minutul 89 erau conduși. În sezonul trecut, arădenii câștigaseră trei din cele patru jocuri directe, unul singur încheindu-se la egalitate.

Și ieri brașovenii au avut mari probleme în fața arădenilor. UTA a condus din minutul 2, după golul lui Curtuiuș, Sburlea a egalat imediat, în mintul 4, iar la pauză s-a intrat cu 2-1 după ce Adrian Petre a înscris în minutul 41. Avantajul trupei lui Roland Nagy a rezistat până în minutele de prelungiri, atunci când Ștefan Grigorie (90+1) a egalat dintr-un penalty controversat, iar Sergiu Istrati (90+3) a punctat decisiv în ultimele secvențe.

Dacă Roland Nagy a acuzat arbitrajul la finalul meciului, de celalaltă parte, Cornel Țălnar, antrenorului Brașovului, era exasperat de greșelile făcute de jucătorii săi în defensivă, recunoscând că victoria a fost obținută cu șansă.

„Felicit jucătorii pentru că au crezut până la final că pot întoarce rezultatul. Este o victorie muncită, obținută în prelungiri. Din păcate, în prima repriză toți fundașii au făcut niște greșeli impardonabile, parcă acum i-am adus de la o nuntă și au intrat direct pe teren. Evoluția lor a depășit orice imaginație. Din păcate, aceste greșeli persistă de la meci la meci, iar acest lucru s-a văzut și pe tabela de marcaj. Până la urmă și cu puțină șansă, pentru că trebuie să fim corecți și să recunoaștem că am avut și puțină șansă, am reușit să întoarcem rezultatul. Suntem pe locul doi, un loc nesperat de foarte multă lume ținând cont de toate problemele pe care le-am avut în această vară. Important este să ne adunăm, să ne strângem și să vedem exact unde am greșit. Dacă mai prind un meci, două ca acesta, dau colțul pe bancă.

Roland Nagy la supărare, la nervi poate spune orice. Ce, ne-au băgat arbitri mingea în poartă? La faza penaltiului am înțeles că Istrati a fost tras, golul trei a fost valabil. Eu am treabă cu băieții mei și trebuie să-i trag de urechi pe cei care au greșit și să-i felicit pe cei care au dat randament. Sincer, nu mai credeam în minutul 90 că putem câștiga. Dacă obțineam un punct eram mulțumiți””, a declarat Țălnar, citat de Monitorul Expres.

După această victorie, FC Brașov a acumulat 14 puncte, cu trei mai multe decât UTA, și a urcat pe locul 2 în clasamentul Ligii 2, la un punct în spatele liderului Chindia Târgoviște, care a pierdut la Foresta Suceava.

Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 10 Sep. 2016, 15:02 Campionat
Pe aceeași temă