Covăsnenii, mulțumiți de remiza cu Chindia, chiar dacă au căzut de pe locul promovabil direct. „Puteam să și câștigăm, dar puteam să și pierdem”

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 16:29 Campionat
Covăsnenii, mulțumiți de remiza cu Chindia, chiar dacă au căzut de pe locul promovabil direct.**

Fără trei jucători importanți din primul „11” absenți, câte unul din fiecare compartiment – atacantul golgheter Attila Hadnagy, mijlocașul Sebastian Ghinga și fundașul Ionuț Ursu – Sepsi OSK s-a încurcat, duminică, în meciul de la Târgoviște, cu Chindia, și a pierdut, cel puțin pentru moment, a doua poziție promovabilă direct din Liga 2. Covăsnenii au remizat, scor 1-1, în etapa a 33-a, însă se pot declara mulțumiți cu acest punct, fiindcă puteau să plece fără niciunul, având în vedere ocaziile mari ratate de dâmbovițeni.

După un început de joc pe contre, cu ocazii la ambele porți, Sepsi a pus încet controlul pe meciul de la Târgoviște și a fost în mai multe rânduri aproape să îl învingă pe Căbuz. Însă în ultimul sfert de oră al primei reprize nu au mai jucat nimic și Chindia s-a instalat în atac. Răduțoiu a salvat aproape de pe linie la șutul lui Stoica (31), apoi tot Stoica (37) a fost găsit excelent de Neguț, la 8 metri de poartă, însă a trimis moale cu latul și Niczuly a parat. Fundașii covăsneni au avut un final de coșmar, nu au replică la pătrunderea lui Martac pe dreapta, la pasa sa înapoi și nici la șutul lui Georgian Honciu (39), plasat, pentru deschiderea scorului.

În repriza secundă, Cherchez (58) a fost aproape să dubleze avantajul pe tabelă, însă a trimis puțin pe lângă bară după ce a scăpat singur cu Niczuly. În replică, Issa Thiaw (63) a avut o acțiune personală în centru și a readus egalitatea cu un șut în forță, pe jos, din fața careului.

Jocul alert a continuat, Vătavu (65) a fost iertat de al doilea galben, Bujor (67) a trimis în plasa laterală din 3 metri, Damian (74) respinge in extremis din fața lui Stoica, iar lui Dumitrașcu (85) i se refuză un penalty clar atunci când a fost faultat din spate de Răduțoiu.

Finalul a fost la fel de electrizant. Manole (89) a trimis pe lângă din 12 metri, Issa (90) trage pe lângă vinclu, Huiban (90+3) plonjează și ciupește mingea fix din fața lui Stoica, la 6 metri, iar Honciu (90+5) irosește cea mai mare ocazie de gol și de victorie pentru Chindia, atunci când din 8 metri lateral dreapta, singur cu Niczuly, a trimis în plasa laterală.

Cu această remiză, Sepsi e depășită în clasament de UTA cu un punct, însă are avantajul că are un meci în minus disputat, în timp ce Chindia rămâne departe de locurile promovabile sau de poziția a treia care duce baraj. Târgoviștenii aveau nevoie de trei puncte pentru a păstra șanse la accederea în Liga 1.

Suciu: „Putem spune că suntem mulțumiți cu acest punct câștigat”

După remiza cu Chindia, antrenorul covăsnenilor, Valentin Suciu, s-a declarat mulțumit de punctul obținut la Târgoviște, chiar dacă Sepsi a căzut pe locul 3 în clasament.

„A fost un joc deschis pentru orice rezultat și până la urmă putem spune că suntem mulțumiți cu acest punct câștigat. În prima repriză am gestionat puțin mai greu fazele sau oportunitățile pe care le-am avut. Păcat că nu am reușit să înscriem noi, contrar cursului jocului au înscris ei. În a doua repriză s-a întors, au avut ei inițiativa și am reușit să înscriem noi. Știam și eram conștienți că este o echipă combinativă care caută jocul. Eu zic că pentru suporteri și pentru spectatori a fost un spectacol și mă bucură faptul că nu am pierdut. Mă repet, puteam să și câștigăm, dar puteam să și pierdem. Felicit suporterii care ne-au susținut până la sfârșit și s-au comportat foarte civilizat față de cei din Târgoviște, mai ales că și crainicul incita la lucruri care nu sunt normale pe un stadion. Dacă crainicul începe să instige, atunci avem probleme mari, indiferent de rivalități sau cum consideră ei că ce rivalități ar trebui să fie între noi și ei. Felicit suporterii noștri că nu au ripostat”, a spus Suciu pentru pagina de facebook a clubului Sepsi.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE  1-1
Georgian Honciu 39′ / Issa Thiaw 63′

Căbuz – Martac, Vătavu, Ispas, Dumitrașcu – Pătru (cpt.)(Nisipeanu 72′), Honciu, L. Mihai, Crinel Stoica (Pencea 78′) – Cr. Neguț, Cherchez
Rezerve neutilizate: Meilă – Dr. Grigore, Parghel, Tirică, Andr. Șerban
Antrenor: Nicolae Croitoru

Niczuly – Răduțoiu, M. Burlacu, Rz. Damian (cpt.), Vl. Olteanu – Minciună, Mitra (L. Manole 47′) – Greu (Jakab 88′), Issa, Huiban – D. Ene (Bujor 56′)
Rezerve neutilizate: Fejer – Dumbravă, Chiș, Veress
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 16:29 Campionat
Pe aceeași temă