Comando-ul lui Prunea eșuează în „Ștefan cel Mare”

17 Mar. 2012, 21:15 Campionat

Ceea ce pentru mulți părea doar o simplă reprezentație cu sfârșit previzibil, s-a transformat într-o mică „dramă” pentru echipa din Iași. Asupra partidei pe care elevii lui Ionuț Popa au jucat-o astăzi în Complexul din Ștefan Cel Mare au planat multe suspiciuni, acestea fiind alimentate și de garnitura pe care a trimis-o Ion Marin din primul minut. Antrenorul lui Dinamo II a mizat din start pe Ursache, Lemar și Mazarache, în condițiile în care jucătorii în cauză au bifat doar câteva minute în amicale. După toate zvonurile de non-combat din ultimele zile, dar și prin prisma investițiilor făcute în perioada de mercato, CSMS Iași părea să nu aibă nicio problemă în a pune mâna pe cele 3 puncte.

Câinii mici au început curajoși meciul, iar Moise Mazarache a ratat de două ori șansa de a deschide scorul. Mai întâi a șutat în plasa laterală după o fază prelungită de atac a formației gazdă, iar apoi a trimis cu capul puțin peste transversala lui Hăisan.

Singura ocazie a formației moldovene din prima repriză a venit abia în minutul 34, când Narcis Bădic a executat slab o lovitură liberă din poziție excelentă, de la 20 de metri lateral de poarta lui Pena. În rest, un joc anost, o luptă surdă la mijlocul terenului, iar după 45 de minute cele două echipe au intrat la cabine cu tabela neschimbată.

Al doilea mitan a oferit un scenariu complet diferit, cu formația moldoveană la conducerea ostilităților. Cu toate că au dominat, Herghelegiu & Co. le-au scos peri albi oficialilor de pe banca echipei moldovene, în frunte cu tehnicianul Ionuț Popa și președintele executiv, Florin Prunea. Căpitanul Marius Onofraș a ratat două mari ocazii de a-și aduce echipa în avantaj, după ce a reluat slab din 5 metri în minutul 53, iar mai apoi a fost blocat în extremis de către Mușat în fața porții goale (76).

Vârful de lance al lui CSMS Iași, Andrei Herghelegiu, a ieșit și el la rampă în minutul 60, când a izbit bara din interiorul careului. Ultima fază a meciului ar fi putut aduce bucuria în tabăra ieșeană, însă Bădic a nimerit și el transversala de la 18 metri.

Fluierul de final a consfințit cel de-al 8 egal din campionat pentru Dinamo II, formație care deține recordul de remize în prima serie a Ligii secunde. Prin acest 0-0, câinii mici ajung la un total de 20 de puncte, doar două peste ultimul loc care duce în eșalonul al III-lea. De cealaltă parte, ieșenii lui Popa acumulează 24 de puncte, la două lungimi de ocupanta ultimului loc de pe podium, Delta Tulcea.

Dinamo II – CSMS Iasi 0-0

Dinamo II: Pena – D. Stanca (’61 Dobrosavlevici), M. Ioniță, R. Crișan, N. Mușat (cpt.) – Cazacu, A. Nițu, A. Ursache (’63Buia), Scărlătescu – Lemac (’74 V. Balint), Mazarache
Antrenor: Ion Marin

CSMS: Hăisan – Cotigă, R. Tincu, Y. Camara, Bădic – Straton, Milea (’75 Nalați) – Onofraș (cpt.), Petrovic, Ciucur (’65 Mitrea) – Herghelegiu.
Antrenor: Ionuț Popa.

Articol scris de Gabriel MORARIU

17 Mar. 2012, 21:15 Campionat
Pe aceeași temă