CS Mioveni trece la pas de FC Bihor, obține a patra victorie consecutivă și urcă în clasament: „Secretul es­te la jucători”

Marius ANGHEL 16 Nov. 2015, 17:29 Campionat
CS Mioveni trece la pas de FC Bihor, obține a patra victorie consecutivă și urcă în clasament:**

CS Mioveni a făcut sâmbătă un nou joc bun, contra echipei FC Bihor Oradea, galben-verzii obținând o nouă victorie categorică. Elevii lui Marius Stoica s-au impus cu 4-0 (2-0), golurile victoriei fiind înscrise de Biceanu, Toriște, Nilă și Neacșu.

Gazdele au început în forță și puteau marca încă din minutul 2, însă Nilă a avut ghinion în fața porții, atacantul ratând o ocazie i­mensă, singur cu portarul. Atacurile au continuat, și Bogdan Stoi­ca a trecut și el pe lângă gol, reluarea sa fiind milimetric pe lân­gă poartă. Biceanu, Nilă și Mazi­lu au forțat și ei deschiderea scorului, ratând câteva ocazii bu­ne, iar prima reușită a meciului avea să vină de-abia în minutul 38. Biceanu a luat o acțiune pe cont propriu și a finalizat ca un mare fotbalist, cu un șut puternic de la 25 metri. Calvin a fost și el aproape de gol cu un nou șut de la distanță, în minutul 42, pentru ca scorul primei reprize să fie stabilit de Toriște, în minutul 44, cu un șut plasat de la marginea careului.

După pauză, gazdele nu au cedat și au continuat ofensiva, în­să a urmat o nouă serie de ratări mari. Pe rând, Biceanu, Mazilu, de două ori, Ayza și Calvin au fost la un pas de gol, însă ba nu au nimenit de puțin spațiul porții, ba goalkeeper-ul Kiraly a fost la post. Finalul avea să fie u­nul spectaculos, cu alte două goluri ale gazdelor, Nilă și nou-intratul Neacșu trecându-și numele pe lista marcatorilor, în urma a două greșeli ale apărării oaspeților.

Cu succesul de sâmbătă, CS Mioveni a ajuns la cinci meciuri fără înfrângere și la patru victorii consecutive, toate în mandatul lui Marius Stoica, argeșenii marcând de la preluarea echipei de către noul tehnician 12 goluri și neprimind nici unul. Tot­odată, CS Mioveni a urcat în clasament până pe locul 5, fiind la patru punc­te de noul lider, Gaz Metan Mediaș.

Ofensivă totală

Ofensiva gazdelor a fost la acest meci totală, orădenii neavând practic prea mari pretenții de la acest joc. Astfel, în afară de cele patru goluri, Mioveniul a mai ratat o grămadă de ocazii, portarul orădenilor ieșind la ram­pă de câteva ori. Jucătorii de la CS Mioveni au avut chiar și o bară prin Nilă, în timp ce FC Bihor nu a avut nicio fază periculoasă de poartă. În minutul 31, galben-verzii aveau deja nouă cornere, în timp ce, în minutul 66, numărul acestora a ajuns la 13. Ca o comparație, FC Bihor avea în minutul 66 doar un corner, și acela obținut în finalul primei reprize.

Răuță a fost din nou suspendat

Căpitanul Mioveniului, Alexandru Răuță, a fost din nou suspendat la meciul de sâmbătă. Mijlocașul la închidere argeșean venise după șase etape de suspendare, în urma eliminării din meciul cu „U” Cluj, și își făcuse apariția în teren în etapa trecută, la jocul cu Metalul Reșița, el fiind băgat în echipă  pe parcursul primei reprize, în locul lui Biceanu. Răuță a luat însă un cartonaș galben și, cum mai avea primite altele din urmă, a fost suspendat o etapă. La următorul joc însă, cel de la Chin­dia, Răuță va fi apt de joc și va face cu siguranță parte din lot.

