Chindia și Petrolul, mulțumite cu un punct! Moldovan: „Important este că ținem Petrolul sub noi” | Cornățeanu: „Am preferat să omor spectacolul”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2019, 19:54 Campionat

Așteptat cu sufletul la gură de târgovișteni și ploieșteni, derby-ul dintre Chindia și Petrolul a fost o mare dezamăgire. Disputat sub privirile a circa 6500 de spectatori, meciul care a încheiat etapa a 24-a a Ligii 2 s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, după un joc în care ocaziile de gol au lipsit aproape în totalitate.

A fost un meci tacticizat la extrem, fără ocazii, plictisitor. Din prima parte a jocului, rămâne de consemnat doar căderea în careu a lui Daniel Florea (8) după ce s-a lovit de portar, și pe care arbitrul a considerat-o simulare. Pe lângă aceasta, a mai fost și șutul lui Cherchez (16), parat însă de Cezar Lungu. În repriza secundă, mare ocazie și singura i-a aparținut lui Nini Popescu (79), care a tras din fața careului, însă Aioani n-a fost surprins și a reținut în doi timpi. Chindia a încercat în ultimele minute să dea lovitura de grație, a avut patru cornere consecutive, însă nu și măcar o situație de a marca.

La finalul meciului, cei doi antrenori s-au declarat mulțumiți cu punctul obținut.

Moldovan: „Orice punct contează”

Viorel Moldovan, antrenorul Chindiei, crede că aceste rezultat de egalitate este bun și spune că se așteapta ca meciul să fie decis în urma unei faze fixe, lucru care nu s-a întâmplat.

„Foarte bun acest egal. Sper să ne ajute în economia clasamentului și să conteze la final acest punct. Am întâlnit un adversar greu, un adversar care venea rănit după semieșecul cu Metaloglobus. Știam că va fi un joc crâncen, un joc echilibrat, un joc care va fi decis, poate, unei faze fixe, care, de altfel, fac diferența în astfel de momente. Pe final am avut această posibilitate, am avut o anumită presiune pusă pe poarta adversă, cu aceste faze fixe, dar nu am reușit să înscrie. Oricum, sunt mulțumit și vreau să îmi felicit băieții. Programul nostru a fost foarte dificil până în momentul de față. Nu este ușor, important este că ținem Petrolul sub noi. Suntem acolo, la doar trei puncte, sper să nu greșesc, de primul loc (n.r. – liderul Sportul Snagov e la patru puncte în fața Chindiei). O să vină meciurile dificile și pentru adversarii noștri. Până la urmă, toate sunt dificile, și cu adversari mai slab cotați. Ripensia a reușit să smulgă un egala la Clinceni, deci nu trebuie neglijat niciun adversar. Orice punct contează. Am avut echilibru defensiv astăzi, am stat bine în teren, deci a fost un joc închis și nu putem spune că a fost un spectacol de mare calitate pe teren. A fost un joc crâncen, cu multe fragmentări, dar ăsta este fotbalul. Sunt astfel de jocuri. Este un campionat foarte echilibrat, cred că se va juca până la final”, a spus, la Telekom Sport, Viorel Moldovan.

Cornățeanu: „Noi suntem foarte mulțumiți că am am luat un punct. Suporterii noștri au fost dezamăgiți”

De partea cealaltă, avantajat și de rezultatul obținut în tur, când „lupii” au câștigat cu 2-0 pe „Ilie Oană”, antrenorul Petrolului, Mugurel Cornățeanu, a spus că a preferat să omoare spectacolul și să se concentreze mai mult pe închiderea oricărei șanse a Chindiei de a marca, o echipă pe care o consideră speculativă.

„Ne ajută acest egal în economia campionatului. La sfârșitul sezonului, când se trage linie și eu sunt la egalitate cu Chindia Târgoviște, la meciurile directe stăm mult mai bine. Deci, pentru mine, este un punct câștigat împotriva unei contracandidate. Orice punct pe care îl luăm se adună.

Din punct de vedere fotbalistic, ok, estetic nu a fost plăcut astăzi ce am oferit noi ca joc, Petrolul Ploiești. Nu știu nici Chindia ce a oferit. A fost un meci închistat, închis, pe multă bătaie, adversitate și atât. Ne-am creat o singură ocazie, prin Nini Popescu, și am mai avut acea fază fixă și cam asta a fost tot. Un joc sărac din punct de vedere estetic. Dar, noi suntem foarte mulțumiți că am am luat un punct la Chindia Târgoviște și suntem în continuare în lupta pentru promovare.

Suporterii noștri, astăzi, au fost dezamăgiți, dar, pe perioada acestui campionat, Petrolul a încercat să joace fotbal și a oferit spectacol. Astăzi am preferat să omor spectacolul, pentru că jucam contra unei echipe foarte speculative, iar în momentul în care pleci pe construcție, vrei să joci frumos și pierzi mingea, avem probleme, pentru că rămân apărătorii noștri, că jucăm cu o echipă prea avansată, și atunci puteau specula prin Neguț, prin Florea, prin Cherchez, jucători speculanți, ceea ce s-a și întâmplat la începutul primei reprize.

La Petrolul este normal să fie presiune. La Petrolul trebuie să bați, să arăți atitudine, să ai dăruire și să joci un fotbal plăcut ochiului, estetic”, a declarat, pentru Telekom Sport, Mugurel Cornățeanu.

La finalul etapei a 24-a, Chindia rămâne pe locul 4, acum cu 51 de puncte, iar Petrolul e tot pe 5, cu 50 de puncte. „U” Cluj a urcat pe locul 2, cu 53 de puncte, după remiza Clinceniului (52 pct.). Lider rămâne Sportul Snagov, cu 55 de puncte.

Etapa următoare, Chindia joacă în deplasare la CS Mioveni, vineri, de la ora 17:30, în timp ce Petrolul o întâlnește tocmai marți, 19 martie, de la ora 19:30, pe teren propriu, pe Energeticianul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 11 Mar. 2019, 19:54 Campionat
Pe aceeași temă