Chițu reaprinde Farul la Clinceni!

Marius ANGHEL 09 May. 2013, 18:20 Campionat
Chițu reaprinde Farul** la Clinceni!

Constănțenii au câștigat ieri, la Clinceni, al doilea meci consecutiv contra unei alte echipe ce se bate pentru evitarea retrogradării, 2-1 cu ACS Buftea. Sorin Chițu le-a răspuns apostrofărilor fanilor cu două goluri în ultimele minute ale partidei și readuce Farul în lupta pentru menținerea în Liga a II-a.

Farul se deplasa la Clinceni cu un singur gând, victoria în fața Buftei și menținerea speranțelor de a continua și în noul sezon în Liga a II-a. Moralul bun obținut după victoria la scor în fața dinamoviștilor s-a văzut și în startul partidei de ieri. Cu Sergiu Popescu dirijorul șef și cu Ivanovici în mare vervă în flancul stâng, constănțenii și-au dominat adversarul, doar Bolboașă (7) salvându-și echipa la șutul periculos al mijlocașului stânga. Înainte, Buzea (5) s-a interpus exact pe direcția mingiei trimise cu capul din 6 metri de Marciuc.

Arman înscrie contrar cursului jocului

Avantajul din teren arătat de fariști nu s-a concretizat însă și pe tabelă, gazdele profitând la maxim după un contraatac purtat de Artavazd și finalizat din stânga de Arman (23) la colțul lung după o minge bâlbâită în careu de fundașii constănțeni. Frații Karamyan exultau după reușită, în timp ce suporterii alb-albaștrilor amuțiseră după ce în startul partidei și-au încurajat echipa de parcă favoriții lor n-ar fi fost pe ultimul loc.

Golul marcat de Arman a fost lovitura ce a înmuiat picioarele oaspeților, de acum înainte, jocul mutându-se la poarta lui Curcă. Portarul Farului a scos, de altfel, cu pieptul un gol ca și făcut ce ar fost trecut tot în dreptul lui Arman (26).

Pe final de repriză, Fuchs a început să-și domine adversarul în dreapta, Sergiu Popescu să paseze din nou cu capul sus, iar Ivanovici să are în banda stângă, toți pentru a-l servi ideal în față pe Chițu, însă atacantul Farului fie era surprins în offside, fie n-a putut pune decisiv gheata pentru a înscrie. Ratările sale i-au adus și câteva antipatii din tribuna rezervată oaspeților, la acestea implicându-se și Dragomir, fundașul blocând cu spatele mingea reluată cu capul de Chițu (40) din 6 metri.

Curcă face minuni în poartă

La reluare, rolurile s-au inversat. Buftea domina, în timp ce Farul era precum un boxer gata să cadă din picioare. Curcă scoate mai întâi de pe linie șutul lui Tudorache (59), ca mai apoi, tot el, să respingă în față execuția din dreapta a lui Bâtfoi (62).

A patra încercare de a obține penalty a fost cu succes

Intrările lui Stoianof, cerut insistent de galerie, și a lui Călințaru au fost cărțile câștigătoare ale lui Răuță. Cu cei doi nou intrați în teren, Farul a pus pericol în defensiva ilfovenilor. Atacantul a forțat la fiecare pătrundere în careu să obțină penalty, în timp ce Călințaru dribla pe oricine-i pica în față. Așa s-a ajuns ca orice acțiune purtată în atac să fie insuportabilă pentru fundașii Buftei, suporterii constănțeni punând presiune la orice atingere de balon. Mai întâi s-a cerut penalty la un presupus henț al lui lui Tudorache (76), după o centrare a lui Călințaru, mai apoi tot Tudorache a avut o intervenție suspectă la centrarea lui Stoianof (78), ca cea de-a treia încercare de a obține o lovitură de pedeapsă să fie eșuată, iar Chițu să vadă cartonaș galben. Au fost decizii la limită luate de centralul Adrian Cojocaru, drept dovadă că Bădoi și-a certat serios fundașul dreapta pentru acele ocazii pornite din flancul său.

Defensiva ilfovenilor n-a mai rezistat însă mult, tăvălucul Stoianof (86) protejând un balon în centrul careului, iar Vițelaru faultând imprudent. Cojocaru indica punctul cu var, de acolo de unde Chițu (87) marca cu emoții după ce Bolboașă ghicise colțul și deviase insuficient mingea.

Chițu lovește decisiv în 90+4

A fost golul ce a aprins și mai mult spiritele și după câteva încercări eșuate de a pune în pericol poarta lui Bolboașă, în al patrulea minut de prelungiri, Ivanovici a centrat din dreapta și Chițu a tras din centrul careului la colțul lung, lăsându-i fără replică pe bufteni și fără respirație pe colegi și pe suportarii veniți de la Constanța. Era 1-2 și, în doar 6 minute, Chițu întorcea scorul și îi răspundea galeriei pentru injuriile aduse în cea de-a doua repriză.

ACS BUFTEA
FARUL CONSTANȚA
1-2

Arm. Karamyan ”23 / S. Chițu ”87 – pen., ”90+4

Bolboașă – Fl. Tudorache, Vițelaru, Marciuc, Al. Dragomir – Codoban (Teleoacă ”88), Ad. Udrea, Bg. Pătrașcu, Art. Karamyan (cpt.) – Arm. Karamyan (Konyeha ”65), Bâtfoi (V. Alexandru ”65)
Antrenor: Valentin Bădoi

Curcă (cpt.) – Băjan, Buzea, I. Popescu (Bumbac ”70), Nițescu – B. Nicola, Săceanu (Stoianof ”54) – M. Fuchs (Călințaru ”62), Sg. Popescu, Ivanovici – S. Chițu
Antrenor: Ion Răuță

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 09 May. 2013, 18:20 Campionat
Pe aceeași temă