Marius Stoica: „Am făcut partide foarte bune”

Antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, s-a declarat mulțumit de jocul făcut de echipa sa în partida de sâmbătă cu FC Bihor Oradea. Tehnicianul spune că s-a muncit mult ca să se ajungă pe locul 5 în clasament și că în continuare se vrea menținerea acestei forme.

„A fost o partidă frumoasă, în ca­re am jucat foarte bine, mulțumind spectatorii care au venit să asiste la acest joc. Avem cinci jocuri consecutive foarte bune, cu o linie de clasament cu 12 goluri date și zero primite. Nu poți să nu fii decât bucuros în aceste condiții. Ne-am propus să ajungem aici, suntem în obiectiv și ne dorim din tot sufletul să rămânem aici. Am condus jocul de-o manieră categorică, posesia a fost categorică, am început să înscriem, și asta e bine, și ne do­rim să continuăm pe aceeași linie în următoarele partide. Secretul acestor jocuri și al rezultatelor es­te la jucători… Atât timp cât trag tare la antrenamente și își doresc foar­te mult să aibă evoluții bune, vin și rezultatele. Am făcut partide foarte bune, jocul a crescut de la etapă la etapă și sper să crească în continuare. A fost greu să ajungem aici… Două dintre goluri au fost marcate de juniori, e bine că au început să prindă mai multă încredere în ei, sînt mai responsabili și au început să și marcheze. Vrem în continuare să le oferim oamenilor din Mioveni bucurii, lor, conducerii clubului și conducerii orașului. Vrem să aducem suporterii aproape și sper să fie mulțumiți după aceste rezutlate. Spe­­răm să avem aceeași susținere din partea lor. Noi considerăm orice adversar egal, toți vor să joace bine cu noi și încercăm să ne pregătim foarte bine de la etapă la etapă”, a declarat Marius Stoica.

Dan Mănăilă: „Fotbalul este foarte greu să-l înșeli și să-l păcălești”

Plecați fără câțiva jucători de bază, precum căpitanul Andor, suspendat, Țoca și Lorincz, accidentați, fotbaliștii de la FC Bihor n-au emis prea multe pretenții în jocul de la Mioveni.

„O victorie meritată a Mioveniului. Ultimele două goluri au venit pe final, pe fondul a două greșeli personale, omenești. Băieții sunt foarte, foarte obosiți. Am avut trei partide în șapte zile, dintre care două în deplasare. E fantastic de greu. Încercăm să ne revenim până sâmbăta viitoare, când vom avea un meci important pe teren propriu. Sper să găsim resursele fizice și psihice, ca să putem lupta până la capăt. Ne pare rău de rezultat, dar fotbalul este foarte greu să-l înșeli și să-l păcălești. Noi încercăm totuși să le împăcăm pe toate”, a declarat antrenorul FC Bihor, Dan Mănăilă.

CS MIOVENI            4
FC BIHOR ORADEA    0

Biceanu ”38, Toriște ”44, Nilă ”84, Neacșu ”90+2

F. Croitoru – Toriște (Tirică ”53), Calvin, Bg. Stoica (cpt.), Ed. Stoica – Mîrzeanu, Biceanu – Mazilu, Ed. Florescu (Ed. Neacșu ”78), Ayza (M. Vintilă ”77) – Nilă
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Cip. Negoiță, A. Popa, D. Iancu
Antrenor: Marius Stoica

Kiraly – Seb. Matei, Mintaș, Chira, Remeș – Haș, Magda – A. Coroian, Ember (cpt.)(Novak ”74) – Sas (Mangra ”26) – Sulea (D. Negrea ”55)
Rezerve neutilizate: Egri – Arsene, Al. Maria, Trabalka
Antrenor: Dan Mănăilă

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 1.000; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Vasile Dan Popescu 3 (Buzău) și Joszef Peter 3 (Sfântu Gheorghe); Jucătorul meciului: Ionuț Mîrzeanu.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 16 Nov. 2015, 17:29 Campionat
Pe aceeași temă