CS Mioveni, înfrângere surpriză pe teren propriu cu Viitorul Pandurii. Argeșenii riscă să piardă locul 2

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 12:46 Campionat

CS Mioveni a pierdut, sâmbătă, cu 2-0, meciul de pe propriul teren cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Partida a contat pentru etapa a 22-a a Ligii 2 și a fost prima oficială din 2020 pentru ambele echipe. Gorjenii au condus încă de la pauză, printr-un gol marcat de Alexandru Bădăuță, cu capul din 2 metri, iar în repriza a doua și-au dublat avantajul prin Daniel Paraschiv, care a marcat tot cu capul din careu. CS Mioveni, în schimb, a ratat mai multe ocazii mari prin Balint, Coșereanu, Hergheligiu (de trei ori) și Raul Costin.

Partida a început bine pentru gazde și nimic nu prevestea dezastrul ce avea să urmeze. Elevii lui Marius Stoica au atacat poarta adversă încă de la început, iar primele intenții ofensive le-au arătat Șerban, în minutul 13, cu un șut pe jos, slab, de la 20 de metri și Balint, care, pe un contraatac pornit de Hergheligiu, a pătruns în careu, în poziție bună, dar a fost blocat în momentul șutului, la fel întâmplându-se și cu reluarea lui Coșereanu. În minutul 20, însă, oaspeții au deschis scorul la prima acțiune în jumătatea adversă, la o centrare de pe dreapta la colțul lung, Paraschiv recentrând cu capul în 2 metri, de unde Bădăuță a înscris cu capul, fiind singur cu portarul.

În minutul 32, Coșereanu a șutat puternic peste de la 25 de metri, mingea trecând puțin pe lângă vinclu, iar un minut mai târziu, aceleași Coșereanu a driblat în careu pe stânga, dar șutul a fost paralel cu linia porții, iar mingea n-a fost ajunsă de Balint și nici de Rădescu. În minutul 36, Viitorul Pandurii a ratat o ocazie monumentală, la o trimitere în careu de pe stânga, Beța a dat pe lângă în colțul careului, iar Paraschiv, din 6 metri, singur cu portarul, a luftat incredibil.

Repriza s-a încheiat cu o ocazie a gazdelor, Balint a recentrat în careu, pe jos, dar Hergheligiu, de la 12 metri, a șutat din prima pe jos, dar slab, deși avea culoar liber, iar mingea a fost reținută fără emoții de portar.

Mioveniul a cerut două penalty-uri în repriza a doua

În minutul 47, Balint a cerut penalty, la o pătrundere pe dreapta în careu, după ce a căzut cu adversarul în spate, dar nu s-a ales decât cu un galben pentru simulare. În minutul 49, Mioveniul a trecut pe lângă egalare, Coșereanu pasând de pe stânga în centrul careului, Rădescu deviind cu călcâiul pentru Raul Costin, însă acesta a lovit greșit balonul, deși era în poziție excelentă și putea marca. La faza următoare, ratările Mioveniului s-au răzbunat, iar Paraschiv a majorat diferența pentru oaspeți cu o reluare cu capul din careu, de lângă Ghiță, după o centrare de pe dreapta. În minutul 61, Hergheligiu a irosit și el o ocazie monumentală, singur cu portarul, în urma unei pase din stânga. După trei minute, gazdele au cerut din nou 11 metri, la o centrare de pe dreapta, Costin lovind balonul cu capul, mingea oprindu-se apoi în mâna unui adversar, dar centralul lăsând jocul să continue. În minutul 68, Alexe a pătruns pe stânga, a centrat în fața porții, de unde Hergheligiu, aflat în poziție bună, a reluat din nou greșit, cu pământul, iar portarul a reținut în doi timpi.

Meciul s-a încheiat cu o nouă ratare a lui Hergheligiu, care a reluat cu capul puțin pe lângă, din careu, din poziție excelentă, centrarea venind de la Alexe.

CS MIOVENI – VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU  0-2
Alexandru Bădăuță 20′, Daniel Paraschiv 52′

F. Croitoru – Rob. Ghiță (Albăstroiu 54′), Beța, Hreniuc, Ct. Alexe – R. Costin (Anghelina 73′), M. Șerban – Rădescu (Măzărache 54′), Hergheligiu, Coșereanu (cpt.) – Val. Balint
Rezerve neutilizate: Sima – Ed. Stoica, Ișfan, Trașcu
Antrenor: Marius Stoica

Rob. Bodea – Ciul, Al. Băican, Oros (cpt.), Andr. Dragu (Yabre 33′) – Gîrbiță, Cioiu, Negrean, Buia (Chiorean 46′) – Bădăuță (Vl. Rusu 73′), D. Paraschiv
Rezerve neutilizate: Moga – Seb. Chelaru, Băciuț, Mitrică
Antrenor: Cristian Lupuț
Eliminat: Alexandru Băican 88′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); În tur: 1-0; Spectatori: 500; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare); Rezervă: Vasile Buzea (București); Observatori: Ionuț Borcan (Ploiești) și George Constantinescu (Slatina).

CS Mioveni a rămas pe locul 2 în clasament, având 37 de puncte, însă poate fi depășită de Rapid, marți, dacă giuleștenii înving Turris. Viitorul Pandurii, cu 30 de puncte, a urcat pe locul 11. În următoarea etapă, Mioveniul joacă la Pitești, cu Campionii FC Argeș, iar Viitorul Pandurii o întâlnește la Târgu Jiu pe Pandurii.

Înregistrarea meciului CS Mioveni – Viitorul Pandurii 0-2:

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 12:46 Campionat
Pe aceeași temă