Clinceniul pierde derby-ul cu Chindia și își întrerupe seria de 13 meciuri de invincibilitate. Poenaru reclamă un penalty și își spune frustrările: „Nu vor să recunoască. Știm că nu suntem doriți”

Marius ANGHEL 25 Apr. 2019, 20:13 Campionat
Clinceniul pierde derby-ul cu Chindia și își întrerupe seria de 13 meciuri de invincibilitate.** Poenaru reclamă un penalty și își spune frustrările:

Academica Clinceni și-a stricat seria de 13 meciuri consecutive fără înfrângere, în care singurul pas greșit fusese un egal, dar și cea de șase partide fără gol primit cu un eșec la limită în cel mai prost moment. Derby-ul cu Chindia, desfășurat la Târgoviște, a fost pierdut cu 1-0, iar echipa lui Ilie Poenaru a rămas cu doar trei puncte în fața celei de-a doua clasate, astfel că lupta pentru promovare, inclusiv de pe primul loc, s-a reaprins cu șase etape rămase de disputat până la finalul sezonului.

Golul marcat în minutul 20, după o fază fixă, într-un moment în care Clinceniul domina și dădea impresia că e sigură pe ea, a zguduit echipa, care până la pauză nu și-a mai revenit, iar în partea secundă n-a putut desface apărarea adversă, iar la cele câteva ocazii finalizate cu șuturi pe poartă Aioani a intervenit fără probleme. Liviu Mihai a înscris cu un șut din 7 metri la vinclul din stânga, după ce Răuță deviase imprecis mingea centrată din corner, iar din șoldul lui Leca s-a dus la marcator.

La final, Ilie Poenaru a spus că echipa sa a pierdut meciul pe o greșeală proprie, nu pentru că Chindia ar fi fost mai bună. Antrenorul e de părere că Academica a dominat parrtida la toate capitolele.

„Eu zic că am dominat, din toate punctele de vedere, tehnic, tactic, fizic. Ne-a lipsit, poate, finalizarea, într-adevăr, și nu ne-am creat atât de multe ocazii cum ne-am creat la celelalte meciuri. Eu spun că am dominat această partidă, am făcut un joc bun. Practic, noi continuăm acest joc bun. Pierdem. Se întâmplă să pierzi, asta este, nu e nicio problemă. Pierdem pe o greșeală și, dacă vreți, fără falsă modestie, nu ne-au surprins cu absolut nimic, astăzi, Târgoviște. Am luat un gol pe greșeala noastră. Se întâmplă. Se întâmplă și la echipele mari. Mergem înainte, nu s-a întâmplat nimic, nu am pierdut nimic. Am pierdut un meci, ne vom pregăti în continuare și vom încerca să câștigăm celelalte jocuri”, a spus Poenaru la microfonul DigiSport.

Reclamă faza din minutul 90: „Eu zic că a fost penalty și, vă dați seama, puteam să marcăm”

Însă, la cald, Ilie Poenaru era convins că echipa sa a fost privată de un penalty în finalul partidei. Așa a văzut el de pe bancă. În minutul 90, Novac a intervenit însă direct la minge în fața lui Horția, în stânga careului, mijlocașul a picat, a ridicat brațele pentru a cere lovitură de pedeapsă, însă arbitrul, în apropiere, a lăsat faza să continue.

„Din punctul meu de vedere, a fost penalty. De pe bancă, de unde eram eu poziționat, Leca, dacă nu mă înșel (n.r. – nu a fost Leca, ci Novac), bagă alunecare și îl ia cu tot cu minge. Este penalty. Acum, nu sunt eu în măsură să spun. Eu am spus doar ce am văzut. Cei care sunt și se pricep, să analizeze această fază. Dar eu zic că a fost penalty și, vă dați seama, puteam să marcăm și să luăm un punct din acea fază”, e de părere antrenorul Clinceniului.

„Nu vor să recunoască munca acestor copii. Ne vom lupta până în ultima clipă pentru locul 1, 2, nu știu, 3”

În final, Poenaru și-a „vărsat” și frustrătile, pentru că, spune el, simte cu siguranță că echipa lui nu este dorită de nimeni în Liga 1. Tocmai de aceea, antrenorul spune că Academica va lupta până la ultima fază pentru a promova. În acest moment crede că nimic nu este decis.

„Chiar dacă am avut acest avans de puncte, eu le-am spus jucătorilor că nu este nimic jucat și că trebuie să o luăm meci cu meci. Să nu ne gândim la promovare și noi, nici în momentul ăstă, nu ne gândim la promovare. Noi ne gândim să câștigăm meci de meci. Vom vedea la sfârșit. Nu mă tem de o cădere a jucătorilor, pentru că din punct de vedere mental, psihologic, stăm foarte bine. Într-adevăr, se vede o oarecare oboseală, pentru că noi, în acea etapă intermediară, am jucat din două în două zile și nu din trei în trei zile, cum ar fi normal. Dar asta e, ne supunem, ne supunem, știm că poate nu suntem doriți și știm, știm sigur că nu suntem doriți acolo (n.r. – se referă la Liga 1), dar vreau să transmit, pentru că am și eu refulările și frustrările mele, pentru că nu vor să recunoască munca acestor copii. Dar, le spun că ne vom bate până în ultima clipă și că vom rămâne pe locul 1, locul 2, nu știu, locul 3, Dumnezeu știe. Dar noi, până la capăt, vom lupta. Această echipă este foarte bine pregătită din toate punctele de vedere să lupte până la sfârșit”, a transmis Ilie Poenaru.

Rămasă cu 73 de puncte după desfășurarea derby-ului cu Chindia, Academica Clinceni are trei puncte avans față de târgovișteni și ar putea să păstreze doar patru față de „U” Cluj, dacă ardelenii vor câștiga mâine seară. Din acest sezon, ilfovenii mai au de jucat șase meciuri. În etapa următoare, Clinceniul va juca pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Energeticianul, și vor fi din nou ignorați de televiziunile deținătoare de drepturi TV din Liga 2.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP / Mediafax foto

Marius ANGHEL 25 Apr. 2019, 20:13 Campionat
Pe aceeași temă