Curcă: „Am fost invitați la Federație, nu chemați imperativ sau ridicați”

Mihai Andries 15 Dec. 2012, 14:55 Campionat
Curcă:

Portarul George Curcă a declarat că acțiunea Federației Române de Fotbal de a chestiona mai multe persoane care au participat la partida CF Brăila – FC Farul 2-0, suspectată de UEFA că ar fi fost aranjată, nu trebuie privită ca o anchetă.

Până acum, au fost invitați la București, pentru a răspunde la un chestionar, trei reprezentanți ai echipei constănțene de la acel meci: directorul sportiv Cosmin Șișcu, delegat al Farului, și jucătorii George Curcă și Valentin Sandu. „Am fost invitați pentru a da lămuriri, nu chemați imperativ sau ridicați. Să se înțeleagă bine. Oficialii federali au dorit să vorbească cu delegatul echipei, cu căpitanul (eu am purtat banderola atunci), cu un alt jucător (Sandu) și, din ce am înțeles, se va discuta și cu cei doi antrenori, cu căpitanul și delegatul lui CF Brăila, cu arbitrii și cu observatorii. Deci nu am fost doar noi trei de la Farul și atât. Din fiecare echipă au fost chemate persoane cu aceeași funcție. Faptul că am fost invitat în fața comisiei se explică prin aceea că am fost căpitanul Farului la acel meci, nu prin altceva. Eu nu am simțit nimic necurat atunci. Atât a putut echipa. Oricum, am avut și noi ocazii. CF Brăila a jucat foarte slab în prima repriză, de aceea meciul a părut poate mai echilibrat până la pauză. Apoi, am căzut fizic și, pe două greșeli, am primit golurile. Nu știu de ce partida a fost catalogată drept suspectă. Noi luam bătaie pe bandă rulantă atunci”, a spus portarul, care nu a ajuns la comisie, dar va onora invitația. „Am fost blocat acasă, la Isaccea, însă mă voi duce după sărbători”, a spus George.

„Eu sunt curat, nu am ce să ascund, dovadă că am mers imediat și am dat răspunsurile. Mă întreb însă de ce a ridicat semne de întrebare un meci pe care noi l-am pierdut, în condițiile în care, fiind la retrogradare, aveam nevoie de puncte, de victorie. George Curcă și Valentin Sandu nu mai sunt jucătorii Farului, însă, chiar și așa, au promis să vor merge și ei la București”, a declarat Cosmin Șișcu.

 

Sursa: Ziua Constanța

Mihai Andries 15 Dec. 2012, 14:55 Campionat
Pe aceeași temă