CS Mioveni s-a înclinat în fața nou-promovatei Juventus. Echipa lui Oprița a revenit spectaculos după ce a fost condusă

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 16:08 Campionat
CS Mioveni s-a înclinat în fața nou-promovatei Juventus.** Echipa lui Oprița a revenit spectaculos după ce a fost condusă

Alexandru Pelici a debutat cu stângul pe banca Mioveniului într-un meci oficial, galben-verzii pier­zând clar cu 4-1 în deplasarea de la Juventus București, din prima etapă a noului sezon al Ligii 2.

Partida a fost însă una spectaculoasă, cu două supergoluri, marcate de Năstăsie pentru oaspeți și Chipirliu pentru gazde. Pelici a început meciul cu nou-veniții Stoica, în apărare, Rădescu și Boboc, la mijloc, în rest, aruncând în teren fotbaliști care au evoluat și în sezonul trecut. După o primă jumătate de oră anostă, cu doar două șuturi la poartă, câte unul de fiecare parte, și o minge periculoasă, trimisă în careul gazdelor pe jos, din lovitură liberă, dar fără adresă, jocul s-a animat în ultimele 15 minute. Boboc l-a încercat mai întâi pe portarul Juventusului cu un șut de la 30 metri, ca, două minute mai târziu, același Boboc să se încurce în fața golului de Vintilă, argeșenii irosind o ocazie foarte mare.

Galben-verzii aveau însă să deschidă scorul în minutul 38, printr-un supergol al lui Năstăsie, mijlocașul preluând la jumătatea terenului și învingându-l pe portar cu un șut chiar de acolo. A urmat apoi un nou șut frumos al lui Biceanu, respins in extremis, și jocul părea că va curge în favoarea Mioveniului. În minutul 45 însă, gazdele au scăpat pe contraatac, Tirică a atacat greșit, decisiv, și a făcut penalti asupra lui Călințaru. Tirică a scăpat ca prin minune de al doilea galben, iar Chipirliu a restabilit egalitatea.

După pauză, bucureștenii au început tare, iar în șapte minute aveau să se desprindă pe tabelă, prin Călițaru, care a apărut singur în careu la o centrare, și prin Chipirliu, care a prins poate șutul carierei, de la 18 metri, voleu în vinclu. Mioveniul nu a mai contat în ofensivă prea mult, iar tot gazdele au fost mai periculoase, trimițând de două ori balonul în bară. Scorul final a fost stabilit în minutul 72, la o greșeală a portarului Popescu, acesta alunecând în fața mingii, iar Călințaru a profitat și a înscris.

CS Mioveni a început astfel cu stângul noua stagiune, într-un meci în care a jucat doar o primă repriză, în timp ce în a doua a cedat, inexplicabil, inițativa, iar gazdele au profitat din plin de greșelile aversarilor și au înscris de trei ori.

JUVENTUS BUCUREȘTI – CS MIOVENI 4-1 (1-1)
Chipirliu ’45 – pen., ’52, Călințaru ’50, ’72 / Năstăsie ’38

Fila – Val. Dima (Beța ’43), Il. Morariu, Wallace, Carabela – Bărbulescu, Băjenaru, Chipirliu, Călințaru (Măd. Mihăescu ’77) – Al. Nica (Fl. Cazan ’43), Buhăescu
Rezerve neutilizate: R. Stoian – T. Sbârcea, Stoenac, Ilin
Antrenor: Daniel Oprița

Oct. Popescu – Tirică, Gugu, I. Stoica, Ed. Stoica – Boboc, Biceanu (M. Gălan ’60) – Rădescu, Năstăsie (A. Popa ’77), Ayza – M. Vintilă (M. Staicu ’53)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Vișa, Tomozei, Ed. Florescu
Antrenor: Alexandru Pelici

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: FRF

Marius ANGHEL 08 Aug. 2016, 16:08 Campionat
Pe aceeași temă