CS Mioveni, victorie după ce la pauză era condusă, iar portarul a parat un 11 metri. Eliminarea lui Moga a pornit revirimentul argeșenilor

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 14:40 Campionat

CS Mioveni a câștigat cu 2-1, sâmbătă dimineață, pe propriul teren, partida cu Luceafărul Oradea, în jocul ce a contat pentru etapa a 13-a a Ligii a 2-a. Bihorenii au condus la pauză, după golul lui Țîră (25), însă elevii lui Iordan Eftimie au revenit pe tabelă printr-un autogol al lui Gunie (80) și prin reușita lui Burnea (84).

Galben-verzii au început destul de slab partida de sâmbătă, venind după meciul de miercuri de la Petrolul și fiind lipsiți de prospețime. Oaspeții puteau puncta încă din minutul 5, dar Pop a trimis în transversală, din interiorul careului. Apoi, am mai trecut în cont o ocazie a lui Popescu, una a aceluiași Pop de la oaspeți, șut la care Sima s-a remarcat și o alta a lui Coșereanu. În minutul 25, Luceafărul a deschis scorul prin Țîră, la o greșeală a apărării gazdă. Egalarea putea veni în minutul 32, dar portarul oaspeților -a remarcat la șutul lui Burnea din 3 metri.

A apărat penalty de ziua lui!

La pauză, Iordan Eftimie a făcut două schimbări în echipă și jocul s-a transformat. Argeșenii au început în forță și s-au năpustit spre poarta adversă, dar degeaba. Năstăsie a ratat o ocazie mare șutând în plasa laterală, după care oaspeții puteau face 2-0, dar Paraschiv a tras peste din 3 metri, deși era singur în careu. Luceafărul putea chiar închide jocul în minutul 55, dar Sima a apărat senzațional penalty-ul executat de Pop în stânga sa.

Goalkeeper-ul Mioveniului a avut această intervenție salvatoare chiar de ziua sa, acesta împlinând în ziua jocului 21 de ani. Și după lovitura de pedeapsă, orădenii puteau marca, dar Paraschiv a trimis din nou milimetric pe lângă din 6 metri. În minutul 65 arbitrul a dat 11 metri pentru gazde, dar l-a anulat pentru offside, pentru ca un minut mai tîrziu Coșereanu să rateze o ocazie bună de gol.

Ultimul sfert de oră a aparținut în totalitate Mioveniului, iar revirimentul a fost dat de eliminarea portarului advers pentru al doilea galben. În minutul 80, la presiunea deja creată în careul advers, Gunie greșește și trimite în propria poartă. În minutul 83, Rădescu ratează de puțin spațiul porții din poziție excelentă, pentru ca în minutu 94, Burnea să înscrie golul victoriei. În minutul 89, Rădescu a șutat din careu în transversală, iar în prelungiri, Sima s-a remarcat din nou de ziua sa, având o intervenție salvatoare la capul lui Ludușan din 6 metri.

Cu cele trei puncte obținute sâmbătă, CS Mioveni a acumulat 23 și a urcat în clasament pe locul 7. Luceafărul a rămas cu 12 puncte și a căzut pe locul 16, retrogradabil.

CS MIOVENI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA         2-1
Nicolae Gunie 80′ – autogol, Ionuț Burnea 84′ / Cătălin Țîră 25′

Val. Sima – Ct. Alexe (Kilyen 63′), Celea, Burnea, Ed. Stoica (cpt.) – R. Lazăr, Al. Neagu (R. Drugă 46′) – Rădescu, Al. Popescu (C. Năstăsie 46′), Coșereanu – Val. Balint
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Rob. Gherghe, Comănescu, Seb. Ivan
Antrenor: Iordan Eftimie

Moga – Gunie (Mitrică 82′), Oros (cpt.), Al. Băican, Moihedja – Vas. Pop, Preoteasa, Codoban, Al. Dulca – G. Paraschiv (Moroz 78′), Țîră (Ludușan 65′)
Rezerve neutilizate: – Ban, Chiorean, Opriș, Prejmerean
Antrenor: Cristian Lupuț
Eliminat: Bogdan Moga 77′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Florin Mihai Cosma (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț).

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: Oazi Design pentru Sport

Marius ANGHEL 22 Oct. 2018, 14:40 Campionat
Pe aceeași temă