Costin Stoica, agresat pe tunelul de la vestiare de primarul din Tărlungeni. „Nu ne puteam da la o parte să câștige ei”. Atacantul explică faza controversată de la gol

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Apr. 2016, 16:44 Campionat
Costin Stoica, agresat pe tunelul de la vestiare de primarul din Tărlungeni.

Acuzat de jucătorii și banca tehnică a Unirii Tărlungeni că nu a dat minge afară la faza golului înscris de Andrei Neagoe, vârful echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Costin Stoica, explică situația care a iscat tensiune în meciul de sâmbătă de la Tărlungeni, acolo unde oltenii s-au impus la limită, scor 1-0.

„A fost acea fază din minutul 89, ei au atacat, jucătorul Târlungeniului a fost deposedat, arbitrul a considerat că nu a fost fault și eu am primit pasă. Am auzit de la colegii mei că jucătorul gazdelor s-ar fi ridicat, nu a rămas întins pe teren și am continuat faza, nu avea rost să trimit mingea afară, i-am dat lui Neagoe și el a marcat”, spune Stoica.

Costin Stoica acuză faptul că primarul din Tărlungeni, care e și președinte la Unirea, Iosif Kiss, a încercat să îl lovească la finalul jocului, pe tunelul de la vestiare. „Portarul lor a alergat după mine, încă vreo doi-trei jucători veneau spre mine, m-au înjurat, dar îi înțeleg, nu sunt supărat, poate s-au adunat multe în decursul unui an, acum au refulat. M-a deranjat însă atitudinea primarului din Tărlungeni, care a venit pe holul vestiarelor, m-a înjurat și a încercat să dea cu pumnul cu mine, foarte urât din partea dumnealui. Ca și primar ar trebui să își vadă de echipa dumnealui, nu de noi, nu ne puteam da la o parte să câștige ei, nici pe noi nu ne-a lăsat nimeni să intrăm în play-off. Ei mai au multe meciuri, sper să se salveze, mai au destule meciuri”, a explicat atacantul CSM-ului.

Un alt jucător vâlcean, Denis Dumitrașcu, a fost lovit după meci de către un fan al gazdelor, fără ca forțele de ordine, prezente la joc, să intervină.

Costin Stoica spune că toată echipa din care face parte, este vinovată de ratarea obiectivului, calificarea în play-off. „Nu mai putem spăla păcatul că nu am intrat în play-off, dar sperăm să câștigăm toate meciurile, să ne revanșăm. Dulcea este un antrenor tânăr, ne înțelegem bine cu el. Am adus o rușine celor care au fost aproape de noi, conducere, suporteri, suntem foarte dezamăgiți. Locul nostru nu era în play-out, toți suntem vinovați de ratarea obiectivului. Mi-aș fi dorit să marchez și eu mai multe goluri, astfel îmi ajutam echipa”, a mai spus Constantin Stoica.

Bona către Adi Stoica: „Băi, nenorocitule, de ce nu ai dat mingea afară?”

La finalul meciului de la Tărlungeni, antrenorul Unirii au acuzat vehemet lipsa de fair-play a jucătorilor vâlceni la faza singurului gol al partidei. Având doar varianta victoriei pentru a rămâne în lupta pentru un loc de baraj, brașovenii au forțat mai mult în atac, dar au ratat câteva ocazii incredibile. Nervii au cedat pe finalul meciului desfășurat sâmbătă dimineață, atunci când oaspeții au marcat în urma unui contraatac rapid purtat de Adi Stoica și finalizat de Andrei Neagoe. Brașovenii au acuzat vehement un fault neacordat în faza premergătoare asupra lui Vlăsceanu, care a rămas întins pe gazon.

Dan Bona, antrenorul Unirii, a fost trimis în tribune pentru proteste, iar arbitrul Marian Pană a acordat mai multe cartonașe galbene. „Au fost mulți nervi și multă tensiune la finalul acestui meci. În primul rând cei de la Vâlcea nu au fost corecți cu noi prin faptul că l-au folosit pe Dâlbea. În iarnă noi l-am cedat pe Dâlbea la Vâlcea și am convenit că jucătorul nu va juca în meciurile cu noi. Apoi, acest joc a fost stricat de arbitrul de centru și nu este pentru prima oară când vine la Tărlungeni și are astfel de prestații. Nu ne-a dat un fault la 25 de metri de poarta oaspeților la faza din care a iesit golul lor. Vlăsceanu a rămas accidentat pe gazon, iar cei de la Vâlcea au fost total lipsiti de fair-play netrimițând mingea în afara terenului. Eu nu am mai întâlnit așa ceva! Am fost trimis în tribună pentru că i-am strigat lui Adi Stoica: ‘băi, nenorocitule, de ce nu ai dat mingea afară, nu ai văzut că avem un jucător accidentat?’. Nu am înjurat, dar arbitrul m-a trimis în tribună. Am avut ocazii, din păcate păcătuim la finalizare. Mai sunt opt etape, vom merge înainte”, a spus Dan Bona, la finalul meciului.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Apr. 2016, 16:44 Campionat
Pe aceeași temă