Cristian Pustai, și el nemulțumit de arbitrajul craioveanului Flueran după remiza cu ASU Poli. Antrenorul Dunării, supărat pe retragerea Daco-Geticii și pe regula U19

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Oct. 2019, 11:44 Campionat

Dunărea Călărași „vâslește” greu prin apele învolburate ale ligii secunde. Echipa care anul trecut juca în primul eșalon a remizat, sâmbtă, la Timișoara, 1-1 cu ASU Poli, după un meci cu două reprize diferite. Cristian Pustai a fost destul de supărat la finalul partidei, dar nu doar pentru joc. Experimentatul antrenor consideră că echipa sa trebuia să mai primească o lovitură de la 11 metri. De asemenea, „Matematicianul” e deranjat că formația sa va pierde punctele câștigate pe teren cu Daco-Getica și s-a plâns și de regula juniorilor obligatorii din Liga 2.

Cristian Pustai: „Pare rezultatul echitabil”

Cristian Pustai spune că echipa sa are probleme în joc. „Pare rezultatul echitabil, pentru că, prima repriză, să zicem, că am controlat-o noi, iar în a doua am suferit în ultimele 20 de minute, când nu am mai reușit să fim periculoși. E al doilea meci în care suferim. Dacă la meciul cu Turris am dat vina pe eliminare, pe arbitru. Acum n-avem ce să mai zicem. Avem o problemă pe care trebuie să o remediem, avem jucători cu accidentări. Deja au apărut accidentările, care revin. Fac puține zile de antrenament și joacă. Ar trebui să vedem la iarnă să mai îmbunătățim calitatea lotului”, a punctat antrenorul Dunării Călărași.

Pustai spune că nu s-a gândit că pe Știința e o „pită de mâncat” pentru că Poli a rămas fără antrenor. „N-am luat în considerare acest lucru când am venit aici. Am venit să luăm cele trei puncte. Așa și se părea. Însă, iarăși, am luat un gol foarte ușor, este cam al treilea de acest fel. Aducem echipa adversă în joc, pentru că până la acel moment, părea că noi controlăm jocul, nu cred că au avut ceva ocazii mari. Când vine un gol așa de nicăeri, de la 25 de metri, pe centrul porții, e greu să… Era o minge de apărat”, a adăugat antrenorul despre joc.

Antrenorul Dunării a vorbit lăudativ despre calitățile adversarului. „Sunt câțiva jucători de calitate. Îmi place Schieb, că l-am avut și la Mediaș, dar era tot timpul accidentat. Sper ca Marvin să reușească să aibă și el o continuitate în jocuri și pregătire. E o echipă puternică cu Mera, Scutaru, Axente, jucători care au ceva ani în spate, și foarte periculoasă la faze fixe. Dacă un pic de elan și reușești să împingi jocul în terenul advers, ești periculos aproape în orice secundă. La fazele fixe pot fi periculoși, pentru că acești trei jucători au un joc bun aerian, plus și experiență”, a aprecizat Pustai.

Cu arbitri se vorbește decent, dar tare, cât să audă!

În repriza a doua, Pustai a avut câteva reproșuri pentru arbitrul Viorel Flueran. „E inerent în timpul jocului, totuși, mai sunt reproșuri. E normal, poate avem păreri diferite. Dacă le adresezi pe un ton normal… Bine, strigat, ca să te audă, să fii sigur că te aude, dar cu cuvinte decente. Dacă lumea spune de ce s-a dat prima lovitură de 11 metri, eu spun că nu s-a dat a doua lovitură foarte clară. Un moment static. Pentru că pe cel care se desfășoară în viteză și este la 15 metri nu-l vezi, dar la acea intervenție întârziată a portarului, când fundașul respinge și îl doboară pe atacant e 11 metri evident. Nu avem VAR!”, a comentat Pustai despre acest aspect.

„Matematicianul” critică regulamentele

Dunărea Călărași va pierde trei puncte după retragerea Daco-Geticii, pentru că a triumfat cu echipa bucureșteană. Reșița și ASU Poli, echipe din aceeași zonă de clasament, rămân cu „zestrea” neatinsă, deoarece au pierdut meciurile cu echipa lui Marius Baciu.

„Dacă se permite… Cum să văd? De ce să mai cheltuiască…. Bine că am cheltuit noi, că am făcut deplasare. Am plătit o noapte de hotel, ni s-au accidentat doi jucători în meciul acela. Bine că se poate”, a spus, nemulțumit, Pustai.

Antrenorul a început să se plângă și de regula utilizătii a doi jucători U19 pe tot parcursul meciului. „Nu ne întreabă nimeni nici de regulamentul cu jucătorii aceștia, să-i ții, și să nu poți să faci schimbări. La fiecare meci îi doare câte ceva, că-s tineri și nu duc un meci întreg. Două schimbări le irosești pe jucătorii eligibili. Măcar de nu s-ar fi considerat schimbare. Îi ții 90 de minute dacă trebuie. Dar nu poate să-ți îngrădescă… Eu aduc patru seniori pe bancă, ca să mai am doi și să fac o singură schimbare? Calitatea antrenorului și simțul jocului se vede și la modul în care faci schimbările. Și poți să faci doar o schimbare. Dar nu ne întreabă nimeni despre asta”, a explicat antremorul.

Visul promovării nu e încă abandonat

Întrebat dacă se mai gândește la promovarea în prima ligă, Pustai a precizat că da, deși e conștient că șansele sunt cam reduse. „E o dorință normală. În competiția aceasta de Liga 2 ai două obiective clare. Unu, să promovezi, doi, să nu retrogradezi. Deocamdată, ne batem pentru al doilea, dar cu gândul, tot timpul, la primul. Campionatul e lung. Nu văd nicio echipă foarte solidă, să văd că se poate distanța, sunt două locuri, plus al treilea care duce la baraj. Dacă ne dau ăștia punctele pierdute cu Clujul, ce ni le-au luat, ce am pierdut la Chiajna nemeritat, cu Ripensia, 11 metri în minutul 90 și ceva, eram pe locul 3-4. E război în desfășurare, se poate întâmpla orice. Important ar fi să nu se mai retragă din echipele astea care..Noi parcă tot vâslim împotriva curentului. Nu este normal. Nu e fair-play față de echipele care au…”, a conchis antrenorul.

Cu 16 puncte acumulate în 13 meciuri jucate în 14 etape, Dunărea Călărași se află, momentan, pe locul 14 în Liga 2, la egalitate cu „U” Cluj și FK Csikszereda. Runda următoare, Dunărea joacă pe teren propriu cu CSM Reșița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Oct. 2019, 11:44 Campionat
Pe aceeași temă