CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali antrenor! Seria de patru meciuri cu rezultate pozitive va fi urmată de trei jocuri de foc

Marius ANGHEL 17 Oct. 2017, 11:31 Campionat
CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali antrenor!** Seria de patru meciuri cu rezultate pozitive va fi urmată de trei jocuri de foc

Gheorghe Mihali este un antrenor de succes la Mioveni, fostul internațional român fiind neînvins în cele patru meciuri pe care le-a disputat până acum din postura de principal al echipei.

Noul principal al Mioveniului a rămas pe banca tehnică a echipei după ce principalul Adrian Mihalcea a plecat secund la națională. Gheorghe Mihali, care făcea echipă cu Mihalcea, a acceptat noul post, iar acest lucru se dovedește a fi de bun augur pentru argeșeni.

Debutul noului antrenor a fost în deplasare, la fostul lider al campionatului, Ripensia Timișoara. Galben-verzii au câștigat cu 1-0 printr-un gol marcat de Rădescu în repriza a doua. A urmat apoi meciul de Cupă de la Petroșani, cu Șirineasa. În timpul regulamentar a fost 1-1, golul oaspeților fiind marcat de Andor în finalul primei reprize, iar, apoi, la penalty-uri, Mioveniul a câștigat cu 4-2, grație evoluției lui Croitoru, care a apărat două 11 metri. Ulterior, Comisia de Disiciplină a FRF a dat meciul câștigat cu 3-0 la „masa verde” de argeșeni, din cauza unei schimbări neregulamentare efectuate de gazde. Următorul meci al lui Mihali a fost cel cu ASA Târgu Mureș de acasă, de săptămâna trecută. A fost un meci de infarct, oaspeții deschizând scorul, însă gazdele au revenit și au marcat golul victoriei în minutul 88. Marcatorii echipei au fost Gugu și Florescu. În fine, la ultima partidă de campionat, Mioveniul s-a întors neînvinsă de la Brăila, tot după un meci în care a avut o revenire spectaculoasă. A fost 2-0 pentru gazde la pauză, însă Ayza, din 11 metri, și Ene, în minutul 75, au stabilit scorul final la 2-2.

Pentru Gică Mihali urmează acum un parcurs destul de greu cu trei partide de foc. Mai întâi, la sfârșitul acestei săptămâni, sâmbătă, de la 16:00, se va juca derby-ul local CS Mioveni – FC Argeș. Apoi, marțea viitoare, de la ora 18:00, la Ploiești, are loc meciul din șaisprezecimile Cupei României la fotbal Petrolul – CS Mioveni. Săptămâna viitoare, se va încheia cu un nou meci tare pentru Mioveni, cel de la Târgoviște, cu Chindia.

Ripensia Timișoara – CS Mioveni 0-1 (0-0)
A marcat: Rădescu (71)
♦ Mioveni: Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Burnea – Mîrzeanu (70 Negoiță), Rareș Lazăr – Rădescu, Ayza, Andor (74 Neagoe) – Ivan (84 Pirtea)
♦ Cum s-a marcat golul: 0-1, min. 71: Mioveniul pornește un contraatac pe dreapta prin Andor, acesta trimite în diagonală pe stânga până la Ayza, brazilanul preia, driblează un adversar și îi pasează la 16 metri lui Rădescu, mijlocașul șutând plasat în stânga portarului

ACS Șirineasa – CS Mioveni 3-5 d.l.d. (1-1, 1-1)
Au marcat: Vasile (33) / Andor (44)
Au marcat la 11 m: Vezan, Iordache / Negoiță, Cioc, Vintilă, Edi Stoica
♦ Mioveni: Croitoru – Tirică (46 Cioc), Gugu, Ichim, Edi Stoica – Negoiță, Andor – Rădescu, Neagoe (66 Năstăsie, 91 Vintilă), Pirtea – Ivan (61 Trașcu)
♦ Cum s-au marcat golurile: 1-1, min. 44: Andor pătrunde pe dreapta, trage, mingea îi revine și apoi înscrie cu un șut la colțul lung

CS Mioveni – ASA Târgu Mureș 2-1 (1-1)
Au marcat: Gugu (32), Florescu (88) / Licu (24)
♦ Mioveni: Croitoru – Tirică, Gugu, Burnea, Edi Stoica – negoiță, Rareș lazăr – Rădescu, Andor (72 Ene), Ayza (84 Neagoe) – Ivan (60 Florescu)
♦ Cum s-au marcat golurile: 1-1, min. 32: corner pentru Mioveni, Gugu preia în fața portarului și apoi trage din doi metri; 2-1, min. 88: mingea îi revine lui Florescu după un corner de pe dreapta, trag din prima de la 35 m cu stângul, mingea se duce superb, plasat, la colțul lung pe lângă portar.

Dacia Unirea Brăila – CS Mioveni 2-2 (2-0)
Au marcat: C. Mihai (3), Al. Pop (39) / Ayza (65 – pen.), D. Ene (75)
♦ Mioveni: Croitoru – Tirică, Ichim, Burnea, Edi Stoica – Mîrzeanu, Rareș Lazăr (16 Florescu) – Rădescu, Ayza, Andor (64 Ene) – Ivan (46 Pirtea)
♦ Cum s-au marcat golurile: 2-1, min. 65: Rădescu este faultat la marginea careului, iar penalty-ul este transformat de Ayza; 2-2, min. 75: Florescu îi pasează printre lui Ene, atacantul preia singur în careu și înscrie cu un șut la colțul lung

Trei penalty-uri apărate

Portarul Flavius Croitoru este unul dintre cei mai în formă jucă­tori ai Mioveniului în momentul de față. Acesta are în ultimele trei jocuri disputate trei penalty-uri apărate, două în Cupă, cu Șirineasa, la loviturile de departajare și unul acum, la Brăila. Croitoru are însă și o greșeală în aceste partide, cea din jocul cu ASA Târgu Mureș, când oaspeții au dat gol la o degajare greșită a acestuia. Partida s-a terminat însă cu victoria argeșenilor, 2-1.

Probleme cu juniorii

În partida de la Brăila, Mioveniul a avut la un moment dat probleme cu juniorii, din cauza accidentările. Astfel, Mihali a avut trei jucători Under 21 pe teren și alți trei rezervă, însă, în prima repriză, doi dintre juniorii băgați, Ivan și lazăr, s-au accidentat și au fost schimbați. În aceste condiții, în minutul 46, pe bancă nu mai era ca juniori decât protarul Sima, însă acesta nu putea să intre dacă unul din cei doi juniori intrați pe parcurs sau al treilea, Tirică, se accidentau.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 17 Oct. 2017, 11:31 Campionat
Pe aceeași temă