Chindia șchioapă! 1-1 cu Juventus, penultima clasată!

05 Apr. 2012, 01:06 Campionat

Când nu e să intre, nu intră și gata. Ai o scuză, dai vina pe ghinion, pe arbitri – după caz – sau pe alinierea planetelor, tot găsești ceva cu care să te scoți, măcar de ochii lumii și ai presei. Dar când susții sus și tare că tragi la Liga I, că schimbi antrenorii să faci fotbal-spectacol, și tu nu ești în stare să dai gol cu juma’ de FC Argeș sau să câștigi cu codașa Juventus, chiar că e o problemă.

Exceptând antrenamentul cu Mureșul Deva, Chindia a înscris un gol în trei meciuri, răstimp în care a beneficiat de două ori de superioritate numerică, a irosit un penalty și a întâlnit, pe teren propriu, ultima formație activă din B2. Rezultat: două puncte, un penalty ratat cu seninătate – și fără mari regrete, nea Flavius, imaginile vorbesc – și depărtarea de locul trei, cel care poate duce în Liga I, dacă Bistrița și/sau Timișoara vor avea probleme cu licențierea.

Cu Juventus, miercuri, n-a fost decât un chin. Pentru lume, cei 3.000 de oameni care au luat cu asalt tribuna, căci în teren Rădoi & co. n-au părut vreun moment afectați că pierd trena seriei. Poate mai multe regrete au fost pe bancă, în rândul localnicilor Dinu sau Dobre, nefolosiți nici măcar o secundă. Șerban (54) a deschis scorul dintr-o minge deviată norocos de Radu, iar Damaschin (65) a restabilit egalitatea cu un șut din marginea careului, după ce cumnații Rădoi și Mladen n-au ajuns la întâlnirea cu mingea. Paradoxal, forcingul de final a aparținut oaspeților, care puteau pleca de la Târgoviște cu toate punctele.

Chindia nu pierde doar la , ci și în lupta pentru locul trei, dar și mai mult, în fața celor trei mii de suflete care au venit miercuri la stadion. Cum spectacol nu e, echipa nu a rămas nici pe podium, localnicii joacă tot mai puțin sau deloc, ne întrebăm cu ce scop s-au făcut modificările de pe banca tehnică din ultima vreme. Că nu era show cu Pană, sau că Dumitrescu a fost bolnav, sunt argumente puerile acum.

Dobre rezervă, Negoescu out

Flavius Stoican a ales să trimită în teren un inedit 4-3-3, cu Cherchez – Verdeș – Radu în avanposturi. Titular incontestabil în tur, Dobre a fost lăsat pe banca de rezerve, fără a se apela ulterior la serviciile lui, iar Morariu și Negoescu nici măcar nu au făcut parte din lotul de 18 jucători cu care s-a abordat acest joc. „Așa am considerat eu. Joacă cine e în formă”, s-a justificat antrenorul Flavius Stoican la conferința de presă.

Radoi, șprint cu mașina spre ziariști

Dacă în teren nu s-a dovedit una dintre armele letale ale Chindiei, căpitanul Sorin Rădoi a apăsat pedala de accelerație chiar înspre… ziariștii dâmbovițeni, strânși ciucure pentru obișnuitele interviuri de după meci. „Îmi cer scuze, eram supărat și dezamăgit”, a explicat Rădoi după ce automobilul pe care îl conducea a demarat în trombă, la câțiva centimetri de jurnaliștii presei târgoviștene.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – JUVENTUS BUCUREȘTI 1-1 (0-0)
I. Șerban (54) / Damaschin (65)

Perianu – Pătru, Mladen, S. Rădoi (cpt.), Bușu – I. Șerban, C. Anton, Honciu (’76 Poiană) – Cherchez (’63 B. Gavrilă), Verdeș (’57 Voduț), I. Radu
Antrenor: Flavius Stoican

Sardescu – Daia, Bârsănel, Ianuși (’46 Cip. Petrescu), F. Amet (cpt.) – Bănuță, Crișan, Buștea, D. Grigore (’76 M. Nae), Tene – Damaschin (’72 Țăran)
Antrenor: Romulus Grigore

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: photochic.ro

05 Apr. 2012, 01:06 Campionat
Pe aceeași temă