Chindia se ține aproape de locurile promovabile direct! Târgoviștenii au avut chef de goluri doar o repriză la Satu Mare, apoi au lăsat-o mai moale

Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 20:27 Campionat

Fără prea multă motivație după ce nu au mai fost plătiți din vară, jucătorii Olimpiei au întârziat cu opt minute startul meciului cu Chindia pentru a afișa un banner și a atrage atenția asupra situație disperate în care a ajuns clubul reprezentativ al orașului și județului Satu Mare. „Nu lăsați Olimpia să moară!”, a fost mesajul arătat de Dumitru Muntean și compania, echipa din Liga 2 traversând o nouă situație de criză din care ar putea să nu mai iasă în această iarnă.

Cu gândul mai mult la problemele pe care le au la club și în familie, jucătorii Olimpiei au fost depășită cu ușurință de adversarii de la Chindia, în ultima etapă a turului Ligii 2, și pot spune că au scăpat ușor doar cu trei goluri încasate. Târgoviștenii au repetat apoi un scenariu pe care l-au mai derulat și în alte partide, fără să înscrie în repriza a doua după ce în prima au zburdat și au dat senzația că vor câștiga la o diferență însemnată. Și au mai oferit și un bonus, o eliminare căutată cu disperare de fundașul Denis Ispas, ca în prelungiri sătmărenii să înscrie și golul de onoare.

Târgoviștenii au zburdat ca printre jaloane în prima repriză

După o primă mare ocazie a lui Honciu (4), care a trimis cu latul din careul mic pe lângă, târgoviștenii au deschis scorul prin Liviu Mihai (12), mijlocașul învingându-l pe Florin Muntean după ce i-a trimis printre picioare. Mai apoi, Brata (14) și Dumitru Muntean (18) au trimis pe lângă, iar Georgian Honciu (26) le-a arătat cum se înscrie. Căpitanul Chindiei a mărit avantajul cu o lovitură de cap din 6 metri după ce, inițial, Vătavu a lovit transversala. Același fundaș Vătavu (29) a apărut din nou la finalizare, dar a trimis din 11 metri direct în brațele portarului. Apoi Cherchez (32) a nimerit transversala și tot el nu l-a putut învinge pe Muntean de la 22 de metri, în minutul 38. Totuși diferența pe tabelă la pauză a fost una de neprezentare pentru gazde, după ce Liviu Mihai (44) a înscris cu capul lângă bară, după o centrare de pe dreapta lui Honciu.

Ratări peste ratări, roșul expres al lui Ispas și golul de onoare

Și în partea secundă Chindia a alergat să-l facă și pe Cherchez marcator, însă atacantul târgoviștean nu s-a lipit de gol. După ce a făcut apărarea Olimpiei șah-mat, driblând trei adversari și trecând chiar și de portarul Șuta, introdus la pauză, vârful a fost aproape de reușită, dar Munteanu, repliat, a respins din plonjon. De partea cealaltă, Lusamba (56) și Miholca (66) l-au pus timid la încercare pe Iustin Popescu, în timp ce portarul Olimpia s-a remarcat la șutul violent al lui Șerban (67), care s-ar fi dus în vinclu.

Iar ultimele minute s-a jucat în ritm alert, mai mult la poarta Chindiei, de parcă târgoviștenilor li s-a făcut milă de adversarii lor și i-au tot invitat să înscrie și el măcar golul de onoare. Popescu a salvat însă cu un reflex incredibil din fața lui Lusamba (73), Denis Ispas (85) a vrut expres să plece mai devreme la cabine și, după repetate faulturi, a văzut și al doilea cartonaș galben, Miholca (88) nu l-a putut învinge nici el pe goalkeeperul oaspeților, care a scos încă o dată de la rădăcina barei. A făcut-o însă în prelungiri Sergiu Jurj, pentru un 1-3, din apropiere, după ce Popescu a respins în față mingea șutată de Brata.

La final de tur, Olimpia se situează pe locul 13, cu 20 de puncte, la doar două puncte distanță de ultima poziție retrogradabilă, în timp ce Chindia termină pe locul 3, cu 39 de puncte, la patru puncte în spatele celui de-al doilea loc promovabil direct. Sătmărenii așteaptă cu înfrigurare iarna, cer amânarea ultimelor două etape din acest an și speră să nu își dea duhul în această pauză. În schimb, târgoviștenii vor să mai joace aceste ultime două runde, fiindcă sunt pe val. Până atunci, joi, de la ora 17:30, vor juca în optimile Cupei României cu Astra Giurgiu, iar în weekend sunt șanse mari să se joace și prima etapă a returului. Atunci Olimpia va juca din nou acasă, cu Metaloglobus București, iar Chindia se va deplasa la UTA Arad.

OLIMPIA SATU MARE – CHINDIA TÂRGOVIȘTE    1-3
Sergiu Jurj 90+1′ / Liviu Mihai 12′, 44′, Georgian Honciu 26′

Fl. Muntean (Șuta 46′) – Duruș, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura (Jurj 31′) – Villand (Cubaș 46′) – Vas. Pop, D. Muntean, Brata (cpt.), Miholca – Lusamba
Rezerve neutilizate: – Fl. Achim, R. Rus, Szasz, Nemeș
Antrenor: Zoltan Ritli

I. Popescu – Martac, D. Ispas, Vătavu, D. Ciobotariu – Pencea (Dumitrașcu 66′), Honciu (cpt.), L. Mihai, Crinel Stoica (Andr. Șerban 61′) – Nisipeanu, Cherchez (Cr. Neguț 76′)
Rezerve neutilizate: Meilă – Acasandrei, Cr. Matei, Bâftoi
Antrenor: Nicolae Croitoru
Eliminat: Denis Ispas 85′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Olimpia (Satu Mare – Satu Mare); Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 25 Nov. 2017, 20:27 Campionat
Pe aceeași temă