CS Mioveni se împiedică și de Șoimii și cade pe loc de play-out. „Am fost naivi. Când ratezi ocazii de singur cu portarul, Dumnezeu te pedepsește”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 15:27 Campionat
CS Mioveni se împiedică și de Șoimii și cade pe loc de play-out.**

CS Mioveni nu a reușit decât un egal în meciul de sâmbătă cu Șoimii Pâncota, într-o partidă în care era obligatorie victoria pentru ca echipa galben-verde să rămână în locurile de play-off. S-a terminat 1-1, iar arge­șenii au căzut pe locul 7, loc ce participă în play-out, iar meciurile următoare se anunță infernale.

Mioveniul a jucat, sâmbătă, mai bine decât adversarul său, însă nu a putut să se despindă și pe tabelă. Primul gol a venit relativ repede, în minutul 18, și lucrurile păreau să decurgă cum trebuie pentru echipa gazdă. Însă au început să apară ratările, iar asta până la urmă i-a costat scump pe galben-verzi. Nilă a ratat cea mai mare ocazie în minutul 27, când a scăpat singur cu portarul, dar nu a putut înscrie, iar tot el, cu un minut mai înainte, recuperase excelent în fața portarului, în careu, dar centrarea a fost respinsă în extremis de un fundaș din fața porții goale.

În repriza a doua, oaspeții au echilibrat jocul, au condus ostilitățile, vreo 25 de minute, însă marile ocazii au aparținut tot Mioveniului. Florescu trimite mai întâi imediat după reluare din careu peste, apoi, în minutul 67, Nilă scapă din nou singur cu protarul, dar reia peste de la 16 m. În minutul 80, un fundaș intervine pe traiectoria balonului șutat de Mîrzeanu și își scapă echipa de gol, iar în minutul 81 Nilă reia cu capul în bara din 6 metri.

Oaspeții au ratat și ei mai întâi prin Daragalina, în minutul 48, șutul la firul ierbii fiind reținut, iar Pirtea a trimis senzațional în bară de la 30 metri cu un șut puternic. Golul Șomilor a venit în minutul 83, când Mioveniul trecuse din nou la conducerea partidei, Bogdan Stoica faultându-l în careu pe Dragalina, iar arbitrul arătând pentru a doua oară în partidă punctul cu var.

„Un punct important obținut pe terenul unei echipe foarte bune ale campionatului. În prima repriză am jucat destul de prost, am acuzat pe undeva accidentarea prematură a lui Marius Ion, dar nici n-am reușit să ținem de minge și să punem probleme așa cum ne-am dorit. Ne-am revenit după pauză, am dominat ostilitățile și, cu puțin noroc, chiar puteam câștiga. Cert este că suntem în grafic, continuăm să credem în realizarea unui obiectiv pe care îl credeam imposibil de realizat la începutul sezonului”, a spus după meci antrenorul echipei Șoimii Pâncota, Ionuț Popa.

„Nu am câștigat pentru că am fost naivi. În loc să jucăm cu siguranță și în repriza a doua am făcut-o cum am făcut-o și cu toate astea am avut destule faze de poartă, inclusive o bară. Dar, când ratezi ocazii de singur cu portarul, Dumnezeu te pedepsește, deși nu știu exact ce a văzut arbitrul la penalty-ul lor. Una peste alta, arbitrajul m-a nemulțumit, dar vina principal ne aparține. Trebuia să încheiem conturile mai devreme, să facem doi-trei zero, pentru că, după ce am fost egalați, cu câteva minute înainte de final, era greu să mai dăm gol. Repet, meritam să câștigăm mai ales după aspectul jocului din prima parte, dar și după numărul de ocazii clare. Adversarii, în afară de acea bară lovită de la distanță, nu-mi amintesc să mai fi avut altă ocazie de gol”, a declarat și antrenor celor de la CS Mioveni, Marius Stoica.

CS Mioveni – Șoimii Pâncota 1-1 (1-0)
Ayza (18 – pen.) / Dragalina (83 – pen.)

Croitoru – Toriște (Tirică 53), Calvin, Bg. Stoica, Ed. Stoica – Iancu (Mazilu 54), Biceanu (Vintilă 87), Mîrzeanu, Florescu – Ayza, Nilă
Antrenor: Marius Stoica

Cioară – Siminic, Crișan, Dubeștean, Dan – Pavel (Fuchs 82), Issa, Leucuța (Gîlcă 54), Pirtea – Dragalina – M. Ion (A. Mihai 13)
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 1.500; Arbitru: Dorian Micloșină (Reșița); Asistenți: Petrică Cîmpeanu (Cluj) și Marius Bălan (Dej).

Cum s-au marcat golurile:

1-0, min. 18: mingea centrată de pe dreapta de gazde îl lovește în mînă pe Crișan în interiorul careului, iar arbitrul arată punctul cu var, penaltiul fiind transformat de Ayza;
1-1, min. 83: Dragalina lovește balonul înaintea lui Bogdan Stoica, la 15 m central, fundașul îi dă peste picior, iar centralul arată din nou 11 m, lovitura de pedeapsă fiind trasnformată de Dragalina printr-o scăriță.

O modificare în primul „11”. Gugu, tot rezervă

Față de meciul din etapa trecută de la „U” Cluj, antrenorul Marius Stoica a făcut o singură modificare, pe dreapta, locul lui Mazilu fiind luat de Iancu, în rest titulari fiind aceeași jucători.

Altfel, noul venit la Mioveni Cos­ti­nel Gugu a fost pentru a doua oară rezervă în 2016, acesta rămânând pe bancă tot meciul și în jocul de la Cluj.

Ionuț Popa, în tribună

Antrenorul oaspeților, Ionuț Popa, a urmărit meciul de la Mioveni din tribune, acesta neavând voie să ia loc pe banca de rezerve a echipei sale.

Tehnicianului i-a fost interzis acest lucru, deoarece nu a avut la el cardul de antrenor eliberat de Federația Română de Fotbal. Ionuț Popa a motivat că avea în schimb ecusonul obligat să fie purtat în timpul partidei și că până acum nu a mai avut nevoie de card, deoarece el este cunoscut de multă lume. Antrenorul a stat însă destul de bine, în tribuna I, pe primul rând chiar deasupra băncii proprii de rezerve, fiind însoțit de alte persoane din staff-ul tehnic și administrativ al echipei.

„A fost destulă lume la meci, vacarmul a fost mare, iar indicațiile mele din tribună nu se prea auzeau. E una când ești pe bancă în miezul problemelor și alta când trebuie să comunici prin intermediari. Oricum, decizi arbitrilor nu o înțeleg nici acum din moment ce nimeni nu ne-a înștiințat oficial că trebuie să avem asupra noastră și cardurile. Toată lumea m-a primti bine, de la Domnul Primar la conducătorii gazdelor, iar galeria mi-a scandat numele la finalul meciului. Înseamnă că am făcut ceva aici și țin să le mulțumesc pentru asta”, a mai spus Ionuț Popa.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 07 Mar. 2016, 15:27 Campionat
Pe aceeași temă