Ciolacu a dus Rapidul pe primul loc!

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 17:16 Campionat
Ciolacu** a dus Rapidul pe primul loc!

Rapid a jucat sâmbătă dimineață cu liderul seriei I, FC Clinceni, primul meci de la ora 11.00 după o pauză de 23 de ani. Elevii lui Viorel Moldovan au reușit să câștige cu 1-0 și au trecut pe primul loc și continuă cursa spre revenirea în Liga I.   

La meci au fost aproximativ 6.000 de suporteri care și-au amintit de vremurile când Rapid juca la matineu. Sâmbătă dimineața, au fost din nou cozii la bilete, exact ca în vremurile când alb-vișinii jucau meciuri importante în Europa sau se băteau pentru câștigarea campionatului. În momentul în care jucătorii au ieșit la încălzire în stadion erau doar 500 de spectatori, iar peste 5.000 stăteau la coadă la intrare sau la bilete. 

Meciul a început cu Rapid în atac, care a încercat să rezolve jocul din primele minute. Însă, Clinceniul a stat foarte bine în teren și a arătat prin joc că nu degeabă a reușit să strângă 13 puncte din 15 posibile în primele cinci etape. Elevii lui Vali Bădoi au fost mai periculoși în prima repriză, ratând prin Pălimaru șansa de a deschide scorul. „Puștii” lui Viorel Moldodovan au fost timorați de presiunea din tribună, singurul care a încercat ceva, fiind „veteranul” Daniel Pancu.

Arman Karamyan ratează un penalty

Repriza a doua a început cu giuleștenii în atac împinși de la spate de public, dar ceea mai mare ocazie au ratat-o oaspeții. Astfel, în minut 53, centrarul Marcel Bârsan a acordat penalty, după ce  mingea centrată de Konyeha l-a lovit în mână pe Nicolae Vasile.  Arman Karamyan a avut șansa să deschide scorul, dar trimite mingea pe lângă poarta lui Drăghia. Din acel moment totul s-a schimbat, elevii lui Viorel Moldovan s-au năpustit în atac și au început să apară ocaziile la poarta lui Stamatin.

În minutul 59, Pancu îl lansează perfect pe Ciolacu, care deschisde scorul după o execuție de mare atacant.  Acesta preluat mingea pe lângă fundașul Clinceniului și a șutat de la 10 metri lateral stânga, fără nicio speranță pentru portarul oaspeților.  Prin victoria obținuță sâmbătă, giuleștenii au trecut pe primul loc și continuă marșul spre revenirea în Liga I. Viorel Moldovan a ajuns la a patra victorie consecutivă, trei în campionat și una în Cupa României.

De asemenea fanii i-au cântat „La mulți ani” lui Daniel Niculae care va împlini duminică, 6 octombrie, 31 de ani. În plus ultrașii feroviari l-au comemorat și pe Florian Pițiș care vineri ar fi împlinit 70 de ani

RAPID BUCUREȘTI
FC CLINCENI
1-0

Ciolacu ”59

Drăghia – I. Voicu, Tânc, D. Lung, N. Vasile – Al. Iacob (Selagea ”39) – M. Martin (Al. Coman ”63), Al. Ioniță II, Pancu (cpt.) (Obed ”83), Doman – Ciolacu
Antrenor: Viorel Moldovan

Stamatin – Al. David, Straton, A. Nițu (cpt.), Art. Karamyan – Pătrașcu – Mbella (Margină ”66), Pușkaș (D. Popa ”63), Arm. Karamyan – Konyeha (I. Roșu ”78), Pălimaru
Antrenor: Valentin Bădoi

Articol scris de Victor STOICESCU
Foto: Octav GANEA (Mediafax)
 

Marius ANGHEL 06 Oct. 2013, 17:16 Campionat
Pe aceeași temă