Coșmar cu repetiție! Știința a dominat meciul cu ultima clasată Foresta, însă a pierdut și a devenit „lanterna roșie” a Ligii 2

Știința Miroslava a pierdut pe teren propriu cu ultima clasată Foresta Suceava, scor 0-1 (0-0), și a ajuns pe ultimul loc în clasament. Ieșenii au dominat partida, au ratat trei ocazii uriașe în repriza a doua, dar au primit gol pe final, la fel cum s-a întâmplat și în precedentul meci de pe teren propriu, cu Pandurii.

Venirea lui Adrian Kerezsy pe banca tehnică a Științei Miroslava nu a adus revirimentul mult așteptat la echipa ieșeană. După debutul cu dreptul în fața Olimpiei Satu Mare, Miroslava a avut un parcurs foarte slab în următoarele șase meciuri oficiale (cinci în campionat și unul în Cupă), înregistrând o singură remiză și cinci eșecuri! Sâmbătă, în etapa a 17-a a ligii secunde, ieșenii au suferit poate cel mai greu eșec din acest sezon, fiind învinși pe teren propriu cu 1-0 de ultima clasată Foresta Suceava.

Ieșenii au avut marile ocazii ale partidei, dar au ratat exasperant, în special în repriza a doua. Pe final, când trupa lui Kerezsy părea că poate marca golul victoriei, pe fondul unei presiuni constante în careul advers, oaspeții au dat lovitura prin căpitanul Marius Matei. Acesta a prins un șut de senzație de la marginea careului și a adus Forestei o victorie nesperată, a doua consecutivă în deplasare, după cea de la Pandurii. Coșmar cu repetiție pentru gazde, care au pierdut două puncte și cu Pandurii, tot pe final.

Miroslava cu ratările, Foresta cu golul

După o primă repriză destul de vie, cu câteva bune situații de poartă, repriza a doua a fost una a ratărilor uriașe la poarta oaspeților. Foresta a dat tonul, irosind două bune ocazii în debutul părții secunde, prin Matei (minutul 50, șut prins de Turiță în doi timpi) și Cerlincă (55, șut puțin peste poartă, din lovitură liberă). După acest moment, Miroslava a presat constant și și-a creat trei ocazii uriașe de a marca, dar elevii lui Adrian Kerezsy le-au irosit cu prea multă superficialitate.  

În minutul 61, Viorică a trimis puțin pe lângă poartă, după care a venit rândul lui Buhăcianu să-și exaspereze coechipierii, antrenorii și suporterii cu ratările din situații ideale. În minutele 72 și 79, extrema stângă ieșeană a trimis razant cu bara, singur cu portarul advers, din lateral stânga. Pe fondul unei dominări clare a ieșenilor, oaspeții au dat lovitura pe final, prin căpitanul Marius Matei, atacantul Sucevei găsind vinclul porții lui Turiță cu un șut superb, în minutul 88.

Ultimul fluier al arbitrului clujean Dan Dreve i-a găsit pe ieșeni prăbușiți pe gazon, ieșenii digerând greu acest eșec pe teren propriu în fața ultimei clasate. După un start catastrofal de sezon, Foresta dă semne de revenire și reușește să predea pentru prima dată „lanterna” în urma acestei victorii obținute la Uricani. De cealaltă parte, Miroslava coboară pe ultimul loc după această a treia înfrângere consecutivă, iar misiunea lui Adrian Kerezsy devine tot mai grea pe banca grupării ieșene.  

Faze fixe tratate cu superficialitate

Miroslava a beneficiat de mai multe faze fixe periculoase în meciul cu Foresta, dar elevii lui Adrian Kerezsy le-au tratat cu superficialitate și nu au speculat aceste momente care pot decide un meci. În prima parte, Căruță a executat slab două lovituri libere de la marginea careului, iar în repriza secundă a fost rândul lui Marin să irosească o lovitură liberă de pe linia careului de 16 metri. „Aici intervine valoarea individuală a jucătorului”, a comentat Kerezsy la final.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – FORESTA SUCEAVA   0-1
Marius Matei 88′

Turiță – Ambrosie, Andr. Chindriș, Seb. Bucur, Agrigoroaei – H. Crișan, Cărăruș, Căruță (Izmană 82′) – Viorică (Nemțanu 68′), Taciuc (Buhăcianu 59′), Al. Marin (cpt.)
Rezerve neutilizate: Țintea – Corban, Asăvoaei, Săvoaia
Antrenor: Adrian Kerezsy

Began – O. Onofraș, Masella, Pappoe, Belevschi – Vl. Stănescu, Diallo – Cerlincă (Boumina 90+4′), Renquin (Movsesyan 74′), Coroamă (Rob. Bosânceanu 46′) – M. Matei (cpt.)
Rezerve neutilizate: Bîlbă – Negură, Scutariu
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Cristian Voicu (Focșani).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: fb Știința Miroslava

Pe aceeași temă