Chindia smulge o victorie in extremis la debutul cu Viorel Moldovan pe bancă. Formația din Târgoviște și-a menținut intact procentajul întâlnirilor cu ASU Politehnica

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Aug. 2018, 18:22 Campionat
Chindia smulge o victorie in extremis la debutul cu Viorel Moldovan pe bancă.** Formația din Târgoviște și-a menținut intact procentajul întâlnirilor cu ASU Politehnica

ASU Politehnica a dominat, duminică, tot meciul de debut în noul sezon, dar Chindia Târgoviște s-a impus cu 1-0 la Timișoara, după un gol marcat în minutul 90 de Cristian Cherchez. Timișorenii lui Cosmin Petruescu s-au întrecut în ratări, mai ales Velici și Bozian, atacanți aduși din Liga a 3-a. Iar zicala despre fotbalul care îi pedepsește pe cei care ratează s-a adeverit și în acest joc, după ce pe „Dan Păltinișanu” a fost o atmosferă frumoasă, cu galeria bănățeană cântând tot meciul.

Alb-violeții au început meciul mult mai incisiv, susținuți și de aproape 2000 de oameni din tribune. Plămadă i-a centrat într-o poziție bună lui Velici, care a tras însă din 6 metri în portar, la o fază la care fundașii Chindiei erau depășiți. Faza s-a repetat peste câteva minute, dar Velici a tras de data aceasta în portar. Târgoviștea a fost periculoasă după minutul 17. După un corner executat de Cherchez, Liviu Mihai a prelungit cu capul, iar mingea a ajuns la Mihaiu, care a reluat cu capul spre poartă, de unde Murariu a respins. Peste un minut, Martac l-a pus la încercare și el pe tânărul portar, care a prins mingea.

Final de repriză cu încă o ratare a timișorenilor, pe o vreme caniculară

Cu 32 de grade la ora jocului, numărul ocaziilor a scăzut și ritmul de joc s-a domolit. Chindia a încercat să dea lovitura. Murariu era să fie prins pe picior greșit, după ce ieșit să respingă o minge din fața lui Cherchez. Andreas Mihaiu a lobat de la 30 de metri, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. ASU Poli putea da lovitura în ultimul minut, când balonul a ajuns la Nicolescu, care se afla în colțul careului mic, dar a tras peste poartă. Până la fluier, Bozian a mai trimis un balon pe poartă, dar inofensiv pentru Aioani.

Alb-violeții au ieșit mai montați de la vestiare

În debutul reprizei secunde, Cherecheș a încercat o pătrundere, dar a fost blocat de Cornel Dinu. În minutul 55, după o greșeală a lui Novac, mingea a ajuns la Plămadă, care avea culoare de șut de la 20 de metri, dar a trimis pe lângă buturi. Velici a prins o lovitură liberă pe poartă, boxată de Aioani, iar presiunea ofensivă a contiuat la poarta echipei lui Viorel Moldovan. Schieb i-a trimis o minge bună în careu lui Velici, care nu a ajuns însă la minge. În minutul 69, același Schieb a trimis mingea pentru Bozian, care a tras puternic, dar pe lângă buturi.

Gol pentru Chindia după ce Timișoara a irosit ocaziile „fără număr”

În minutul 71,  Chindia a marcat după ce Florea a băgat mingea în poartă cu capul, dar dintr-o poziție de ofsaid și golul nu a fost validat. Totuși, Timișoara a continuat să tragă pentru victorie. Schieb a pătruns în careu și i-a lăsat nou-intratului Miholca, care a tras cu latul peste transversală. Împinși de la spate de galerie, elevii lui Cosmin Petruescu au continuat să preseze. Tânărul Bănică a prins un șut,scos de portarul Aioani.

Soarta meciului s-a tranșat în minutul 90, când Cristian Cherchez a tras la firul ierbii, de la 18 metri, după o pasă trimisă de Martac, care pătrunsese de pe dreapta.

Chindia are, astfel, procentat 100 la sută în meciurile cu ASU Poli, în cinci întâlniri desfășurate până acum câștigându-le pe toate. În precedentele patru meciuri oficiale dintre cele două echipe, Chindia s-a impus de tot atâtea ori. La Timișoara a fost 3-4 și 1-2 sezonul trecut, iar la Târgoviște, trupa căpitanului Cherchez s-a impus sec, de două ori cu 2-0.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE   0-1
Cristian Cherchez 90′

Murariu – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Vidrășan, Nicolescu – Schieb, Bozian, I. Plămadă (Miholca 73′) – Velici (Bănică 85′)
Rezerve neutilizate: Borbei – Szasz, Dr. Cojocaru, Ghinescu, Coadă
Antrenor: Cosmin Petruescu

Aioani – Martac, Gîsă, C. Dinu, D. Novac – Dumitrașcu, L. Mihai (Bg. Vasile 85′), Rogoveanu (Cr. Neguț 66′), Mihaiu – D. Florea, Cherchez (cpt.)(Acasandrei 90+2′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Ad. Ioniță, C. Mihalache, Andr. Șerban
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 2.000; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

Etapa viitoare, ASU Poli va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Petroșani, cu Energeticianul, iar Chindia o va întâlni luni, 13 august, de la ora 18:00, acasă, pe „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: druckeria.ro

Anda DELIU, Marius ANGHEL 05 Aug. 2018, 18:22 Campionat
Pe aceeași temă