Chindia, pusă la respect de Foresta! Sucevenii au stricat seria de invincibilitate a liderului | VIDEO rezumat

Marius ANGHEL 11 Sep. 2016, 12:19 Campionat

Invincibilitatea Chindiei în noul sezon al Ligii 2 a luat sfârșit în etapa a 6-a. Singura echipă care câștigase tot în primele runde și-a găsit nașul la Suceava, orașul unde fotbalul este mâncat pe pâine de suporterii. În fața a 4000 de spectatori, Foresta a demonstrat încă o dată că este una dintre cele mai în formă cluburi din eșalonul secund și a învins fără drept de apel liderul. Elevii lui Cristian Popovici au bifat astfel cea de-a patra victorie consecutivă de când sunt antrenați de el și urcă vertiginos către podiumul campionatului.

Împinsă din spate de o atmosferă incendiară, Foresta a avut un start de meci entuziasmant cu liderul suprem Chindia. Sucevenii au deschis scorul încă din minutul 4, prin Bogdan Rusu, după ce Meilă respinsese în față șutul puternic al lui Căinari din interiorul careului. Marius Matei (26) a dublat avantajul gazdelor dintr-un penalty scos tot de Căinari, într-un duel cu Honciu, dar scorul primei reprize a fost 2-1 după ce dâmbovițenii au reușit și ei să puncteze tot din penalty. Honciu (45) și-a trecut numele pe lista marcatorilor după ce Masella a pus mâna pe un adversar în careu.

În partea secundă, jucătorii lui Popovici au continuat să domine teritorial și și-au fi putut mări diferența pe tabelă la un corner executat de Semeghin, însă mingea lovită cu capul de Matei (64) a nimerit bara. Cerlincă (74) a ratat și el de puțin ținta cu un șut din afara careului, iar golul a picat în cele din urmă pe final de joc. Profitând de asaltul Chindiei la poarta lui Niga, gazdele au avut un contraatac letal și au închis tabela la 3-1 în minutul 86, după ce nou-intratul Bujor a înscris din 11 metri după o pasă a lui Rusu.

„Galben-verzii” și-au asigurat astfel a patra victorie consecutivă în campionat, în tot atâtea meciuri sub conducerea antrenorului Cristian Popovici, și au urcat pe locul 5 în clasament, cu 12 puncte, la trei în spatele liderului Chindia, care mai are doar un punct avans față de FC Brașov, singura echipă din Liga 2 rămasă invincibilă după desfășurarea a șase etape.

VEZI două galerii FOTO realizate la meciul de la Suceava de Codrin Maleș și Alex Macoveciuc

FORESTA SUCEAVA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE     3-1
Bg. Rusu ‘4, M. Matei ’26 – pen., Vl. Bujor ’86 / Honciu ’45 – pen.

Niga – D. Bălan (cpt.) Masella, D. Lung, Semeghin – Cerlincă, Vl. Stănescu, Rz. Avram (Dumitriu ’68), Căinari (Drugă ’79) – B. Rusu, M. Matei (Vl. Bujor ’73)
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – A. Mutu, Aeroaiei, V. Dănilă
Antrenor: Cristian Popovici

Meilă – Pătru (cpt.), Vătavu, Ispas, Martac – C. Stoica, L. Mihai (Pencea ’77), Honciu, Parghel (Nisipeanu ’80) – Cherchez (Neagoe ’78), Neguț
Rezerve neutilizate: Aioani – Bg. Dinu, Rosciugă, C. Dinu
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 4000; Arbitru: Florin Andrei 3 (Târgu Mureș); Asistenți: George Marian Fridl 3 (Comănești) și Cristian Voicu 3 (Focșani) Jucătorul meciului: Cornel Căinari 4.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 11 Sep. 2016, 12:19 Campionat
Pe aceeași temă