CS Mioveni a încheiat anul 2017 pe locul 9, după o înfrângere în fața noului lider! Argeșenii au condus la pauză, dar au pierdut în final

Marius ANGHEL 11 Dec. 2017, 11:52 Campionat
CS Mioveni a încheiat anul 2017 pe locul 9, după o înfrângere în fața noului lider!** Argeșenii au condus la pauză, dar au pierdut în final

CS Mioveni a încheiat anul 2017 cu un gust amar, echipa antrenată de Laurențiu Roșu pierzând, pe teren propriu, cu 3-1. Argeșenii au fost învinși de Dunărea Călărași, ocupanta locului 2 în clasament, după ce, la pauză, au condus cu 1-0. În urma acestui rezultat, Dunărea a urcat pe prima poziție.

Argeșenii au făcut o primă repriză aproape perfectă și au avut meciul în mână. Partida a început chiar bine pentru CS Mioveni, care a deschis scorul în minutul 15, prin Eduard Florescu, tânărul mijlocaș reluând cu capul în plasă din 6 metri o minge centrată ideal de Ayza. Până la finalul primei părți a jocului, Dunărea nu a existat pe teren și problemele de lot pe care Mioveniul le-a avut înainte de această partidă erau date uitării.

După pauză, ca la atâtea alte meciuri, ceva însă s-a schimbat, de data aceasta în rău, și pe teren nu a mai ieșit în evidență decât echipa oaspete. Totuși, galben-verzii au ratat ocazia de a face 2-0 prin Florescu și Neacșu, chiar înainte de golul egalizator al Dunării. În minutul 60, Mioveniul a ratat o nouă ocazie de a face 2-1, prin același Florescu, la o nouă acțiune a lui Neacșu. Iar cei care au înscris au fost oaspeții, aceștia marcând prin Missi Mezu la o greșeală de apărare. Până la final, gazdele au forțat egalarea, dar degeaba, iar cei care au fost mai periculoși au fost tot elevii lui Dan Alexa.

Aceștia puteau închide tabela încă din minutul 77, dar Sima a scos senzațional în fața lui Drăghiceanu. Totuși, Dunărea Călărași a marcat și golul 3, la o nouă greșeală a apărării Mioveniului, care l-a lăsat singur pe același Drăghiceanu, mijlocașul sub 21 de ani preluând și apoi fiind faultat de portar în careul mic. Penalty-ul a fost apoi transformat de Alexandru, acesta stabilind și scorul final.

CS Mioveni termină, așadar, sezonul mult sub așteptări, cu o înfrângere în fața Dunării Călărași, deși a condus la pauză cu 1-0. Argeșenii au avut noroc că celelalte echipe din spate nu au câștigat, astfel că a încheiat anul pe locul 9, cu 27 de puncte. În schimb, Dunărea Călărași a urcat pe primul loc, cu 49 de puncte, acolo urmând a ierna după ce AFC Hermannstadt nu a câștigat cu CS Afumați.

Foarte frig

Partida dintre CS Mioveni și Dunărea Călărași, desfășurată vineri seară, a fost prima a ultimei etape din 2017. Restul jocurilor s-au disputat sâmbătă la prânz, iar duminică, runda s-a închis cu partida de la Târgoviște.

La Mioveni a fost foarte frig vineri seară, temperaturile arătând în termometre puțin peste 0 grade. Ba chiar, la finalul meciului, prin spatele porților, pe unde jucătorii nu au călcat, iarba și pământul erau înghețate.

Accidentare la încălzire

Înaintea partidei, la ședința tehnică, observatorul de joc Marian Lumînare din București a lăudat cele două echipe în ceea ce privește organizarea de care au dat dovadă în acest campionat.

Inițial, în unsprezecele de start a fost trimis la acest meci Ionuț Mîrzeanu, însă, după ce acesta a ieșit la încălzire, a acuzat dureri la genunchi, așa că locul său între titulari i-a fost luat de Negoiță, iar primul a fost trecut rezervă.

Dezbrăcați în tribune

Oaspeții au fost susținuți la acest joc și de o galerie formată din 25 de persoane. Grupul susținătorilor Dunării a urcat în tribune după începerea partidei.

La un moment dat, în timp ce scandau pentru propria echipă, fanii din Călărași s-au dezbrăcat la bustul gol, vizibil încălziți, și au stat așa aproape un sfert de oră, atrăgând atenția asupra lor.

Modificări în echipă

Față de echipa aliniată etapa trecută la Afumați, în primul unsprezece al Mioveniului au apărut din nou câteva modificări, cauzate de indisponibilitățile medicale sau cele disciplinare.

Astfel, între buturi a fost băgat Sima în locul lui Croitoru. Apoi, fundaș dreapta a jucat Alexe în locul lui Negoiță, iar Gugu a reintrat în centrul apărării în locul lui Trașcu. Fundaș stânga a fost acum Rădescu în locul lui Burnea.

7 titulari schimbați

La mijloc, lonul lui Mîrzeanu a fost luat de Negoiță, primul accidentându-se la încălzire. De asemenea, la dreapta, Neacșu a intrat în locul lui Pirtea. De asemenea, Florescu, Ayza și Năstăsie s-au aflat și ei în primul unsprezece.

Practic, doar patru jucători care au evoluat la Afumați din primul minut au fost și acum titulari, alți trei titulari din etapa trecută au intrat pe parcurs, iar alți patru nu au prins niciun minut de joc.

CS MIOVENI – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI  1-3 (1-0)
Eduard Florescu 15′ / Silviu Pană 58′, Gaetan Missi Mezu 63′, Valentin Alexandru 87′ – pen.

Sima – Alexe, Gugu, Ichim, Rădescu – Cip. Negoiță, Andr. Neagoe – Ed. Neacșu (Pirtea 88′), Ed. Florescu (Seb. Ivan 81′), Ayza (cpt.)(Andor 65′) – C. Năstăsie
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Mîrzeanu, Mih. Vintilă, Comănescu
Antrenor: Laurențiu Roșu

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Șandru, Bg. Manole, Tomozei – Sil. Pană, C. Cristea – Missi Mezu (Felipe Mesquita 90+3′), Drăghiceanu (Danciu 88′), Kanda (Bg. Vasile 65′) – Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Dincă, Val. Munteanu, Gassama
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Orășenesc (Mioveni); Spectatori: 500; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Adrian Vornicu (Iași).

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: fb CS Mioveni

Marius ANGHEL 11 Dec. 2017, 11:52 Campionat
Pe aceeași temă