Csik și-a schimbat atitudinea pe bancă, jucătorii la fel în teren. Tehnicianul Olimpiei vorbește despre problemele de la club: „Devine tot mai greu să îi motivez”

Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 12:44 Campionat

Primul meci acasă al echipei FC Olimpia, 2-1 cu FC Bihor, a oferit o priveliște inedită pe banca tehnică a sătmărenilor. Față de sezonul trecut, când în majoritatea partidelor privea îngândurat jocul de pe bancă, antrenorul Tiberiu Csik a trăit la intensitatea maximă partida de sâmbătă cu orădenii: a strigat încontinuu la jucători, s-a certat cu arbitrul, a dat indicații de plasament juniorilor din teren și a făcut ture în perimetrul tehnic.

Csik și-a dorit foarte mult această victorie pentru a consolida moralul jucătorilor și poziția din clasament, în ciuda problemelor interne de la club. Și a reușit să o obțină, prin inspirația celor trei mutări din repriza secundă și prin faptul că a stat mereu „cu gura” pe jucători pentru a-i ține conectați la partidă.

La finalul jocului, la conferința de presă, Tiberiu Csik a dezvăluit faptul că jucătorii sunt neplătiți de două luni și jumătate. „E foarte greu să motivezi jucătorii când nu sunt plătiți. De aia trebuia să îi apreciem. De zece săptămâni nu au primit niciun leu. Au avantajul ca s-au pregătit cu seriozitate zece săptămâni în ciudat condițiilor grele, toată vara, fără bani. De aia am câștigat astăzi. Dacă nu insistau, dacă nu trăgeau de ei la pregătire, făceam maxim un egal azi. Devine tot mai greu să îi motivez. Este victoria seriozității și a atitudinii lor, ca jucători, indiferent că e junior sau senior”, a declarat Tiberiu Csik.

„Joia aceasta trebuia ca jucătorii să-și primească salariile. Am fost anunțați că nu sunt bani în cont și că nu se poate face plata. Eu ce mai puteam să le spun înainte de antrenament băieților? Ca noi toți, au familii, unii au copii. Oricui îi e greu fără bani. Și, totuși, ne-am pregătit. Băieții s-au antrenat foarte bine, iar pregătirea bună făcută în vară s-a văzut azi”, a mai spus Csik.

Antrenorul Olimpiei a menționat că nu este mulțumit de jocul făcut de jucătorii săi, dar că este foarte mulțumit de rezultatul obținut de echipă în condițiile actuale. „Atitudinea jucătorilor a făcut diferența”, a fost concluzia antrenorului sătmărean.

Articol și foto de Andrei PAȘCA

Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 12:44 Campionat
Pe aceeași temă