CS Mioveni bate Gaz Metan și îi ia locul de play-off. Greab i-a lăsat pe medieșeni în inferioritate în prima repriză

Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 17:49 Campionat
CS Mioveni bate Gaz Metan și îi ia locul de play-off.** Greab i-a lăsat pe medieșeni în inferioritate în prima repriză

Moș Nicolae a fost darnic cu CS Mioveni în acest an și a venit cu trei puncte foarte importante pentru echipa galben-verde. Cu acestea, argeșenii au urcat un loc în clasament și vor ierna astfel pe poziția a 6 a Seriei a II-a, loc ce duce în play-off.

Victoria cu 2-0 cu Gaz Metan Mediaș, de sâmbătă, din etapa a 18-a, nu a fost obținută ușor de galben-verzi, însă ea a venit la capătul unui joc exact, precis și mult mai bun decât al adversarului. Începutul de meci a fost unul echilibrat, oaspeții contând și ei în joc și chiar punând în pericol poarta lui Croitoru în trei rânduri. Au urmat apoi patru minute magice pentru CS Mioveni, iar echipa antrenată de Marius Stoica a reușit să se desprindă pe tabela de marcaj și să ajungă și în superioritate numerică. Mai întâi, în minutul 23, Ayza a deschis scorul după o acțiune a lui Nilă, după care Ayza a scos un penalti, l-a ratat, dar, ce e mai important, a provocat eliminarea unui adversar.

Până la finalul reprizei nu s-a mai întâmplat nimic notabil, însă, după pauză, gaz­dele au ieșit decise de la vestiare, având noi indicații, și au forțat desprinderea. Nilă, Ayza și Biceanu ratează astfel bune oportunități de a se desprinde pe tabela de marcaj, însă aceasta nu avea să se întâmple decât în minutul 74. Ayza a fost protagonistul fazei, a insistat bine, a profitat de o neatenție a oaspeților, a recuperat și i-a pasat decisiv lui Alin Popa în fața porții. Meciul se încheie cu o nouă ocazie a lui Ayza, care cu șase minute înainte de final își face singur o minge, dar este deposedat în ultimul moment, în careu, de portar.

Anul competițional 2015 s-a încheiat cu o victorie clară a Mioveniului, 2-0, cu Mediaș, aceasta venind la capătul unei serii excelente a echipei, care nu a pierdut decât o dată în nouă partide, obținând șase victorii (1-0 cu Baia Mare, 3-0 la Caransebeș, 4-0 cu Reșița, 4-0 cu Oradea, 2-0 cu UTA, 2-0 cu Mediaș), două remize (0-0 la Brașov, 0-0 la Tărlungeni) și suferind o înfrângere (3-1 la Târgoviște).

CS MIOVENI    2
GAZ METAN MEDIAȘ 0

Ayza 23, Alin Popa 74

F. Croitoru – Tirică, Calvin, Bg. Stoica (cpt.), Ct. Stan – A. Popa (Vintilă ’83), Mîrzeanu (Al. Răuță ’60), Biceanu, Ed. Florescu – Ayza, Nilă (Năstăsie ’66)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Trașcă, Șchiopu, Ed. Neacșu
Antrenor: Marius Stoica

Greab – R. Romeo, Abrudan (cpt.), Elton, Buzean – I. Crisea, Băjenaru (Șușu ’77), M. Stancu, Al. Munteanu (Botoșer ’27) – Olaru, Figliomeni (Llullaku ’66)
Rezerve neutilizate: Botoșer – Vișa, Trif, Bic, Șușu, Florean, Llullaku
Antrenor: Leo Grozavu
Eliminat: Greab ’27

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 1.000; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Stelian Slabu (Brașov) și Vlad Bârleanu (București).


 

Culisele meciului:

  • Sâmbătă dimineață, vremea a fost perfectă pentru fotbal la Mioveni, termometrele înregistrând la ora începerii partidei în jur de 12 grade. Terenul a fost însă înghețat peste noapte, ultime braze dezghețându-se chiar la ora 11:00, când soarele acoperea toată suprafața de joc.
  • În tribunele stadionului Orășenesc au venit să asiste la joc în jur de o mie de spectatori, toți suporteri ai echipei-gazdă. Oaspeții nu au avut niciun suporter, în afară de oficialii clubului.
  • Fundașul dreapta al Mioveniului Cătălin Toriște nu a fost refăcut la timp după accidentarea din etapa trecută, când a părăsit terenul în prima repriză, iar acum a urmărit jocul din tribună.
  • A fost pentru prima oară în cele 18 etape scurse până acum când Toriște nu este nici măcar rezervă, până acum el începând toate partidele ca titular.
  • La meci a asistat și Nicolae Dică, fost secund al lui Rădoi la Steaua, dar și fost antrenor principal timp de o etapă. Fostul jucător al Mioveniului a luat loc la tribuna I.
  • Cu Dică a stat pe durata partidei și Cătălin Toriște, cei doi cunoscându-se de pe vremea când Dică a făcut parte din lotul Viitorului lui Hagi, acolo unde a crescut și Cătălin Toriște.
  • Printre spectatori s-a numărat la acest joc și Ciprian Negoiță, fotbalist al Mioveniului, dar care nu a mai prins lotul de 18 în ultimele partide. Acesta a stat la tribuna I alături de foști jucători galben-verzi Ovidiu Stan și Andrei Panait.
  • Antrenor principal al Medieșenilor la acest meci a fost Flaviu Șomfălean, cel care este se­cundul lui Leo Grozavu.
  • Principalul Leo Grozavu a urmărit jocul din tribuna I, el fiind suspendat. Tehnicianul a stat în prima repriză pe partea dinspre atacul echipei sale, iar în repriza secundă s-a mutat în tribună, pentru a fi în aceeași situație.
  • Tot timpul meciului, Grozavu a dat indicații și a țipat la jucătorii săi, fiind singura persoană de la tribuna I care se agita și care țipa la acest meci.
  • În meciul de sâmbătă, la CS Mioveni au fost folosiți ca jucători Under 19 Andrei Tirică și Eduard Florescu, cei doi jucând tot meciul. Pe bancă au rămas ca juniori Trașcu și Neacșu.
  • De partea cealaltă, la Gaz Metan Mediaș au jucat ca fotbaliști Under 19 mijlocașul Mihai Stancu și atacantul Darius Olaru. Unul din cei doi putea fi înlocuit cu Răzvan Trif, acesta fiind singurul junior de pe bancă.
  • La CS Mioveni au rămas până la finalul meciului pe bancă portarul Octavian Popescu și jucătorii de câmp Andrei Trașcu, Mihai Șchiopu, Eduard Neacșu.
  • În schimb, la Mediaș, au făcut degeaba deplasarea la Mioveni jucătorii de câmp Bogdan Vișa, Răzvan Trif, Ovidiu Bic și Andrei FLorean.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 07 Dec. 2015, 17:49 Campionat
Pe aceeași temă