CS Mioveni reușește o premieră la Tărlungeni și urcă pe podium. Unirea și-a pierdut invincibilitatea în repriza secundă

Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 18:54 Campionat

CS Mioveni a făcut un nou meci bun la Tăr­lungeni, obținând o vic­torie meritată, scor 2-1, care a urcat-o pe locul al treilea al clasamentului Seriei a II-a. Galben-verzii au ajuns la două puncte de locul al doilea și au șanse foarte mari ca în etapa viitoare să ajungă pe doi, acolo unde Claudiu Niculescu și-a propus.

Gazdele nu au contat deloc în acest meci, deși au marcat un gol, acesta fiind reușit la singura fază de poartă avută. Argeșenii au început în forță și, după ce Negoiță a centrat perfect pe un contraatac, însă niciun coechipier nu a putut îm­­pinge mingea în plasă, în minutul 23, au obținut un penalti la un fault asupra lui Mazilu. Lovitura de pedeapsă a fost însă ratată de Honciu, iar șase minute mai târziu, Poenaru a deschis scorul, profitând de un mar­caj lejer în careu. Repriza se încheie cu un șut al lui Ră­uță în forță, dar pe lângă poartă.

După pauză, Honciu ratează o mare ocazie reluând cu capul peste, deși era singur în careu, după care Mazilu trage și el în portar din 6 metri. Egalarea vine în minutul 60, Ayza finalizând simplu și inteligent cu un șut pe jos plasat, lângă bară, la firul ier­bii. În minutul 68, Nilă trimite pe lângă, cu capul, la fel făcând și Biceanu în minutul 74. Ime­diat însă, a urmat un contraatac galben-verde, finalizat de Mazilu cu un șut frumos din interiorul careului.

Până la final, notabil nu a mai fost decât cartonașul roșu luat de Nilă, Mioveniul obținând astfel o nouă victorie, a treia din 2015, și realizând o serie de opt meciuri de la începutul anului până acum fă­ră înfrângere, timp în care s-au obținut 4 victorii, golaverajul fiind 11-4.

Și în tur au ratat un penalti

În două din cele trei meciuri dintre CS Mioveni și Unirea Tărlungeni, argeșenii au ratat câte un penalti. Astfel, în turul sezonului regulat, într-o partidă disputată la Pitești în etapa a 7-a, în repriza se­cundă, la scorul 1-0 pentru oaspeți, Mioveniul a avut un penalti scos de Vintilă, însă tot vârful de atac a executat și a ratat, portarul Niczuly ghicind colțul pe care a tras. Partida s-a terminat 1-0 pentru Unirea. Acum, la Tărlungeni, Mioveniul a avut din nou penalti, la 0-0, Mazilu fiind faultat în careu, însă lovitura de pedeapsă, executată de Honciu, a fost a­părată de același portar, Niczuly. La fi­­nal, tot oaspeții au câștigat ca și la Pitești.

Prima înfrângere acasă pentru Unirea

Victoria Mioveniului la Tărlungeni es­te cu atât mai importantă, cu cât Unirea a suferit cu această ocazie prima înfrângere pe propriul teren din întreg se­­zonul. Astfel, în sezonul regulat, Tăr­lun­geniul jucase 10 partide acasă, din care a obținut 6 victorii și 4 egaluri, golaveraj 12-4, fiind, alături de Timișoara, singura echipă neînvinsă acasă. Apoi, în play-off, până la meciul din week-end, Unirea mai jucase o partidă acasă, în ca­re a remizat, 2-2, cu Metalul Reșița.

Primarul nu i-a lăsat să mai facă schimbările

Rezultatul meciului l-a nemulțumit pe primarul Tărlungeniului, Iosif Kiss, cel care este și președintele de onoare al clubului, cel care susține clubul și cel care la acest meci a fost și crainicul stadionului. Astfel, pe final, când mai erau câteva minute, antrenorul Daniel Bona a vrut să facă o schimbare, chemând de la încălzire unul dintre copiii de 14 ani, însă primarul i-a transmis din tribună să nu facă schimbarea. „Nu-l mai chema, că nu faci nicio schimbare!”, a spus edilul. Apoi, în momentul când juniorul trecea prin dreptul tribunei oficiale, primarul l-a trimis înapoi la încălzire: „Nu te duce! Lasă-i să joace cu cine vor ei!”. La final, antrenorul Bona și-a rătat nemulțumirea, vociferând pe teren.

