Cu interimar pe bancă, Energeticianul obține calificarea în 16-imile Cupei. „Am ajuns într-o postură în care îmi doresc să continui”

Marius ANGHEL 12 Sep. 2018, 21:44 Campionat
Cu interimar pe bancă, Energeticianul obține calificarea în 16-imile Cupei.**

Cristian Dulca s-a despărțit duminică de Energeticianul, după înfrângerea drastică suferită pe teren propriu în fața Petrolului, scor 0-3, iar echipa din Petroșani a rămas pe mâna secundului George Zima. Acesta a condus antrenamentele în ultimele trei zile și a dat indicații la meciul de astăzi de la Lugoj. Energeticianul a câștigat cu ceva emoții, cu 2-1, meciul de pe terenul echipei din Liga 3, în cadrul fazei a patra a Cupei României, și s-a calificat în 16-imi, acolo unde are șanse mari să întâlnească un adversar din prima ligă.

Președintele Energeticianului, Alin Zgripcea, spune că are încredere în Zima și că el va asigura interimatul în următoarea perioadă. „Deocamdată, este antrenorul principal. Noi avem încredere în el. Este foarte tânăr, cunoaște jucătorii, are o relație bună cu ei. Sperăm să ne aducă victorii în următoarele meciuri”, a spus Zgripcea.

George Zima a venit la Energeticianul la începutul acestui an, pe când juca în Liga a 3-a. „Am ajuns într-o postură în care îmi doresc să continui o muncă începută în Liga a 3-a. Sunt încrezător că pasiune mea, împreună cu entuziasmul, pot suplini în acest moment experiența”, a declarat Zima.

Antrenorul interimar al echipei din Valea Jiului este pasionat și de fotbalul în sală și a avut, la un moment dat, propriul lui club, CS Dinamo Leonardo Oradea. Zima mai este pasionat de tatuaje, fotbal și cai putere. Unul dintre tatuajele lui are o poveste emoționantă: „Am avut o prietenă care a murit de cancer. În memoria ei mi-am făcut un tatuaj pe spate. Am multe tatuaje și, chiar dacă sunt dureroase, nu mă feresc să le fac, pentru că eu consider că viața doare mai tare ca tatuajele”.

În anul 2017, George Zima a fost declarat cel mai bun antrenor din Bihor, urmare a promovării avute din Liga a 5-a în Liga a 4-a și a muncii prestate la clubul de fotbal în sală.

Cu el în postura de antrenor interimar, Energeticianul a câștigat miercuri, cu 2-1, meciul cu CSM Lugoj, în turul 4 al Cupei României. Marian Stoenac a deschis scorul în minutul 35, Andrei Sărăcin a egalat în mintul 78, iar Vlad Rusu a adus victoria în minutul 87. În 16-imi, trupa din Petroșani va întâlni o echipă din Liga 1.

În campionat, Energeticianul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 7-a, la CS Mioveni, echipă care astăzi a trecut cu 3-1 la Târgu Jiu de Pandurii, în Cupă.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Marius ANGHEL 12 Sep. 2018, 21:44 Campionat
Pe aceeași temă