Cosmin Petruescu, după meciul pierdut cu 1-0 de Politehnica pe terenul Universității Cluj: „O partidă frumoasă, zic eu”. Gluma făcută de antrenor

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Mar. 2019, 17:56 Campionat

ASU Politehnica a jucat anul acesta doar meciuri oficiale în deplasare, iar din două partide a scos un singur punct. Alb-violeții au remizat la Luceafărul Oradea (scor 0-0), iar la Cluj Napoca, cu Universitatea, au pierdut cu 1-0. Timișoreni au jucat bine în prima repriză, când au avut o bară, dar destul de ezitant în a doua repriză, iar problema pregnantă a atacului steril rămâne, chiar dacă, defensiv, s-a luat un singur gol în două deplasări.

Politehnica, echipă situată pe locul 12 în Liga 2, are 18 goluri marcate în 23 de runde. Doar Metaloglobus București mai are o cifră atât de proastă. Codașele ACS Poli și Brăila stau mai bine, cu 19 goluri marcate. După meciul pierdut cu Universitatea Cluj, Petruescu nu a „pus sare pe rană”, dar a spus că e nevoie de puncte.

„Am abordat meciul cu încredere, deși s-au întâlnit două echipe cu două obiective diametral opuse. Dacă e să facem o glumă, noi ne dorim să evoluăm și anul viitor tot în Liga a 2-a, pe când U Cluj cu siguranță nu-și mai dorește acest lucru, vrea să evolueze în Liga 1. Mulțumit în mare de joc, nu și de rezultat. Din păcate, adunăm în continuare laude. Dar mi-aș dori să adunăm punct și trebuie să obținem puncte din următoarele meciuri”, a precizat Petruescu pentru site-ul oficial.

Golul ardelenilor a venit după o fază trată greșit de Călin Jurj și Rareș Murariu. „O partidă frumoasă, zic eu, deschisă oricărui rezultat. Cred eu că am făcut o propagandă bună fotbalului. Nu am venit să facem la Cluj anti-joc, dimpotrivă, am reușit să facem un pressing avansat, să împingem jocul, să stăm cât mai departe de poarta adversă. După claritatea ocaziilor din prima repriză, putem spune chiar că rezultatul e nedrept după primele 45 de minute. În a doua repriză am început puțin mai ezitant, am dat șansa gazdelor să aibă posesia prelungită. Pe o nesincronizare în defensiva noastră, o lipsă de comunicare dintre doi tineri ai noștri, gazdele au reușit să deschidă scorul. După care, trebuie să recunoaștem că următoarele zece minute le-au aparținut lor, ca și posesie”, a spus antrenorul ca radiografie a meciului.

Mulți U21,dar greșeli au făcut și jucătorii seniori

Petruescu a „cosmetizat” din nou puțin realitatea, cu referire la finalul de joc și la numărul de jucători U21, oricum, majoritatea împrumutați la club până la vară.

Politehnica putea marca după ce Adrian Bedea, jucător de 23 de ani, a scăpat pe contraatac, dar mijlocașul a avut un șut foarte slab. „Spre bucuria mea, finalul de joc a fost în totalitate al nostru, chiar dacă plusul de matuirtate și experiență a înclinat rezultatul în favoarea gazdelor. Să nu uităm că am termina tjocul cu șapte jucători U21 și l-am început cu cinci”, a mai spus conferențiarul.

Meciul a marcat și debutul la seniori al lui Fabio Trip. „Am dat și ocazia unui copil născut în 2000, Fabio Trip, să debuteze. Cu siguranță nu va uita această zi, pentru că este o zi importantă pentru el. Și nu e la îndemâna oricui să debutezi pe Cluj Arena împotriva unei echipe cu șanse la promovoare”, a conchis Petruescu.

După 23 de etape, ASU Politehnica Timișoara se află pe locul 12 în Liga 2, cu 26 de puncte, cu trei mai mult decât Aerostar, ultima echipă care ar retrograda dacă sezonul s-ar încheia acum. În etapa următoare, ASU Poli joacă acasă, sâmbătă, de la ora 15:00, chiar cu Aerostar.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Universitatea Cluj

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Mar. 2019, 17:56 Campionat
Pe aceeași temă