Clinceniul nu se sperie de Știința, acolo unde a mutat meciul ASU Poli: „Nu am pierdut niciodată pe acel teren. Suntem cu gândul la cele trei puncte”

Marius ANGHEL 10 May. 2019, 19:44 Campionat

Cinci etape au mai rămas până la finalul sezonului Ligii 2, iar liderul Academica Clinceni are un avans de 11 puncte față de Petrolul, echipa aflată sub locurile promovabile sau care duce la baraj. Înaintea derby-ului de joi cu „U” Cluj, ilfovenii joacă mâine, de la ora 13:00, la Timișoara, pe stadionul Știința, cu ASU Politehnica, formație care încă nu a scăpat de grijile retrogradării, fiind la doar șase puncte peste ultima clasată în zona roșie.

Pentru a sta liniștită la meciul cu Universitatea, în fața căreia are șapte puncte, Academica are nevoie de o victorie la Timișoara. Ilie Poenaru știe însă că ASU Poli se mobilizează bine atunci când întâlnește echipe puternice, dar are și un antrenor care, spune el, ghicește bine adversarul.

„Întâlnim o echipă care are în componență jucători cu experiență. Are un antrenor care citește foarte bine adversarul. Au avut rezultate oscilante. Dar se mobilizează foarte bine. Ca drept dovadă stă rezultatul de la Arad. Au câștigat cu UTA după ce au dominat clar meciul. Asta demonstrează faptul că știu cum să abordeze genul acesta de partide. Eu știu cât de mult contează pentru suflarea alb-violetă succesul de la Arad. Jucătorii beneficiază și de al 12-lea jucător. Suporterii îi încurajează non-stop. Am jucat cu această galeria în spate și știu ce înseamnă. Îi simți aproape pe fani și îți un dau un mare imbold în momentele importante”, a spus Ilie Poenaru, citat de site-ul echipei din Clinceni.

„Nu am pierdut niciodată pe Știința”

ASU Poli a mutat meciul cu Clinceni special pe micuța arenă Știința, pentru a avea suporterii mai aproape și pentru ca aceștia să creeze presiune pe adversari. Un singur meci au mai jucat în această primăvară pe Știința, restul desfășurându-le pe „Dan Păltinișanu”. Poenaru spune că nu a pierdut pe acest teren și crede că acest lucru nu o să se întâmple nici acum.

„Ne așteptam să jucăm pe Dan Păltinișanu, dar suntem pregătiți și pentru Știința. Nu am pierdut niciodată pe acel teren. Am venit la Timișoara cu gândul să luăm cele trei puncte. Jocul merge și arătăm că suntem o echipă puternică. Respectăm toți adversarii, dar dacă vrem să atingem ceea ce ne-am propus trebuie să câștigăm și să demonstrăm prin evoluția noastră că merităm locul din clasament”, a mai comentat antrenorul Clinceniului.

În precedentele întâlniri de la Timișoara dintre cele două echipe, ambele desfășurate pe stadionul Știința, Clinceniul s-a impus cu 1-0 și a remizat 2-2.

Poenaru a analizat ce a spus omologul său înaintea partidei, a citit textul de pe Liga2.ro și a vorbit și despre absențele timișorenilor. Aceștia din urmă nu se pot baza pe Cristian Dros, Bogdan Vasile, Ionuț Plămadă și Rareș Murariu, suspendați, Marvin Schieb și Dalin Munteanu sunt accidentați, iar Cristian Scutaru e incert.

„Nu cred că se va simți lipsa jucătorilor suspendați. Poli are un lot numeros și valoros. Noi i-am analizat bine și știm cum să abordăm meciul. Sperăm ca și vremea să țină cu fotbalul. Să nu mai plouă, iar terenul să se prezinte în condiții optime, care să nu împiedice exprimarea jucătorilor”, a mai spus Ilie Poenaru.

Clinceniul are 76 de puncte și e lider în liga secundă. ASU Poli e pe locul 11, cu 41 de puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 13:00.

În tur, Clinceniul a câștigat cu 2-0 pe teren propriu, cu golurile marcate de Răzvan Patriche (25) și Bogdan Barbu (63 – pen.).

Partida de mâine va fi arbitrată de centralul Sergiu Popa (Aiud) și asistenții Ovidiu Timar (Marghita – Bihor) și Casian Băla (Arad). Rezervă este Alexandru Dan Gornic (Arad), iar observatori au fost delegați Dan Monea (Aiud) și Viorel Lolea (Reșița).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 10 May. 2019, 19:44 Campionat
Pe aceeași temă