CS Mioveni cu ratările, Metaloglobus cu golurile! Argeșenii, la prima înfrângere cu Eftimie pe bancă: „Am pierdut pe nedrept”

Marius ANGHEL 14 May. 2018, 10:09 Campionat

CS Mioveni a pierdut, sâmbătă, în deplasare, la Metaloglobus București, cu 2-1, meciul ce a contat pentru etapa a 34-a a Ligii a 2-a. La pauză, scorul a fost egal, 0-0, iar la reluare argeșenii au fost cei care au deschis scorul, însă imediat gazdele au egalat și apoi, cu o jumătate de oră înainte de încheiere, au stabilit scorul final dintr-un penalty.

Cu mai multe modificări în primul unsprezece forțat de suspendări, dar și cu câțiva fotbaliști de bază lăsați pe bancă la început, CS Mioveni a făcut o partidă bună la București cu Metaloglobus, însă echipa argeșeană a fost cu ratările, iar gazdele cu golurile, iar acest lucru a contat la final pe tabela de marcaj, rezultatul fiind unul negativ.

Bucureștenii erau condamnați să câștige acest meci, deoarece erau în hora retrogradării și un eșec ar fi afundat echipa în subsol. Cu toate acestea însă, nu au făcut un joc bun, dar în schimb au profitat de erorile adversarului. În prima repriză, Neagu și Ivan de la galben-verzi au ratat ocazii mari pentru ca, imediat după pauză, Vintilă să deschisă scorul pentru CS Mioveni. La faza imediat următoare, Ghenovici nu este blocat la timp și șutează puternic de la distanță, mingea intrând în plasă. La 1-1, argeșenii au ratat noi ocazii mari, prin Roșoagă și Ivan, pentru ca oaspeții să marcheze ei, din 11 metri, golul de 2-1, după un fault în careu al lui Alexe. Și la 2-1, jucătorii lui Eftimie au mai ratat o ocazie mare prin Neagoe, acesta trimițând incredibil peste poartă din poziție bună.

După acest eșec, CS Mioveni a căzut un loc în clasament, pe poziția a 9-a, cu 45 de puncte, în timp ce Metaloglobus s-a ridicat de pe locul retrogradabil pe 14, cu 37 de puncte.

Eftimie: „Nu meritam să pierdem!”

Aceasta a fost a treia partidă a Mioveniului cu Iordan Eftimie pe bancă, echipa având în această perioadă un succes, 1-0 la FC Argeș, o remiză, 2-2 cu Chindia, și acest eșec, 1-2 la Metaloglobus.

După meci, antrenorul principal a vorbit despre evoluția echipei în partida pierdută la București.

„Am condus cu 1-0, după ce am dat gol imediat în repriza a doua. Apoi am primit foarte repede gol… la faza următoare, un șut imparabil de la distanță, care poate putea fi blocat de acolo… dar a dat foarte bine, în vinclu, și am fost egalați. Până atunci însă, puteam rupe jocul în favoarea noastră, dar am ratat. Dacă aveam 2 sau 3-0 în prima repriză, nu se supăra nimeni. Asta este problema, nu am ratat, iar ei nu au avut ocazii. De la noi Neagu și Ivan au ratat în prima repriză. Apoi, la 1-1, am avut iarăși, Roșoagă, singur cu portarul, Ivan ratează și el… Dacă dai gol, e altceva… Apoi a venit acel 11 metri și au făcut ei 2-1. Și chiar și la acest scor am avut ocazii, una dintre el prin Neagoe care dă peste poartă, singur în fața porții… Trebuie ținut cont că am fost fără câțiva titulari, Gugu, Ayza, Lazăr au fost suspendați, iar Năstăsie, Rădescu pe bancă, în timp ce Florescu nu a fost în lot. Deci vreo șase titulari nu i-am avut…. Trebuia însă să schimbăm după indisponibilitățile avute… Am pierdut pe nedrept, nu trebuia să pierdem. Ei erau, într-adevăr, într-o situație grea, și le trebuia victoria neapărat. Asta a fost…”, a spus principalul Mioveniului.

Miercuri, de la ora 18:00, în etapa intermediară, CS Mioveni joacă pe teren propriu cu Academica Clinceni, ocupanta locului 6, cu 54 de puncte. „Trebuie acum să câștigăm, joi, cu Clinceniul… Nu avem probleme cu indisponibilitățile pentru următorul joc. Vor intra și ceilalți, care au fost acum suspendați. Tirică e OK, e în lot, Edi Stoica poate o să fie și el în lot… Sunt jucători care au absentat o perioadă mai lungă din cauza accidentărilor… Mai avem câteva jocuri până la final, cu Clinceni cu Balotești, la Snagov și Hermannstadt și încercăm să scoatem cât mai mult din ele, să obținem cât mai multe puncte…”, a mai declarat Iordan Eftimie.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 14 May. 2018, 10:09 Campionat
Pe aceeași temă