Cu infirmieria plină înainte de vizita liderului! ASU Poli o așteptă pe Academica pe Știința: „Rămâne de văzut dacă, prin ceea ce am pregătit, vom fi capabili să-i contracarăm”

Marius ANGHEL 09 May. 2019, 18:49 Campionat

Ocupanta primului loc în liga secundă, Academica Clinceni, joacă sâmbătă la Timișoara, de la ora 13:00, o nouă bătălie pentru ajungerea în prima ligă. ASU Politehnica va organiza acest meci pe stadionul Știința, unde nu a mai jucat din luna martie, iar Cosmin Petruescu are o situație foarte complicată în lot, culminată cu absența portarului titular.

Antrenorul alb-violeților a lăudat jocul Clinceniului, echipa antrenată de fostul polist Ilie Poenaru. Petruescu se bazeză pe moralul de după victoria cu UTA. „Ne așteaptă o partidă dificilă împotriva liderului campionatului, principala favorită la promovare, echipa cu al doilea cel mai bun atac și, de departe, cea mai bună apărare. Suntem conștienți de cifrele celor de la Clinceni și că mai au nevoie de câteva puncte pentru a promova matematic în Liga 1, dar cu toate acestea avem un moral mult mai bun ca înainte de ultimul joc și sperăm să obținem un rezultat pe măsură. Clinceniul este cea mai constantă echipă din punct de vedere al jocului și al rezultatelor, nu întâmplător sunt pe prima poziție. Au o singură înfrângere în acest retur, acum două etape, și un singur egal, cu Ripensia. Rămâne de văzut dacă, prin ceea ce am pregătit, vom fi capabili să-i contracarăm la ora jocului. Suntem conștienți de importanța jocului. Suntem conștienți de importanța punctelor puse în joc. Din punctul meu de vedere, ecuația retrogradării și a promovării este o ecuație cu multe necunoscute”, a precizat antrenorul Politehnici.

Revenire pe Știința

ASU Poli a jucat un singur meci primăvara aceasta pe Știința. Petruescu a explicat că ar mai fi dorit să joace pe arena studențească, dar terenul era prea prost. „Este mai bine să jucăm pe Știința, din punct de vedere al presiunii exercitate pe adversar. Am dorit să mai disputăm și alte jocuri pe Știința, dar suprafața de joc a suferit mai multe operațiuni de întreținere. Alteori au fost meciuri cu o mai mare afluență de public”, a explicat antrenorul.

Probleme mari de lot la alb-violeți

Pentru acest meci sunt suspendați Dros, Bogdan Vasile, Plămadă și Rareș Murariu, portarul titular. Schieb este accidentat, la fel ca și Dalin Munteanu, care va fi rezervă, iar titular va fi Alexandru Borbei, de 15 ani. Scutaru a resimțit și el dureri la antrenamentul de joi.

Echipa e însă optimistă înainte întâlnirii liderului. „Suntem încrezători înainte de meciul cu liderul clasamentului. Pe parcursul acestui campionat am dat dovadă că putem bate cu orice echipe. Înaintea acestui meci vom intra pe teren cu dorința de a obține punct sau puncte, nu ne vom da la o parte. Noi ne-am bătut cu orice echipă de la egal la egal și vom juca mereu la victorie”, a precizat Alin Manea.

Tânărul Fabio Trip spune că dacă echipa va avea aceeași atitudine ca la meciul cu UTA, sigur Timișoara se va impune. „Ne așteaptă un meci foarte greu, cu liderul campionatului. Am arătat că ne putem bate cu orice echipă. Dacă avem aceeași atitudine ca la meciul cu UTA, ne putem bate cu orice echipă”, a precizat Trip.

Clinceniul are 76 de puncte și e lider în liga secundă. ASU Poli e pe locul 11, cu 41 de puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 13:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 09 May. 2019, 18:49 Campionat
Pe aceeași temă