Obiectiv îndeplinit: UTA s-a impus în derby-ul Vestului. Poli Timișoara a avut aproape jumătate de oră superioritate numerică, dar n-a fost deloc periculoasă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Oct. 2019, 13:22 Campionat

UTA s-a impus cu 1-0 în meciul derby cu ASU Poli, după ce arădenii au trebuit să reziste pe final în inferioritate numerică, dar au făcut-o fără emoții. Prima repriză nu a fost una grozavă, prin prisma a ceea ce se petrecea pe teren, cu un spectacol mai interesant al celor două galerii. Repriza a doua a aparținut tot gazdelor, care au reușit să marcheze prin căpitanul Ciprian Rus. Chiar și după eliminarea lui Marius Tomozei, elevii lui Laszlo Balint au continuat să domine jocul.

Diferența din clasament dintre cele două echipe din vestul țării nu s-a văzut în prima repriză, deși, teoretic, UTA era favorită. Arădenii au dominat steril debutul de joc, fără ocazii clare. Mai mult de atât, Tomozei a cerut penalty în minutul 22, fără să-l impresioneze pe arbitru. Ciprian Rus a ratat un moment în care putea rămâne singur cu portarul Contra. Arădenii putea fi taxați la o fază la care Iacob a vrut să degajeze, dar l-a lovit pe Axente în cap. După această greșeală, utiștii puteau da lovitura, la o fază pornită de la Tomozei, dar Scutaru a intervenit salvator în ultimul moment, la șutul lui Miculescu.

Timișorenii puteau fi periculoși la o fază la care Axente a pătruns în careu, dar experimentatul atacantul a tras slab, iar Iacob a intervenit fără probleme. Până la pauză, gazdele au mai avut o ocazie prin Miculescu, salvată de Contra.

Repriza a doua a aparținut arădenilor

A doua jumătate a partidei a început bine pentru UTA, care a marcat în minutul 49. Isac i-a pasat pe culoar lui Ciprian Rus, care a pătruns în careu și a ciupit mingea din 10 metri pe lângă Contra. Pentru Poli, centrările au început din nou pe Mera, care a avut o reluare pe lângă buturi. În rest, arădenii au fost mult mai periculoși. În minutul 54, Rus a trimis razant cu poarta, după ce a scăpat singur cu goalkeeperul. Timișorenii l-au pierdut pe Cherecheș, lovit la față, cu o sângerare ce nu putea fi oprită.

UTA a rezistat în zece

Din minutul 67, Poli a avut superioritate numerică, deoarece Tomozei a fost eliminat pentru al doilea galben. Chiar și așa, UTA a continuat să fie echipa periculoasă. În minutul 73, Ilie a reluat periculos, dar Mario Contra a reușit să respingă în ultima clipă. Portarul alb-violeților s-a descurcat și la o reluare a lui Buhăcianu. Pe măsură ce timpul trecea, Balint a făcut schimbări defensive, pentru a securiza rezultatul. Arădenii au știut să țină de minge și au păstrat punctele acasă din primul derby al Vestului în acest sezon.

UTA ARAD – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA      1-0
Ciprian Rus 49′

Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Dam. Isac, R. Moise (Șeroni 77′) – Miculescu, Al. Ioniță (Lorenzi 70′), Buhăcianu – Cip. Rus (Oct. Ursu 87′)
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Bustea, Hrezdac, Oroian
Antrenor: Laszlo Balint
Eliminat: Marius Tomozei 67′ (cumul de cartonașe galbene)

M. Contra – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș (Coadă 64′) – Dros, C. Popescu – Alin Manea (Ad. Ungureanu 52′), Ignea (Zabun 77′), Schieb – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: Murariu – F. Trip, D. Radu, Vidrăsan
Antrenor: Mugur Gușatu

Stadion: Motorul (Arad); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Gero Szabo (Cluj-Napoca); Rezervă: Sorin Vădană (Cluj-Napoca); Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) și Daniel Sabou (Zalău).

Cu acest rezultat, UTA a revenit pe locul 3, cu 23 de puncte. Duminica viitoare, de la 12:30, arădenii vor juca la Reșița. ASU Poli a căzut pe locul 16, retrogradabil, cu 13 puncte, iar etapa viitoare primește vizita Dunării Călărași.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Gabriel BREZEANU / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Oct. 2019, 13:22 Campionat
Pe aceeași temă