Circ total la masa presei, la Târgoviște!

05 May. 2012, 18:52 Campionat
Circ total la masa presei,** la Târgoviște!

Meciul Chindiei cu Poli nu a fost tensionat doar în teren. La masa presei s-au petrecut scene desprinse din peluzele românești, cu jandarmi echipați de luptă, gata să se ia la trântă cu jurnaliștii dâmbovițeni, fie ei debutanți, fie foste glorii ale fenomenului local, oameni trecuți în branșa gazetarilor.

„În condițiile deosebite pe care le ridică meciul cu Poli”
– după cum se amintea într-un simulacru de comunicat de presă, neștampilat și fără însemnele clubului, remis presei joi la amiază – la cabine n-a putut ajunge decât un reprezentant al fiecărui post tv/radio/ziar, care ar fi răspuns faxului trimis de FC Chindia.

Toate bune, până la un punct: intenția n-ar fi fost rea, dacă hârtia emisă de club ar fi conținut însemnele oficiale, putând fi luată în discuție. Cum un singur jurnalist, respectiv Marius Dumitrache, de la postul Columna, s-a aflat pe foaia redactată de club și înmânată forțelor de ordine, s-a ajuns la un scandal între reprezentanții clubului – recte Felix Stănescu, ofițer de presă – și ziariștii dâmbovițeni.

Cum ultimii au încercat să rămână în spațiul destinat presei, cu toată opoziția lui Stănescu, s-a ajuns la intervenția firmei de pază, ba chiar și a Jandarmeriei.

Singurul care a opus rezistență până la sfârșit a fost Ion Pitaru, fosta glorie a fotbalului târgoviștean, acum cronicar la un ziar din oraș. Au ieșit contre dure între ofițerul de presă și Pitaru, care nu s-au aplanat nici măcar după meci. „Îmi cer scuze eu pentru greșelile de organizare, mi le asum eu. Felix este începător, va învăța din greșeli”, a încercat să își assume răspunderea președintele Neguț.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: photochic.ro

05 May. 2012, 18:52 Campionat
Pe aceeași temă