CS Mioveni a remizat într-o deplasare considerată ușoară. Recordul lui Croitoru s-a oprit la 467 de minute

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 13:04 Campionat
CS Mioveni a remizat într-o deplasare considerată ușoară.** Recordul lui Croitoru s-a oprit la 467 de minute

CS Mioveni s-a întors, sâmbătă, doar cu un punct din deplasarea de la Balotești, acolo unde a întâlnit o echipă slabă, dar arțăgoasă, care a profitat din plin de starea proastă și calitatea terenului de joc.

Având doar cinci puncte înainte de acest joc și fiind în partea de jos a clasamentului, CS Balotești nu era deloc favorită a hârtiei în partida de sâmbătă, însă ilfovenii și-au depășit statutul și au pus probleme Mioveniului, un adversar mult mai bine cotat. Deși partida a început în nota de dominare a argeșenilor, care au pus încă din primele minute presiune pe careul advers, gazdele au fost totuși cele care au reușit să marcheze. După cinci meciuri în care nu a primit niciun gol, defensiva galben-verde a cedat relativ ușor, la o fază fixă, gazdele marcând după un corner. Până la finalul primei reprize, nu s-a mai întâmplat apoi nimic notabil, cele două echipe mulțumindu-se să respingă fiecare atacurile adverse și nu să încerce mai mult.

La pauză, în jocul Mioveniului s-a schimbat ceva, iar fotbaliștii au ieșit cu o altă atitudine de la vestiare. Și asta s-a văzut încă din startul reprizei, când, după un corner, echipa a și egalat, golul aparținându-i fundașului Ionuț Stoica. Toată repriza secundă, oaspeții au forțat apoi deprinderea, însă ratările și-au spus din nou cuvântul.

Gugu a fost aproape de gol în minutul 59, reluarea sa cu capul din careu fiind milimetric peste vinclu, Staicu a trimis și el din poziție excelentă puțin peste, Rădescu a tras și el bine și puternic, dar portarul a fost la post, iar în final, Staicu a avut un nou șut, prins din nou de portar. De partea cealaltă, gazdele au ratat și ele o ocazie mare, în minutul 69, Filip rămânând singur cu portarul, dar nefiind în stare să-l învingă.

CS Mioveni a rămas pe locul 8 după egalul de la Balotești, formația antrenată de Alexandru Pelici acumulând 12 puncte, fiind la trei puncte distanță de podium. Etapa următoare va fi una intermediară, argeșenii primind vizita echipei ACS Berceni.

De partea cealaltă, CS Balotești are doar 6 puncte și e la egalitate cu Metalul Reșița și CSM Râmnicu Vâlcea, echipe care sunt pe locuri retrogradabile datorită golaverajului mai slab. Etapa următoare, ilfovenii joacă miercuri, de la ora 17:00, în deplasare la FC Brașov.

Gol după 467 de minute

Poarta Mioveniului a fost din nou perforată după ce, timp de 467 de minute, portarul Flavius Croitoru nu a primit gol. Singur joc în acest campionat în care argeșenii au mai primit gol a fost în prima etapă, atunci când au pierdut cu 4-1 la Juventus București.

Altfel, pentru prima oară în acest campionat, într-un meci în care echipa lui Pelici a înscris, printre marcatori, nu s-a numărat și Cosmin Năstăsie, deși fotbalistul argeșean a evoluat tot jocul.

CS BALOTEȘTI – CS MIOVENI 1-1
Claudiu Herea ’17 / Ionuț Stoica ’47

Iordan – Andr. Răuță (Darie ’84), Marciuc, Flămînzeanu, N. Filip – L. Ion, Păduraru (P. Ioniță ’76), Cl. Herea, Fl. Niculae, Val. Andrei (C-tin. Dedu ’83) – Bâtfoi
Rezerve neutilizate: Fulga – Al. Grigore, Mirescu, R. Stănescu
Antrenor: Cornel Nica

F. Croitoru – Tirică, Gugu, I. Stoica, Ed. Stoica – Boboc, Biceanu (A. Popa ’84) – Rădescu, M. Galan (M. Staicu ’61), Ayza (M. Vintilă ’80) – Năstăsie
Rezerve: Oct. Popescu – Bg. Stancu, Vișa, Ed. Florescu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion. Comunal (Balotești); Spectatori: 300; Arbitru: Laurențiu Ionașcu (Buzău); Asistenți: Damian Antal și George Bogdan Duță (ambii din Bacău).

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 13:04 Campionat
Pe aceeași temă