Cosmin Petruescu a fost mulțumit cu cele trei puncte obținute de ASU Politehnica în meciul cu SSC Farul Constanța, sâmbătă, după victoria la limită cu 1-0 în cadrul etapei a 10-a. Totuși, tehnicianul timișorean a recunoscut că ar fi vrut ca elevii săi să dea mai multe goluri, ținând cont că din minutul 2 au jucat în superioritate pe teren.
Meciul de la „Dan Păltinișanu” a început cu o întârziere de nouă minute, deoarece arbitrul Florin Andrei a solicitat ca a doua mașină pentru asistența medicală să fie una de culoare albă, nu neagră.
Petruescu spune că echipa sa nu a prea convins cu jocul prestat împotriva Farului. „Am anticipat că va fi un meci dificil. Rămâne o victorie muncită, meritată, pentru care am transpirat mai mult decât a fost cazul dacă ținem cont că am avut din minutul 3-4 un om în plus pe teren. Nu am avut răbdarea necesară să construim mai mult, să avem o posesie prelungită, pentru că așa cu siguranță am fi putut să mai înscriem. A fost o partidă între o echipă cu avantaj numeric și pe tabelă, care avea ceva de pierdut, și o echipă care nu mai avea nimic de pierdut. Suntem conștienți că am învins, dar nu am convins, dar importante sunt cele trei puncte care ne dau liniște în continuare”, a spus Petruescu despre meci.
Conferențiarul nu a avut nicio emoție că pierde la „masa verde”
Meciul, deși era televizat, a început la 12:09, deoarece arbitrul Florin Andrei din Târgu Mureș le-a cerut timișorenilor să aducă altă mașină, cu rol de a doua ambulanță.
Clubul organizator a adus o mașină neagră, care avea lipită pe geam o foaie albă cu crucea roșie desenată, autoturism în care se afla și o trusă de prim-ajutor. De obicei, la meciurile de acasă, așa procedaseră până acum cei de la ASU Poli. Centralul nu a vrut să dea drumul la joc până nu a fost adus un autoturism de culoare albă.
Petruescu a spus că nu a avut nicio emoție că se ajungea în minutul 15 și centralul să nu dea drumul la meci. „Nu știam regulamentul, știam că e nevoie de o ambulanță și de o altă mașină, dar nu știam care trebuie să fie culoarea mașinii. Nu am avut emoții, pentru că erau multe mașini albe în jurul stadionului”, a spus, cu umor, tehnicianul timișorenilor.
După cazul Ekeng, regulamentul FRF vorbește de fundaluri albe
Conform ROAF însă, Florin Andrei nu era acoperit să nu dea drumul la joc. Deși în România s-a murit pe teren (ultimul caz fiind al dinamovistului Ekeng), regulamentul de organizare a activități fotbalistice prevede ca a doua ambulanța poate fi, de fapt, și o mașină dotată cu trusă de prim-ajutor. Condiția este să aibă o cruce roșie pe „fundal alb”, după cum apare în ROAF, la articolul 54, punctul 8: „Pentru disputarea unui joc oficial, organizatorul este obligat să asigure prezența la teren a două autosanitare (dotate corespunzator), sau a unei autosanitare (dotata corespunzator), și a unui autoturism (pe care să fie inscripționată o cruce roșie pe fond alb). Aceste mijloace de transport, ale căror numere de înmatriculare vor fi înscrise în raportul de arbitraj, vor staționa în incinta sau în imediata apropiere a terenului, pe toată durata jocului. Delegatul de joc si arbitrul sunt obligati să verifice respectarea acestei condiții, înainte de începerea jocului și, ulterior, până la terminarea jocului, potrivit dispozițiilor prezentului regulament”.
În interpretarea unora, fundalul e caroseria mașinii, în timp ce pentru alții, e o simplă coală albă A4.
Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)