Curtuiuș, la cota 6 după meciul cu Chindia: „Atitudinea face diferența. Diferența s-a făcut la pragmatism și atitudine”. UTA reintră în calculele promovării

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Nov. 2016, 17:56 Actualizat: 27 Nov. 2016, 17:57 Campionat
Curtuiuș, la cota 6 după meciul cu Chindia: „Atitudinea face diferența. Diferența s-a făcut la pragmatism și atitudine”.  UTA reintră în calculele promovării

După mulți ani, „Bătrâna Doamnă” a plecat cu toate punctele de pe arena „Eugen Popescu” din Târgoviște. A fost un succes clar pentru UTA (3-0), care reintră serios în cărțile promovării, în timp ce dâmbovițenii par destinați unui sezon de tranziție.

Din teren, însă, meciul s-a simțit ceva mai greu decât o arată scorul. „Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că adversarii au avut primele ocazii clare, după care golul meu i-a durut destul de tare. Am făcut 0-2 până la pauză și asta a contat, zic eu, enorm în economia partidei. Practic, diferența s-a făcut la pragmatism, căci în afară de ocazia lui Petre la 0-1, noi nu am mai avut situații de poartă, în timp ce ei ne-au pus ceva probleme în trei-patru rânduri. Ne-a scos și Miron, iar în atac am taxat Chindia în momentele importante ale meciului, ne-am făcut singuri meciul ușor”, a spus Marius Curtuiuș, aflat la al 6-lea gol stagional, al doilea cu capul după cel reușit la Sfântu Gheorghe.

Cu 11 reușite în ultimele trei deplasări, UTA a demonstrează că poate fi prolifică și pe terenuri străine, capitol la care scârțâia stagiunea trecută. „Avem o medie excelentă, chiar incredibilă, de goluri înscrise afară mai ales în ultimul timp. Ne simțim tot mai bine de la mijloc în sus, realizăm destule faze, avem și fotbaliști în formă, dar și atitudinea face diferența. Și azi am intrat pe teren foarte montați, ne-am gândit numai la victorie. Avem un obiectiv, iar cele trei puncte erau importante în acest sens. Se pare că mai avem două meciuri în acest an, foarte grele în opinia mea, dar cred că și Vâlcea și Suceava sunt puse în gardă de pofta de joc pe care o arătăm. Cu încă 6 puncte eu zic că vom pleca dintr-o poziție bună la primăvară”, a mai spus al doilea marcator stagional al „Bătrânei Doamne”.

Colegul său de compartiment, Adi Petre, a ajuns la cota 18 goluri stagionale, rezolvând – printre altele – o problemă spionoasă a echipei arădene, penalty-urile. E a doua lovitură de la 11 metri transformată de atacantul de 18 ani și azi, ca și la Balotești, obținută tot de el. „E pe val și ne este foarte util, dar nu cred că are vreo legătură cu zvonurile despre transferul său mai sus, ci a faptului că golurile marcate i-au adus din ce în ce mai multă încredere în forțele proprii”, consideră Curtuiuș, care-și aduce aminte că și el, la 17 ani, avea peste 20 de goluri înscrise la Gloria Bistrița II în Liga a 3-a, fiind și căpitan de echipă. „În fotbal, cel mai important este să ai constanță și să confirmi la toate nivelurile. Îi doresc din tot sufletul să reușească”, i-a transmis ca de la golgheter la golgheter Marius Curtuiuș mai tânărului său coleg.

Cu victoria de la Târgoviște, UTA face 33 de puncte și momentan e la un singur punct în spatele echipelor aflate pe locurile 2-4, însă FC Brașov urmează să joace luni cu CS Afumați.

Pentru UTA urmează un nou meci în deplasare, sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la Râmnicu Vâlcea, iar apoi joacă acasă cu Foresta Suceava. Diferența față de liderul Juventus e una destul de mare, de 9 puncte.

CITEȘTE și: Tănase, la primul „assist” stagional: „Mai implicat pe faza de atac și fizic stau mai bine”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Nov. 2016, 17:56 Actualizat: 27 Nov. 2016, 17:57 Campionat
Pe aceeași temă