Constantin Gache: „Delta și-a pierdut adevăratul Număr 10!”

Mihai Andries 21 Jun. 2013, 06:55 Campionat
Constantin Gache:** „Delta și-a pierdut adevăratul Număr 10!

Șomer de lux după ce a antrenat în ultimul sezon două echipe de pe podiumul Ligii a II-a (Săgeata, locul 2 și Delta, locul 3), Constantin Gache se poate spune, pe bună dreptate, că este antrenorul de care se leagă o parte din gloria fotbalistică a Tulcei, readusă pe harta fotbalului românesc în anul 2005 prin reînființarea clubului de fotbal la Tulcea.

„Indiferent că au fost sau nu rezultate care să aducă la stadion cinci mii sau cinci sute de spectatori și cu toate că la Tulcea au jucat o serie de fotbaliști pentru care a cântat imnul României când au îmbrăcat apoi tricoul naționalei, în toți acești ani Delta a avut un singur și adevărat număr 10: Constantin Hogea! Este omul căruia nu am apucat să-i mulțumesc poate niciodată pentru tot ce a făcut pentru mine ca antrenor, de ce să nu recunosc, poate și pentru că de fiecare dată am plecat subit de la Tulcea, însă dacă primarul Hogea își ia mâna de pe echipă o spun sincer: Delta și-a pierdut adevăratul Număr 10. Au venit și au plecat jucători, însă echipa, că am fost eu sau nu antrenor, a jucat orice meci și cu oricine la victorie, niciodată ca outsider. Că s-a promovat în al doilea an de la înfiintare, în 2007, și de atunci se tot încearcă repetarea performanței eu cred că ține și de entuziasm. Am făcut noi prea repede pașii, i-am obișnuit pe suporteri cu locul 1 doi ani la rând și la primul eșec s-a pierdut entuziasmul și simpatia pentru echipă. Au apărut criticii, clubul și-a pierdut o parte din prieteni și suținători iar de aici până la dezamăgire a fost un pas. Regret că domnul primar Hogea și-a manifestat public dezamăgirea față de echipă și a anunțat că se retrage din fotbal. După mine, fără primarul Hogea, Delta nu mai are viitor, dar sper să mă înșel”, a declarat antrenorul de care se leagă o parte din gloria fotbalistică a Tulcei.

Deloc întâmplător, ba chiar dimpotrivă, într-un mod fericit, performațele promovărilor succesive din 2006 și din 2007 au avut la bază colaborarea financiară a Consiliului Județean cu Primăria Tulcea, ultima rămasă apoi singură să poarte povara finanțării clubului. Din primul an ca președinte al Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a readus în ecuația finanțării clubului și banii județului, însă recent a declarat că regretă și el faptul că a susținut financiar Delta Tulcea.

„Din prima zi a mea ca președinte de Consiliu Județean am spus că voi acorda o șansă clubului Delta, a se citi finanțare, și mi-am ținut promisiunea atât în a doua parte a anului trecut cât și în prima parte a acestui an. Tot din prima zi am spus că nu am încredere în managementul actual al clubului de fotbal și mă felicit că am fost cumpătat și nu le-am dat mai mulți bani. Am avut, o spun sincer, o presimțire! Am tot mai multe semnale că salariile jucătorilor sunt indecent de mari, nu le-am negociat eu, și chiar dacă sunt neplătite de luni de zile, din ce am înțeles, eu unul nu sunt dispus deloc să achit nota managementului defectuos de până acum. Consiliul Județean Tulcea, cât sunt eu președinte, am spus-o și o repet, este dispus să susțină financiar doar performanța fotbalistică, nu să plătească datoriile făcute de alții. Și da, e nevoie de un suflu nou, o nouă echipă managerială și o nouă provocare pentru toată lumea”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

 

Sursa: TulceaSport

Mihai Andries 21 Jun. 2013, 06:55 Campionat
Pe aceeași temă