CS Mioveni s-a distrat cu Metaloglobus, obținând un rezultat pe care doar de două ori l-a mai înregistrat în istoria clubului. De ce jocul contra bucureștenilor a devenit o răzbunare

Marius ANGHEL 03 Sep. 2018, 13:47 Campionat
CS Mioveni s-a distrat cu Metaloglobus, obținând un rezultat pe care doar de două ori l-a mai înregistrat în istoria clubului.** De ce jocul contra bucureștenilor a devenit o răzbunare

CS Mioveni a învins clar, cu 5-0, pe Metaloglobus București, într-un meci disputat s\mbătă și care a contat pentru etapa a 5-a a Ligii a 2-a. Galben-verzii nu au avut nicio emoție în partida de pe stadionul Orășenesc și au marcat trei goluri în prima repriză și două după pauză, cei care au adus victoria fiind Năstăsie, Coșereanu, Balint (două) și Celea.

Partida a fost la discreția argeșenilor din primul până în ultimul minut de joc, oaspeții contând în ofensivă doar la capitolul șuturi de la distanță și ratând două ocazii când scorul era deja 4-0. Năstăsie a fost cel care a deschis scorul în minutul 12, reluând din careu, cu poarta goală, o minge ajunsă cu noroc la el, după o foarfecă a lui Celea. Apoi Coșereanu a majorat diferența în minutul 30 pe un contraatac, iar Balint a transformat penalty-ul obținut de Ayza în minutul 34. Finalul primei reprize a fost unul încins, cu trei ocazii ale gazdelor, între care și o bară a lui Năstăsie.

După pauză, gazdele au început din nou în forță și Celea a marcat pentru 4-0, reluând cu capul din 6 metri o centrare a lui Coșereanu la 4 minute de la reluare. Au urmat apoi singurele ocazii la poarta lui Sima, goalkeeper-ul respingând o dată din vinclu un șut din lovitură liberă, pentru ca apoi, Kilyen să respingă după linia porții, o reluare a lui Ciolacu. În minutul 60, Balint a stabilit scorul final dintr-o acțiune personală, pe dreapta, pasa decisivă venind de la Năstăsie.

Până la final, gazdele au mai ratat câteva situații bune în care au avut superioritate, în timp ce bucureștenii au avut doar câteva șuturi mai periculoase din lovituri libere.

Cu cele trei puncte obținute, CS Mioveni a urcat până pe locul 5 al clasamentului, unde va rămâne, cel puțin până la meciul de astăzi de la Cluj. Metaloglobus, cu 4 puncte, e pe locul 17, retrogradabil. Etapa următoare, CS Mioveni va juca în deplasare, la Chindia Târgoviște, vineri, de la ora 17:00, în timp ce bucureștenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Daco-Getica.

„Arbitre, dă-i, măi, și lu’ ăsta…!”

Fiind căldură mare la ora disputării partidei, centralul Eduard Ioniță a stabilit încă de la începutul jocului să oprească de două ori partida, la mijlocul fiecăreri reprize, pentru ca jucătorii să vină la marginea terenului ca să se hidrateze.

La pauza din repriza secundă, când afară era și mai cald, atât jucătorii cât și arbitrul de centrul au venit la marginea terenului pentru a bea apă. Centralul a băut din bidon alături de rezervă și de tușierul Dragoș Bogdan, care era pe partea tribunei oficiale, în timp ce asistentul Constantin Cantemir a rămas pe partea opusă a terenului, la margine. Atunci, din tribune cineva s-a sesizat de situație și a început să strige în gura mare: „Arbitre! Dă-i, măi, și lu’ ăsta! Bei numai tu?”. În râsetele tribunei apoi, centralul, cu zâmbetul pe buze s-a conformat și s-a dus cu un bidon de apă spre marginea cealaltă a terenului, aruncându-i-l asistenului de la vreo 10 metri.

Al treilea 5-0 din istorie!

5-0 înregistrat de CS Mioveni în meciul de sâmbătă reprezită o raritate pentru echipa galben-verde. Astfel, doar de două ori în istoria echipei de la promovarea în Liga a 2-a s-a mai înregistrat acest scor, pe propriul teren, însă cu foarte mulți ani în urmă. În schimb, Mioveniul a mai învins de curând cu 5-1, dar a mai avut și alte scoruri, mai mari, de-a lungul timpului.

Singurele scoruri de 5-0 înregistrate de galben-verzi au fost în 2008, în noiembrie, în Liga a 2-a, după ce echipa retrogradase din Liga 1, victimă fiind UTA și în 2005, în octombrie, când a fost învinsă cu același scor, tot la Mioveni, Astra. Cele mai recente rezultate apropiate de acest scor, au fost unul în sezonul trecut, 5-1 cu Știința Miroslava și altul acum două sezoane, tot 5-1, cu actuala Sportul Snagov, ambele partide jucate la Mioveni.

În fine, CS Mioveni a mai câștigat, în trecut, alte două partide la scor, în mai 2004, 7-0 cu Rulmentul Brașov și în Cupă, în 2012, 6-0, cu FC Argeș, în deplasare.  

Răzbunare, pentru că n-au vrut să joace seara

Galben-verzii par să se fi răzbunat cu vârf și îndesat pe cei de la Metaloglobus, pentru că nu au fost de acord să joace la altă oră și chiar în altă zi această partidă, pentru a fi evitată căldura infernală de la ora 11:00.

Astfel, cu o săptămână înainte de joc, oficialii argeșeni au luat legătura cu cei de la Metaloglobus, propunându-se să joace acest meci la o oră mai acceptabilă, seara, pentru a nu mai fi așa cald. Oaspeții au fost de acord în primă fază, dar au cerut să le fie plătită o masă pentru toată delegația, de către clubul gazdă. Cum galben-verzii nu au mai fost de acord cu acest lucru, considerând că era și în beneficiul bucureștenilor ca partida să se dispute la altă oră, meciul a rămas pentru sâmbătă la 11:00.

Iar, ca tacâmul să fie complet pentru oaspeți, aceștia au suferit o înfrângere usturătoare, cu 5-0, argeșenii răzbunându-se, parcă, pentru refuzul de a se juca la altă oră.

CS MIOVENI – METALOGLOBUS BUCUREȘTI    5-0
Cosmin Năstăsie 18′, Valentin Coșereanu 30′, Valentin Balint 34′ – pen., 60′, Daniel Celea 49′

Val. Sima – Kilyen, Celea, Burnea, Ed. Stoica – Mîrzeanu, R. Lazăr (Al. Neagu 76′) – Coșereanu (Rădescu 65′), C. Năstăsie (Al. Popescu 74′), Ayza (cpt.) – Val. Balint
Rezerve neutilizate: D. Croitoru – Ct. Alexe, Rob. Gherghe, Trașcu
Antrenor: Iordan Eftimie

Anca Trip – Pham Huy, Bg. Panait, Caramalău, Sane (Culda 34′) – Sava – Șt. Niculae (Negotei 46′), Ov. Herea, Ghenovici (cpt.), C-tin. Costache – Ciolacu
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Potecea, V. Vlad, Val. Andrei, Bîrsan, Culda, Negotei
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Arbitru: Eduard Ioniță (Galați); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 03 Sep. 2018, 13:47 Campionat
Pe aceeași temă