Nilă, roșu, gratuit

Andrei Nilă nu a avut deloc o zi ferici­tă la Tărlungeni. Atacantul Mioveniului a intrat pe teren în minutul 54, în locul lui Honciu, iar pe final a fost eliminat de arbitrul Dreve. Argeșeanul a luat un prim cartonaș galben în minutul 77, atunci când a urmărit un balon la care portarul gazdelor a avut prim-planul, iar după intervenția sa, goal-keeper-ul a început să se vaite, dând de înțeles că a fost lovit. A­poi, în minutul 84, Nilă s-a trezit că ve­de și al doilea galben, la un duel la mijlocul terenului cu unul dintre fundași. Cei doi au sărit la o minge, iar jucătorul-gaz­dă s-a prăbușit, urlând și țipând. Nilă a văzut al doilea galben, însă, dacă primul a fost luat corect, aici arbitrul a greșit, jucătorul gazdelor simulând o lovitură. Prac­tic, acesta a speculat la maximum faptul că Nilă mai avea un galben, arbitrul căzând în capcană și cre­zând că atacantul a lovit cu cotul, motiv pentru care a dat al doilea galben. De altfel, jucătorul Unirii a ieșit însoțit de medic la margine, imediat după lovitură, și apoi și-a reluat jocul, nemaiacuzând nicio durere la cap.

Năstăsie, două pase de gol

Cosmin Năstăsie a continuat seria meciurilor bune făcute în play-off. Astfel, dacă la Satu Mare vârful a dat un gol superb și două pase de gol lui Honciu, de data aceasta, Năstăsie a fost doar servant, dând cele două pase de gol: prima lui Ayza la marginea careului și a doua lui Mazilu, în minutul 75, lăsându-l pe a­cesta singur cu protarul Niczuly.

Mazilu a scos un penalti și a dat un gol

Și Mazilu a avut o evoluție bună la Tărlungeni, mijlocașul obținând un penalti în prima repriză și dând apoi și un gol. Mazilu a revenit pe teren după ce a stat o etapă, cea de la Satu Mare, în ur­ma eliminării din partida cu ACS Poli Timișoara. Sâmbătă, mijlocașul a scos un penalti în minutul 23, fiind faultat în ca- reu, apoi a mai ratat o ocazie singur cu portarul, în minutul 54, după care a dat golul victoriei în minutul 75. Mazilu a fost scos de pe teren în minutul 88, fiind înlocuit pe finalul partidei cu Iancu.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI    1
CS MIOVENI            2

Oct. Poenaru ”29 / Ayza ”60, Mazilu ”75

Niczuly – Istrofor, Forika, Frîncu, Iaru – Dâlbea (cpt.), S. Marin, Al. Neculai (T. Galan ”78), Oct. Poenaru, Pricop – Chirciu (Brujan ”88)
Rezerve neutilizate: Dănălache – Tatarciuc, Alb. Neculai, Cîrstean, N. Cristea
Antrenor: Daniel Bona

Oct. Popescu – Cip. Negoiță, Calvin, Cucui, Ed. Stoica – Răuță (cpt.), Mîrzeanu (Biceanu ”46) – V. Mazilu (D. Iancu ”88), Honciu (Nilă ”54), Ayza – Năstăsie
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Bg. Stancu, M. Vintilă, M. Galan
Antrenor: Claudiu Niculescu
Eliminat: Nilă ”84 (două cartonașe)
Penalty ratat: Honciu ”23

Stadion: Unirea (Tărlungeni); Spectatori: 150; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț); Jucătorul meciului: Victor Mazilu.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: FB CS Mioveni

Marius ANGHEL 27 Apr. 2015, 18:54 Campionat
Pe aceeași temă