Cuedan, decisiv pentru Pâncota în derby-ul suferinței: „Am eliminat orice speculație. Ne-am salvat datorită a ceea ce am realizat în play-out”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 May. 2015, 16:48 Actualizat: 04 May. 2015, 16:49 Campionat

De când și-a revenit după accidentarea suferită la degetele piciorului stâng, Flavius Cuedan a fost „piesă” de bază și în angrenajul gândit de Ionuț Popa. Fotbalistul de 22 de ani a avut prestații din ce în ce mai bune, totul culminând cu golul de sâmbătă, cel care a decis câștigătoarea derby-ului codașelor dintre pâncotani și bihoreni, scor 1-0. Mijlocașul a marcat la o fază atipică pentru el, după ce a câștigat un duel fizic, aerian, cu portarul Fildan și fundașul Lazăr.

– Flavius, au venit și punctele îndeplinirii matematice a obiectivului…
– Nu a fost un meci ușor, dar ne bucurăm că am reușit să învingem. Ne-am dorit mult asta, ca să eliminăm orice speculație, cum că ne-am salvat fiindcă s-a retras nu știu ce echipă. Nu, ne-am salvat datorită a ceea ce am realizat în play-out, fiind neînvinși în această fază a competiției. Iată că această victorie ne-a asigurat salvarea de la retrogradare cu o etapă înainte de final când, la un moment dat, toată lumea ne vedea la acel baraj.

– Ai mai înscris în acest campional la Mioveni un gol ce s-a dovedit inutil, acum ai fost decisiv.
– E primul meu gol înscris acasă, dar – până la urmă – nu conta cine marca, important era să scoatem un rezultat bun.

– Nimeni nu cred că ar fi pariat că tu vei marca după o fază aeriană, de luptă în careul advers.
– (Zâmbește)… Probabil că da. Am avut și acea accidentare urâtă la cap în vara anului trecut și poate de atunci am avut rețineri în duelurile aeriene. Dar, mă bucur că am trecut peste toate aceste necazuri, căci au mai fost două accidentări de-a lungul sezonulu ce m-au trimis în tribună. Din fericire, l-am avut lângă mine pe maseurul Călin Petrică, iar cu această ocazie vreau să-i mulțumesc pentru sprijinul dat.

„Nu poate contesta nimeni faptul că e și meritul tatălui meu în menținerea Pâncotei în Liga a 2-a”

– Chiar dacă finalul, unul foarte bun, l-ați avut cu Ionuț Popa pe bancă, cred că nu trebuie uitat nici tatăl tău. Până la urmă, el a construit această echipă și a lăsat-o în obiectiv când a plecat…
– Sigur, cred că nu poate contesta nimeni faptul că e și meritul tatălui meu în menținerea Pâncotei în Liga a 2-a. E și munca lui aici. Mulți au spus că nu putem alerga, dar am demonstrat că realitatea e alta. În sezonul regulat noi știam că play-out-ul va fi decisiv pentru noi. Am plecat de pe ultimul loc, iar mâna lui Mister s-a văzut. Ne-a mobilizat, ne-a spus mereu să avem încredere că putem evita acea poziție 10 ce duce la baraj și iată că astăzi avem certitudinea acestui lucru.

– Pe plan personal, cred că ai avut un sezon bun.
– Am jucat cele mai multe minute de când sunt în circuitul ligii secunde, mi-am ajutat cât am putut de mult echipa, așa că una peste alta a fost un sezon foarte reușit. A venit și acest gol ce bucură atâta lume, colegi, antrenori, conducători, suporteri…E o senzație foarte plăcută pentru un fotbalist, mai ales la vârsta mea.

– Cred că ai aflat și tu cu stupoare de retragerea din campionat a fostei tale echipe…
– A fost un anunț greu și pentru mine, ca și pentru toată lumea. Sunt necăjit pentru ce se întâmplă acolo, FC Olt a fost un club profesionist, ideal pentru începutul meu de carieră. Mă bucur că activat acolo cu un antrenor foarte bun și îmi pare rău de cele întâmplate. Sunt alături de ei și sper ca din vară să le fie bine și să revină rapid în Liga a 2-a.

– Unde te vezi evoluând sezonul viitor?
– Nu este exclus să rămân și la Pâncota dacă sunt dorit în continuare și se continuă proiectul început. Pe de altă parte, mi-ar plăcea să joc la un alt nivel, pentru că simt că pot. Chiar și în prima ligă, de ce nu?

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 May. 2015, 16:48 Actualizat: 04 May. 2015, 16:49 Campionat
Pe aceeași temă