CSM Reșița, prima echipă care reușește să o încurce pe Turris, ultima formație cu punctaj maxim din Liga 2. Doană: „Am respirat ușurat după acest meci”

Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 17:08 Campionat

Așteptările s-au confirmat, iar singura echipă care avea punctaj maxim după primele șase etape din Liga 2 și-a pierdut această titulatură în deplasarea de la Reșița, acolo unde se va câștiga greu în acest sezon. Turris-Oltul a rămas pe primul loc în eșalonul secund pentru a treia oară consecutiv, însă în dreptul victoriilor nu are trecut 7, ci a rămas 6, la fel ca după runda trecută. Echipa antrenată de Erik Lincar a remizat astăzi, scor 1-1, în Valea Domanului, cu CSM Reșița, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2.

Turris-Oltul a fost echipa care a deschis scorul în meciul de la Reșița. În minutul 29, Silviu Pană a centrat dintr-o lovitură liberă, iar Cristian Ciobanu l-a învins pe Zimmermann, portat care mai înainte parase și în fața lui Turkovic. 

Egalarea putea veni încă dinainte pauzei. Un jucător al Reșiței a fost faultat la marginea careului, mingea a ajuns la Dragoș Săulescu, care a înscris, dar golul nu a fost validat, pentru că tușierul a semnalizat offside. Centralul a revenit la faza anteriorară și a dictat lovitură liberă, însă spiritele erau deja încinse în Valea Domanului și reșițenii s-au simțit furați.

Același Dragoș Săulescu avea însă să mai înscrie o dată, însă acum regulamentar. În minutul 56, după o fază de contraatac și o pasă primită de la nou-intratul Gabriel Lazăr, Săulescu a finalizat din 12 metri, la colțul scurt, printre picioarele lui Duțu. Pe final, ambele echipe au avut situații care le-ar fi putut aduce victoria, însă Poiană și Velici au ratat pentru reșițeni, iar Haită nu l-a învins pe Zimmermann.

S-a terminat cu rezultat de egalitate, scor 1-1, astfel că Turris-Oltul a făcut primul pas greșit în acest sezon, însă rămâne invincibilă și se menține pe locul 1, cu 19 puncte, în timp ce CSM Reșița a ajuns la 8 puncte și se află pe poziția a 12-a.

Leo Doană: „Sunt mulțumit și cred că am obținut un rezultat echitabil”

La finalul partidei, antrenorul Reșiței, Leontin Doană, și-a criticat jucătorii pentru au primit din nou gol din fază fixă, a apreciat replica dată în partea secundă a întâlnirii și a spus că rezultatul contra liderului i se pare echitabil.

„Am respirat ușurat după acest meci. Știam că ne așteaptă un meci greu, împotriva unei echipe care nu întâmplător este pe primul loc. Adversarii noștri au câștigat șase meciuri din șase și asta înseamnă că au o echipă bună și un lot echilibrat. În prima repriză am început foarte bine jocul, dar greșim la fazele fixe. Este al treilea meci în care luăm gol din fază fixă. Este păcat să primim goluri din faze fixe, în condițiile în care jucăm foarte bine în fiecare meci. Se vede lipsa celor doi fundași centrali care au jucat la începutul campionatului, dar sunt mulțumit de prestația celor care au intrat. Sunt mulțumit de jucătorii mei, de modul cum au jucat împotriva unei echipe foarte bune a campionatului. În repriza a doua am venit cu un plus, Dat din mijlocaș stânga l-am trecut în spatele lui Ene și ne-am creat mai multe ocazii. Am reușit să punem presiune pe adversar, am mai avut o ocazie pe final irosită de Velici. Una peste alta, sunt mulțumit și cred că am obținut un rezultat echitabil. Acka este un mare câștig pentru echipă, dar se vede că încă nu este în ritm. Mă bazez foarte mult pe el. Vreau să mulțumesc publicului și Guardiei Rosso-Nera că sunt alături de noi de fiecare dată”, a declarat, citat de Caraș Online, Doană.

Pentru CSM Reșița urmează meciul din deplasare cu ASU Politehnica Timișoara, echipă care astăzi, tot pe teren propriu, a remizat cu Farul, scor 0-0.

Foto: Caraș Online

Marius ANGHEL 14 Sep. 2019, 17:08 Campionat
Pe aceeași temă