Cine sparge gheața? Știința Miroslava și CS Mioveni sunt fără victorie în acest an, însă situația ieșenilor e mult mai dramatică

Cine sparge gheața?** Știința Miroslava și CS Mioveni sunt fără victorie în acest an, însă situația ieșenilor e mult mai dramatică

Fără victorie în acest an, Știința Miroslava are nevoie ca de aer de cele trei puncte în meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu CS Mioveni, pentru a nu pierde contactul cu echipele aflate deasupra liniei retrogradării. Elevii lui Adrian Kerezsy au un moral bun după egalul alb din deplasare cu Academica Clinceni și speră să se impună în fața unei echipe lipsite de griji, aflată în zona neutră a clasamentului, pentru a aborda cu încredere cele două meciuri de foc programate săptămâna viitoare, în deplasare, cu Chindia și Hermannstadt.

Ca și Miroslava, Mioveniul nu a câștigat pe teren niciun meci din cele două disputate în 2018, înregistrând un eșec la Pandurii și o remiză acasă cu ASU Poli, după victoria la „masa verde” cu Satu Mare.

Kerezsy: „A venit timpul să câștigăm primul meci”

Antrenorul Științei, Adrian Kerezsy, a dat asigurări că echipa sa va juca la victorie în fața Mioveniului, formație pe care o consideră una dintre cele mai redutabile din eșalonul secund.

„Întâlnim una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Mioveniul este o formație de tradiție, care a fost pe prima scenă, cu jucători experimentați, cum sunt Năstăsie, Andrei Neagoe, Ayza. A venit momentul să câștigăm și noi, după o serie de partide în care nu am jucat foarte rău, dar nu am reușit să ne impunem. Remiza obținută la Clinceni le-a dat încredere jucătorilor mei, au un moral bun și sper să obținem cele trei puncte, foarte importante pentru noi”, a declarat Adrian Kerezsy.

Terenul, principalul obstacol

Tehnicianul Miroslavei consideră că suprafața de joc va constitui un obstacol în plus pentru elevii săi, care vor încerca să construiască mai mult, pentru a-și apropia victoria.

„Din păcate, pe lângă adversar, ne confruntăm și cu problema terenului. Aș spune că suprafața de joc va fi principalul nostru obstacol în meciul de sâmbătă. Nu știu cum se va prezenta terenul la ora partidei, dar acum este foarte moale, iar vremea nu este deloc prielnică la Iași. Noi suntem echipa care are nevoie de victorie, trebuie să construim și ne va fi foarte greu. Dar, indiferent de condiții, trebuie să câștigăm acest meci”, a completat antrenorul Științei Miroslava.

Acesta nu va conta pe Horia Crișan, suspendat după eliminarea de la Clinceni, în rest tot lotul este valid. „În afara lui Crișan, care își va ispăși etapa de suspendare în acest joc, ceilalți jucători sunt valizi. Am un lot numeros la dispoziție, băieții sunt pregătiți să facă un meci bun și sper să aleg cel mai bun unsprezece pentru a obține cele trei puncte”, a completat Kerezsy.

Mioveniul, fără victorie din noiembrie

Echipa lui Laurențiu Roșu, ieșean la obârșie, a obținut un singur punct pe teren în acest an, cel de pe teren propriu cu ASU Poli Timișoara (1-1), din runda precedentă, alte trei fiind obținute la masa verde, cu Satu Mare, în prima etapă a anului. În plus, echipa lui Roșu a pierdut și ultimele două meciuri din 2017, la Afumați și acasă cu Dunărea Călărași, ultimul succes datând din 26 noiembrie, 3-0 în deplasarea de la Balotești. 

Înaintea rundei a 26, Știința Miroslava ocupă locul 17, cu 24 de puncte, fiind la egalitate cu prima echipă aflată deasupra liniei și la doar trei lungimi de locul 12, ocupat de UTA. De cealaltă parte, Mioveniul stă mult mai bine – locul 8, cu 31 de puncte, fiind una dintre formațiile din zona neutră a clasamentului, neimplicată la vârf și lipsită de emoțiile retrogradării.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă