EXCLUSIV | Vești bune pentru ASA Târgu Mureș! Curtea de Apel a suspendat decizia de faliment a clubului. „Societatea își urmează planul de organizare”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2017, 21:49 Campionat
EXCLUSIV | Vești bune pentru ASA Târgu Mureș!** Curtea de Apel a suspendat decizia de faliment a clubului.

ASA Târgu Mureș își poate continua fără probleme activitatea în campionatul Ligii 2 după ce astăzi, 30 octombrie, Curtea de Apel Târgu Mureș a admis ordonanța prezidențială formulată de administratorul special Ioan Nucu Man de suspendare a executării sentinței de intrare în faliment, decisă în 13 octombrie de Tribunalul Mureș. Cu alte cuvinte, ASA Târgu Mureș nu se mai află în stare de faliment, de lichidare și își continuă procesul de reorganizare.

Soluția pe scurt publicată de Curtea de Apel Târgu Mureș este următoarea: „Admite cererea formulată de MAN IOAN NUCU, în calitate de administrator special al debitoarei ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TÂRGU MUREȘ și, în consecință, suspendă executarea Sentinței nr. 549/13.10.2017 pronunțate Tribunalul Specializat Mureș, în dosarul nr. 165/1371/2016, până la soluționarea cererii de suspendare formulate odată cu cererea de apel declarată în dosarul menționat. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din 30.10.2017”.

„Datoriile clubului nu sunt atât de mari pe cât par”

Odată cu decizia de astăzi a Curții de Apel Târgu Mureș, s-a suspendat hotărârea de trecere la faliment a ASA Târgu Mureș, societatea este în organizare, iar RTZ&Partners SPRL – Filiala Bistrița, societatea profesională desemnată de Tribunalul Mureș ca lichidator judiciar are acum calitatea de administrator judiciar.

„Curtea de Apel Târgu Mureș a admis ordonanța prezidențială și a suspendat afectele judecătorului sindic de trecere la faliment. Practic, societatea este acum în reorganizare și trebuie să își urmeze planul de organizare”, a comentat, pentru Liga2.ro, Claudiu Balog, reprezentantul RTZ&Partners.

Acesta a vorbit și despre decizia Federației Române de Fotbal de a aștepta răspunsul Curții de Apel Târgu Mureș înaintea de a lua o decizie împotriva ASA Târgu Mureș. „Odată pronunțată hotărârea nu face decât să constate că ce a făcut federația a fost corect. Puneți-vă în locul celor de la federație. Dumneavoastră ce decizie ați fi luat? Ați fi omorât clubul înainte să fie mort? Cine ar fi suportat pagubele dacă ar fi eliminat echipa din campionat, cu decizia pronunțată azi de Curte?”, a spus Balog, care speră până în ultima clipă ca fosta vicecampioană a României să găsească un investitor și să fie salvată de la desființare: „Societatea a beneficiat întotdeauna de sprijin local, prin firme sau persoane fizice care au ajutat cu sponsorizări clubul. Unul dintre principiile insolvenței e acela e a respecta dreptul societății de a se reorganiza. Și dacă există o șansă, cât e ea de mică, atunci trebuie să îi ajuți să se reorganizeze. Datoriile clubului nu sunt atât de mari pe cât par. E nevoie de cineva cu bani, cu suflet, care să iubească fotbalul și să vină să investească. Clubul are în cont 7 milioane de lei. Ok, sunt sechestrați de DNA, dar, până la urmă, sunt banii clubului”.

Tribunalul Mureș decidea în data de 13 octombrie 2017 ca următorul termen de judecată să fie pe 12 ianuarie 2018.

Termenul pentru depunerea Tabelului definitiv consilidat al creanțelor a fost fixat pentru 26 ianuarie 2018.

Comisia de Disciplină a FRF dă un verdict miercuri

Pe 1 noiembrie, Comisia de Disciplină și Etică a FRF va analiza sesizarea făcută în 23 octombrie de reclamantul Federația Română de Fotbal împotriva pârâtului ASA Târgu Mureș. Membrii comisiei vor decide atunci dacă echipa mureșeană va putea continua sau nu în campionat. Cel mai probabil, răspunsul va fi unul pozitiv după verdictul de astăzi al Curții de Apel Târgu Mureș.

Rămâne însă întrebarea cum de FRF nu a luat până acum o decizie în cazul clubului din Târgu Mureș, după decizia din 13 octombrie a Tribunalului Mureș. În ședința Comitetului Executiv al FRF din 1 august, membrii acestuia au validat cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență din 14 iulie 2017, care a aprobat modificarea Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice conform Anexei nr. 1. Adică, la „Articolul 38 – Înscrierea și condițiile”, s-a adăugat următoarea frază: „să nu fie supus procedurii falimentului”, aceasta fiind o nouă condiție pentru ca un club să participe „în competițiile organizate de FRF/LPF/AJF/AMFB”, adică inclusiv în Liga 2. O condiție pe care ASA Târgu Mureș nu a îndeplinit-o în perioada 13-30 octombrie.

Altfel, ASA Târgu Mureș a fost eliminată săptămâna trecută din Cupa României, după ce a pierdut cu 4-0 meciul cu echipa de Liga 3 Unirea Slobozia, iar în campionat vine după o înfrângere suferită pe teren propriu, scor 0-1, cu CS Afumați. După 14 etape desfășurate în acest sezon, ASA are 22 de puncte acumulate și ocupă locul 6 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu CS Mioveni, însă are un golaveraj mai bun. Sâmbătă, de la ora 12:00, echipa târgumureșeană joacă în etapa a 15-a, în deplasare, la Dunărea Călărași (locul 2, cu 32 de puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Iosif Vajnar (PIXEL ProSport)

Marius ANGHEL 30 Oct. 2017, 21:49 Campionat
Pe aceeași temă