Chindia produce surpriza la Mediaș și nu-i permite Gazului să se desprindă în play-off. VIDEO | Reacțiile antrenorilor

Marius ANGHEL 02 May. 2016, 11:03 Campionat

Gaz Metan a jucat ultima în etapa a 5-a a play-off-ului și a avut șansa să se desprindă la cinci puncte în fruntea Seriei a II-a după ce UTA s-a împiedicat la Baia Mare. Medieșenii puteau să se aproprie și mai mult de promovare, însă au gafat-o pe teren propriu în fața Chindiei, iar punctul scos de arădeni s-a dovedit mai bun decât nimic, diferența dintre primele două clasate din play-off fiind acum mai mică.

Sâmbătă, Gaz Metan a început furtunos meciul cu Chindia. Gavra deschide scorul încă din minutul 3 și are încă două ocazii (5 și 6) de a se desprinde pe tabelă. Dâmbovițenii reechilibrează forțele pe teren și ușor ușor încep să îi pună probleme lui Albuț prin energicul cuplu din atac Cherchez – Popa. Goalkeeperul reține sub transversală lobul lui Cherchez (17) și mai apoi nu mai are ce face atunci când micuțul Crinel Stoica (29) se înalță în centrul careului, câștigă un duel aerian și înscrie lânga bara din dreapta. Oaspeții egalează la o fază care nu anunța nimic și Gazul are o reacție de orgoliu prin Tîrcoveanu (33 și 35), tânărul mijlocaș ratând de puțin golul.

În partea secundă, Chindia avea să producă surpriza. Încurajați din peluză de galeria venită de la Târgoviște, jucătorii lui Nicu Croitoru au combinat frumos și l-au mai învins de două ori pe Albuț. Mai întâi sclipitorul Cherchez (57) s-a distrat cu Cazan și Cristea și l-a ironizat pe portar cu golul său la colțul scurt, iar pe final, după ce nou-intratul Neguț (89) a trecut de Radu Zaharia și Neacșa, a fost faultat de cel de-al doilea în careu și arbitrul a dictat penalty. Popa își apostrofează antrenorul pentru că nu l-a lăsat să execute el penalty-ul și l-a schimbat, iar Honciu (90) îndeplinește o simplă formalitate, asigurând victoria.

Între cele două goluri din repriza secundă, Gazul a avut două mari situații de a egala și a reveni în joc, însă Dinu (66) a scos de pe linie mingea lobată de Cazan, iar Meilă (72) a scos greu de lângă bară o lovitură cu capul a lui Iacob.

Chindia obține astfel prima victorie în confruntările cu Gaz Metan din acest sezon, și cea mai importantă de până acum, și reaprinde lupta pentru promovarea directă de pe primul loc. Acum, între Gaz Metan și UTA mai e o diferență de două puncte, în timp ce față de Chindia mai au trei puncte avans. La finalul acestei săptămâni are loc revanșa, la Târgoviște.

GAZ METAN MEDIAȘ    1
CHINDIA TÂRGOVIȘTE    3

Gavra ‘3 / Cherchez ’29, Honciu ’90 – pen.

Albuț – M. Stancu, I. Cristea, L. Cazan, G. Neagu – R. Zaharia, Băjenaru (cpt.)(M. Staicu ’64), Tîrcoveanu (P. Iacob ’70), Al. Munteanu – Coșereanu (Neacșa ’46), Gavra
Rezerve neutilizate: Botoșer – Buzean, I. Neag, Al. Zaharia
Antrenor: Cristian Pustai

Meilă – C. Dinu (cpt.), Vătavu, D. Ispas, Martac – Nisipeanu, Honciu, L. Mihai, C. Stoica (Neniță ’60) – Cherchez (Neguț ’84), D. Popa (Aug. Voinea ’90)
Rezerve neutilizate: Aioani – Dr. Pătru, Bg. Dinu, Dr. Grigore
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Gaz Metan (Mediaș); Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Ionuț Babadac (Alexandria) și Cosmin Vătămanu (București).

Foto și video: Istvan BERTALAN

Marius ANGHEL 02 May. 2016, 11:03 Campionat
Pe aceeași temă