Come-back spectaculos! Chindia a întors iar de la 0-1 și a învins Luceafărul pe „Eugen Popescu”. VIDEO | Liviu Mihai a înscris golul sezonului

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 11:56 Campionat

După mai bine de trei luni, Chindia a revenit în fața propriilor suporteri cu o victorie dramatică, 2-1 cu Luceafărul Oradea, grupare care a condus pe „Eugen Popescu” până în minutul 75, după reușita din penalty a lui Vlad Rusu.

Pe un teren desfundat și cu doar 300 de fani în tribunele bătrânei arene de lângă Turn, ocupanta ultimei poziții a podiumului Ligii a 2-a s-a urnit greu, duminică, în fața formației care o bătuse în tur, 2-1, la câteva zile după ce își anunțase retragerea din competiție. Rusu (13) a semnat prima ocazie a bihorenilor la Târgoviște: singur cu Popescu, a alunecat în șase metri, iar mingea a ajuns în corner din respingerea lui Martac.

Replica gazdelor a venit târziu: Ciobotariu (34) a nimerit bara, din centrarea lui Cherchez, căpitanul Chindiei după dezertarea lui Honciu, a doua în patru ani. La reluare, Codoban a scos un penalty discutabil, după o intervenție tardivă a lui Vătavu, când mingea era deja mult pe lângă poarta lui Popescu.

Rusu a transformat pentru 0-1, iar zece minute mai târziu Popescu a salvat imperial în fața lui Antohi (59). Croitoru a mutat iar inspirat, cu Neguț și Nisipeanu (66, 68), iar jocul roș-albaștrilor s-a schimbat imediat. Chindia a revenit în joc cu o execuție fabuloasă a lui Liviu Mihai (76), șut de la 35 de metri în dreapta lui Gubea. Opt minute mai târziu, Nisipeanu, Cherchez și Neguț au creat faza din care Târgoviștea a întors scorul la 2-1, pentru a doua oară în trei etape, toate în 2018.

Finalul a adus bucurie multă în tabăra Chindiei, care rămâne în coasta primelor clasate Dunărea și Hermannstadt, și ele învingătoare cu emoții în etapa din week-end.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA         2-1
Liviu Mihai 76′, Cristian Neguț 84′ / Vlad Rusu 50′ – pen.

I. Popescu – D. Ciobotariu, Ov. Morariu (Cr. Neguț 66′), Vătavu, Martac – Licu (Nisipeanu 68′), Rogoveanu, L. Mihai, Crinel Stoica – D. Florea (Dumitrașcu 83′), Cherchez (cpt.)
Rezerve neutilizate: Meilă – Jurj, Pencea, Acasandrei
Antrenor: Nicolae Croitoru

Gudea – Balea, Oroș, Tînc, Trif – Țegle, Feher (cpt.) – Al. Neacșa (Antohi 54′), Codoban, Rocha (Vas. Pop 46′) – Vl. Rusu (Al. Dulca 69′)
Rezerve neutilizate: Goia – Toriște, A. Mutu, Ban
Antrenor: Cristian Dulca

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște – Dâmbovița); Spectatori: 300; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Cătălin Clopotaru
Video: AFC Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 11:56 Campionat
Pe aceeași temă