Cosmin Neagu, din nou decisiv pentru Brăila! Dacia Unirea a trecut de Luceafărul după o gravă greșeală a portarului Goia

Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 14:58 Campionat

Dacia Unirea a câștigat la limită partida cu Luceafărul Oradea, scor 1-0, duminică, în etapa a 15-a a Ligii 2, și a făcut rocadă în clasament cu adversara sa. Meciul a fost însă unul anost din toate punctele de vedere. Practic soarta partidei a fost decisă în minutul 30 de gafa impardonabilă a portarului Alin Goia, care nu a putut reține mingea după lovitura liberă executată de Frunză, iar Cosmin Neagu a trimis-o în plasă.

În afară de această fază în prima repriză nu s-a mai consemnat nimic important la nicio poartă. În repriza a doua brăilenii au mai avut însă câteva ocazii de a-și mări avantajul. La 11 minute de la reluare, Niță a centrat în fața porții, însă de la doar 6 metri Neagu a trimis mingea mult peste transversală.

Din minutul 72, Luceafărul a evoluat în inferioritate numerică. Pentru că l-a ținut de tricou pe Muscă, Florin Ilie a văzut al doilea cartonaș galben și a fost trimis la cabine. Cu un jucător în plus, Dacia Unirea a fost echipa care a combinat mai mult în această repriză, astfel că după numai trei minute Muscă a centrat în fața porții, Goia a scăpat din nou mingea din mână, însă cu un efort suplimentar a reușit să o rețină foarte aproape de linia porții.

Niță a avut la rândul lui o mare șansă de gol în minutul 80, însă după o cursă personală a șutat prea slab pentru a-l învinge pe portarul orădean. Dacia Unirea a mai avut de două ori șansa de a-și dubla avantajul, însă la șutul lui Frunză (82), Goia a boxat mingea în corner, iar la șutul lui Enciu portarul oaspeților a reținut-o în doi timpi.

Luceafărul Oradea a avut șansa de a da lovitura în minutele de prelungire și să plece cu un punct nesperat de la Brăila, însă dintr-o poziție foarte bună Darius Costea nu a cadrat mingea pe spațiul porții, iar Dacia Unirea a reușit să câștige meritat acest joc.

Aflate la egalitate de puncte înaintea meciului, acum Dacia Unirea Brăila are 22 de puncte, iar Luceafărul Oradea a rămas cu 19. Cele două echipei au făcut schimb și de locuri în clasament, brăilenii fiind acum pe locul 10, iar bihorenii pe 11.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Brăila

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA   1-0
Cosmin Neagu 30′

Bg. Olaru – Gab. Niță, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Olenic – Roșoagă (D. Oprea 77′), Pușcașu (C. Roșu 67′), Frunză (cpt.) – Al. Muscă, C. Neagu (M. Enciu 85′)
Rezerve neutilizate: Cr. Mitrea – Necoară, Rz. Adăscăliței, Ed. Oprea
Antrenor: Alin Pânzaru

Goia – Balea, Moga, Fl. Ilie, I. Ban – Zs. Lukacs (P. Păcurar 46′), Feher (Nogo 77′), Bedea, Sorian (D. Costea 46′) – Arnăutu, C-tin. Roșu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Ed. Pap – Cigan, Balla, I. Cuc
Antrenor: Erik Lincar
Eliminat: Florin Ilie 72′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 400; Arbitru: Claudiu Marcu 3 (Constanța); Asistenți: Damian Antal 3 și George Bogdan Duță 3 (ambii din Bacău).

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 14:58 Campionat
Pe aceeași temă